Ηλεία: Μεγάλη φωτιά στο Αλποχώρι, κοντά σε σπίτια οι φλόγες – Εντολή εκκένωσης 4 οικισμών

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα της Παρασκευής (21/6), στο Αλποχώρι Ηλείας, με τις φλόγες, σύμφωνα με πληροφορίες, να απειλούν σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Η φωτιά καίει σε διάσπαρτες εστίες με κάποιες από αυτές είναι κοντά σε σπίτια.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς, σύμφωνα με το partisnews.gr, είναι τεράστιο, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη.

Περίπου στις έξι το απόγευμα διεκόπη η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Πατρών-Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης Δουνεΐκων, καθώς η φωτιά έχει περάσει το Μεσολογγάκι και κατευθύνεται προς την Μυρτιά, με την ίδια πηγή να αναφέρει πως οι φλόγες είναι πολύ κοντά σε σπίτια.

Την ίδια στιγμή, λόγω προσωρινής βλάβης στο 112, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, μέσω των ΜΜΕ, καλεί τους πολίτες που βρίσκονται στην Μυρτιά και Σκουροχώρι Ηλείας να μετακινηθούν προς Πύργο. 

Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή εκκένωσης ακόμη δύο περιοχών. «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Χανάκια και Αλποχώρι Ηλείας απομακρυνθείτε προς Πύργο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών» αναφέρει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του patrisnews.gr:

Αλποχώρι

Αλποχώρι

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ