Η Φρόσω Στυλιανού παρουσιάζει το νέο της album «Δεύτερη Ανάγνωση – Μεσάνυχτα στο Sierra»

Η Φρόσω Στυλιανού κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό της album με τίτλο «Δεύτερη Ανάγνωση – Μεσάνυχτα στο Sierra». Η νέα δισκογραφική δουλειά έρχεται δύο μήνες μετά την παρουσίαση του μουσικού κολάζ «Η βρύση των Πεγειώτισσων -Τσάμικο – Το τέρτιν της καρτούλας μου» που προηγήθηκε, δίνοντάς μας μια πρόγευση από τον καινοτόμο και συναισθηματικά φορτισμένο ήχο του album.

Ο δίσκος περιλαμβάνει τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, όπως οι Διονύσης Σαββόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Βασίλης Τσιτσάνης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Παπαιωάννου και Μαρίζα Κωχ, δοσμένα μέσα από την φρέσκια ματιά της Στυλιανού και των σπουδαίων μουσικών και συνεργατών της, Ανδρέα Αποστόλου, Γιώτη Κιουρτσόγλου και Στέφανου ΔημητρίουΕπιπλέον, περιλαμβάνονται και δύο κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια – μέρος της προαναφερθείσας τριλογίας- τα οποία η Φρόσω Στυλιανού με τους συνεργάτες της, αναπλάθει με μια σύγχρονη προσέγγιση.

Η ηχογράφηση και οπτικοποίηση του album πραγματοποιήθηκαν ζωντανά στο Sierra Studio, προσφέροντας μια αυθεντική και ζωντανή εμπειρία ακρόασης. Ένα από τα τραγούδια κυκλοφορεί ήδη σε ηχητική επεξεργασία Dolby Atmos, προσδίδοντας επιπλέον βάθος και διαύγεια στον ήχο.

Τα έξι από τα οχτώ τραγούδια συνοδεύονται από βίντεο της ζωντανής ηχογράφησης στο youtube, ενώ κάτω από τα βίντεο, η Φρόσω Στυλιανού μοιράζεται το προσωπικό της σημείωμα για κάθε τραγούδι. Μέσα από αυτά τα σημειώματα, η Στυλιανού μας προσκαλεί να ξανακούσουμε αυτά τα σημαντικά τραγούδια, όπως ξαναδιαβάζουμε ένα αγαπημένο βιβλίο μετά από χρόνια, ανοιχτοί και έτοιμοι να ανακαλύψουμε ένα καινούριο σύμπαν μέσα σε αυτά, και γιατί όχι, τον καινούριο εαυτό μας.

Η ίδια αναφέρει για το album: «Είμαστε όλοι οι ήχοι, όλη η μουσική που ακούσαμε. Οι νότες μας γεννήθηκαν πριν από την ύπαρξή μας και θα χαθούν τελικά στο υπέροχο σύμπαν, αφήνοντας μια μικρή ουρά στον αέρα. Αν κάτι έχει αξία, είναι η μονάκριβη στιγμή μέσα στον χρόνο που βρεθήκαμε, είναι ο χώρος που δώσαμε ο ένας στον άλλον για να ανταλλάξουμε χρυσόσκονη, για να μάθουμε, για να εξελιχθούμε, για να φωτίσουμε όλα αυτά που πρέπει να ειπωθούν. Αυτή η “Δεύτερη ανάγνωση” που κάναμε στα τραγούδια αυτής της εργασίας, τα τόσο μεγάλα και σπουδαία, που γράφτηκαν τότε και που τώρα έχουν λόγο να λέγονται πιο πολύ απο ποτέ, μας έφερε εδώ, μαζί στο τώρα, να δηλώνουμε παρόντες, υπηρέτες μιας τέχνης ικανής να καταργήσει τον χρόνο και την ίδια στιγμή να επέμβει καταλυτικά στο παρόν.”

Η δισκογραφική δουλειά «Δεύτερη Ανάγνωση – Μεσάνυχτα στο Sierra» κυκλοφορεί από την Reload Music σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και σε φυσική μορφή σε επιλεγμένα δισκοπωλεία.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ