Γιώργος Καραϊβάζ: Ξεκινάει την Τετάρτη η δίκη των συλληφθέντων για την δολοφονία του δημοσιογράφου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου αναμένεται να καθίσουν την ερχόμενη Τετάρτη (26/6) τα δύο αδέλφια που έχουν προφυλακιστεί για συμμετοχή στην δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο δημοσιογράφος είχε δολοφονηθεί το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στον Άλιμο.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη η δίκη για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Στο εδώλιο θα καθίσουν τα δύο αδέλφια που έχουν προφυλακιστεί για συμμετοχή στην εκτέλεση του δημοσιογράφου. Και οι δύο αρνούνται την κατηγορία

Μέσα από την διαδικασία, όλοι θέλουν να μάθουν το σύνολο των εμπλεκομένων, το όνομα του ηθικού αυτουργού αλλά και το κίνητρο. Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας έχει δηλώσει η οικογένειά του.

«Η δικαίωση είναι για την μνήμη του. Εμείς δεν πρόκειται να δικαιωθούμε. Μόνο με ένα θαύμα θα δικαιονόμασταν, να γυρίσει ο Γιώργος πίσω» δήλωσε η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα Αλεξανδροπούλου – Καραϊβάζ.

Το χρονικό

Ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός το μεσημέρι της 9ης Απριλίου 2021, έξω από το σπίτι του, επιστρέφοντας από την εργασία του. Τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ανέλυσαν περισσότερα από 300 βίντεο, δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, μαρτυρίας και προχώρησαν σε συσχετισμό με άλλες υποθέτεις, προκειμένου να φτάσουν στην σύλληψη των δύο αδελφών.

Και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Στην κύρια ανάκριση, ο 40χρονος υποστήριξε ότι ήταν στον Ασπρόπυργο, ενώ ο 48χρονος υποστήριξε ότι βρέθηκε στον Άλιμο την ημέρα της δολοφονίας για επαγγελματικούς λόγους. Φέρονται μάλιστα να δήλωσαν ότι το σκούτερ με τον έναν αναβάτη δεν είναι το ίδιο με εκείνο των εκτελεστών του δημοσιογράφου στην προσπάθειά τους να αποδομήσουν τον υποστηρικτικό ρόλο του βαν.

Στην δικογραφία συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία ακόμα τριών ατόμων

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ