«Για τρία χρόνια απέφευγα να κοιτάζομαι στον καθρέφτη – Έπειτα έχασα 32 κιλά σε 11 μήνες» – Γυναίκα αποκαλύπτει τα 3 μυστικά της για την απώλεια βάρους

Η Jane Bacon αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια ενός personal trainer και να κόψει τους υδατάνθρακες για να αδυνατίσει και να αποκτήσει ξανά την λεπτή της σιλουέτα. Η ίδια διηγείται την ιστορία της και αποκαλύπτει τα 3 μυστικά της επιτυχημένης προσπάθειάς της για την απώλεια βάρους.

«Πριν από δύο χρόνια, μια απλή εξέταση αίματος οδήγησε στην αποκάλυψη ότι ήμουν προδιαβητική. Δεν θα έπρεπε να είμαι τόσο έκπληκτη. Είχα φτάσει να ζυγίζω 98 κιλά. Η γκαρνταρόμπα μου ήταν γεμάτη ρούχα διαφορετικών μεγεθών που δεν μπορούσα να πετάξω. Δεν ήμουν καθόλου ευχαριστημένη με την εμφάνισή μου», εξομολογείται η ίδια.

Οι συνήθειες της που οδήγησαν σε αύξηση βάρους

«Όταν συνάντησα τον σύντροφό μου πριν από οκτώ χρόνια, ακολουθούσα μια πολύ χαμηλή σε θερμίδες δίαιτα. Επέτρεπα στον εαυτό μου μόνο 1.100 θερμίδες την ημέρα. Είναι πολύ πιο εύκολο να τηρείς κάτι τέτοιο όταν μαγειρεύεις και φροντίζεις μόνο τον εαυτό σου. Κατά τη διάρκεια της σχέσης μας, τα συχνά γεύματα έξω και η αγάπη μας για το φαγητό οδήγησαν σε αύξηση βάρους. Είχα την αφελή σκέψη ότι πάντα έκανα υγιεινές επιλογές, αλλά το φαγητό στα εστιατόρια μαγειρεύεται με πολύ βούτυρο, ελαιόλαδο και κρέμα γάλακτος», λέει η Jane Bacon.

«Εκείνη την περίοδο εργαζόμουν πάρα πολλές ώρες και είχα μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων υπό την εποπτεία μου. Πίστευα ότι ήμουν αρκετά υγιής. Έκανα όλα τα τυπικά πράγματα, όπως να στοχεύω σε 10.000 βήματα την ημέρα και να γυμνάζομαι 3 φορές την εβδομάδα. Όμως, όπως έμαθα, η άσκηση λειτουργεί μόνο όταν την ισορροπείς με μια υγιεινή διατροφή, πίνοντας πολύ νερό και εξασφαλίζοντας ποιοτικό ύπνο».

«Έπινα έως και τέσσερις καφέδες με γάλα κάθε μέρα και δεν έπινα καθόλου νερό. Οι μερίδες φαγητού μου ήταν πολύ μεγάλες και τσιμπολογούσα χωρίς να το σκέφτομαι. Κάθε βράδυ έπινα ένα ποτήρι κρασί με πατατάκια ή φιστίκια. Το άγχος της δουλειάς σε συνδυασμό με την εμμηνόπαυση είχε ως αποτέλεσμα να μην κοιμάμαι καλά. Η άσκηση έγινε επώδυνη λόγω της αρθρίτιδας μου».

«Τότε συνειδητοποίησα ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει. Πρώτον, ήμουν προβληματισμένη με την διαχείριση του προδιαβήτη. Ήξερα επίσης θα ήταν πιο εύκολο να διαχειριστώ την αρθρίτιδα αν έχανα βάρος. Και τότε ο σύντροφος μου μου είπε: “Σε αγαπώ ακόμα, αλλά δεν είσαι η ίδια”. Είχε δίκιο. Ανυπομονούσαμε να ζήσουμε περιπέτειες, να ταξιδέψουμε μαζί στον κόσμο και να ζήσουμε τη στιγμή καθώς πλησιάζαμε στα 60 μας και αρχίζαμε να σκεφτόμαστε τη συνταξιοδότηση. Στην πραγματικότητα, δεν ήμουν σε κατάσταση να έχω έναν τολμηρό ή δραστήριο τρόπο ζωής».

Η απίστευτη μεταμόρφωση της Jane: Από τον διαβήτη σε ταξίδια και πυγμαχία

«Μερικές φορές χρειαζόμαστε τους άλλους ανθρώπους για να δουν αυτά που εμείς δεν βλέπουμε. Επί τρία χρόνια απέφευγα να κοιτάζομαι στον καθρέφτη, βλέποντας μόνο την αντανάκλασή μου όταν έκανα μακιγιάζ ή χτένιζα τα μαλλιά μου. Μόλις άρχισα να χάνω βάρος, η μητέρα μου αποκάλυψε επίσης ότι ανησυχούσε πολύ για εμένα».

«Ποτέ δεν μπορούσα να διατηρήσω το χαμένο βάρος μετά από προηγούμενες δίαιτες, οπότε ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι περισσότερο. Ζήτησα τη βοήθεια ενός personal trainer. Όταν μπήκα για πρώτη φορά στο γυμναστήριο, ένιωθα σαν outsider. Στο μυαλό μου ήμουν πολύ μεγαλύτερη και πιο παχιά από όλους τους άλλους».

«Ήταν μια σκληρή επιστροφή στην πραγματικότητα όταν αποκάλυψα ότι το σωματικό μου λίπος ήταν πάνω από 34%. Έπειτα, όταν με φωτογράφισαν με τα εσώρουχά μου, ήθελα να τα παρατήσω επιτόπου. Το να βλέπω αυτές τις εικόνες ήταν σαν ένα χαστούκι. Έχω αυτοπεποίθηση, αλλά δεν μου άρεσε ποτέ να με φωτογραφίζουν. Ακόμα και τώρα, σχεδόν 32 κιλά πιο αδύνατη, δεν μου αρέσει. Παρόλο που αισθανόμουν άνετα να έχω άντρα γυμναστή, φανταστείτε την αμηχανία του να στέκεστε μπροστά σε έναν 25χρονο άντρα, ενώ είσαι σχεδόν 60 χρονών και υπέρβαρη με τα εσώρουχά σου».

«Κοιτάζοντας πίσω, αυτές οι φωτογραφίες ήταν πολύ χρήσιμες. Οι φωτογραφίες προόδου που τραβούσαν κάθε δύο εβδομάδες μου επέτρεψαν να δω πέρα από τους αριθμούς στη ζυγαριά, καταγράφοντας τις μικρές αλλαγές. Σε δύσκολες μέρες, τις κοιτάζω για να θυμηθώ πόσο μακριά έχω φτάσει και ως μια υπόσχεση να μην επιστρέψω ποτέ εκεί που ήμουν όταν ξεκίνησα. Δεν είναι μόνο το βάρος που άλλαξε, είναι όλα – ο τόνος του δέρματος, η κυκλοφορία του αίματος».

Οι συνήθειες που βοήθησαν την Jane να χάσει κιλά

Η Jane ξεκίνησε ένα εντατικό πρόγραμμα με βάρη, με τρεις ατομικές συνεδρίες την εβδομάδα. Στράφηκε σε μια δίαιτα με πολύ υψηλή πρωτεΐνη και μηδέν υδατάνθρακες, η οποία διήρκεσε περίπου 6 εβδομάδες. Το ρύζι και τα ζυμαρικά αποτελούσαν βασικά στοιχεία των γευμάτων της. Αντί για ένα αυγό με μια φέτα τοστ, τρώει τρία αυγά με λίγο κοτόπουλο ή τόνο.

Αφού έχασε περίπου 15 κιλά, επέτρεψε στον εαυτό της μια φέτα τοστ κάθε δύο εβδομάδες ως λιχουδιά. Ακούγεται αυστηρό, αλλά ήταν αποφασισμένη να κάνει μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο ζωής της και να παραμείνει σε καλό δρόμο. Κατέγραφε τα πάντα, όσα έτρωγε και έπινε. Εάν “παραβίαζε” το πρόγραμμα, μόνο εκείνη θα έχανε.

Στην αρχή υπήρχαν στιγμές που ένιωθε απογοητευμένη. Υπήρχαν μέρες που πεινούσε πολύ. Είχε έντονους πόνους στο στομάχι και δυσκοιλιότητα, πιθανώς παρενέργειες της αλλαγής σε μια τόσο πρωτεϊνούχα δίαιτα. Ήταν απλώς το σώμα της που το συνήθιζε, αλλά αυτό διήρκεσε αρκετούς μήνες. Τις μέρες που “έπεφτε έξω” από το πρόγραμμα, ήταν πολύ αυστηρή με τον εαυτό της. Το να μάθει ότι η απώλεια βάρους δεν είναι πάντα μια ευθεία διαδρομή ήταν αποκαλυπτικό. Παρά τον πεισματάρη της χαρακτήρα, υπήρχαν φορές που ο δείκτης της ζυγαριάς δεν κουνιόταν καθόλου ή ακόμα και ανέβαινε. Αυτά τα εμπόδια την απογοήτευαν πραγματικά. Ο προπονητής της την καθησύχασε λέγοντας της ότι αυτό ήταν φυσιολογικό. Μέσα σε 11 μήνες, είχε χάσει ένα τρίτο του σωματικού της βάρους.

Τώρα, ο στόχος είναι η διατήρηση αυτού του τρόπου ζωής. Ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή και γυμνάζεται 5 φορές την εβδομάδα.

Τα 3 μυστικά της Jane για απώλεια βάρους

Η Jane μοιράζεται τα μυστικά της για να πετύχετε τους στόχους σας στην απώλεια βάρους:

  • Κάντε την άσκηση διασκεδαστική: Συνδυάστε τα βήματα σας με κάτι που απολαμβάνετε. Η Jane και ο σύντροφός της λατρεύουν να εξερευνούν τυχαία και ενδιαφέροντα μέρη του Λονδίνου. Βρείτε δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και θα ανυπομονείτε να τις κάνετε, κάνοντας έτσι την άσκηση πιο ευχάριστη.
  • Θέστε ρεαλιστικούς στόχους: Διαχωρίστε τους στόχους σας σε διαχειρίσιμα βήματα. Η Jane αρχικά στόχευε να χάσει 9 κιλά, κάτι που σταδιακά αυξήθηκε στα 32 κιλά. Ξεκινήστε με μικρότερους, πιο εφικτούς στόχους και ανεβείτε σταδιακά, καθώς βλέπετε την πρόοδό σας.
  • Παρακολουθήστε την διατροφή σας: Ορκιστείτε στην ειλικρίνεια. Η Jane τονίζει τη σημασία της παρακολούθησης των γευμάτων και των ποτών σας. Καταγράφοντας τι τρώτε και τι πίνετε, μπορείτε να καταλάβετε τι πρέπει να βελτιώσετε και να παραμείνετε συνεπείς στο πρόγραμμά σας.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ