Φυλακές Κορυδαλλού: Πώς έγινε η φονική συμπλοκή – «Τότε, έβγαλα από το παντελόνι μου το μαχαίρι και άρχισα να τον καρφώνω στο σώμα του»

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως της δημοσιότητας το enikos.gr, σχετικά με την φονική συμπλοκή, με έναν νεκρό και έναν τραυματία, που σημειώθηκε χθες (26/05) στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου ένας Αλβανός κρατούμενος ομολόγησε ότι σκότωσε τον 35χρονο ομοεθνή του.

Όπως έγραψε χθες το enikos.gr, ο δράστης ταυτοποιήθηκε από ανάλυση βιντεοληπτικών υλικών και κατά την εξέτασή του από τον Ανθρωποκτονιών ομολόγησε την πράξη του. Οι αρχές εντόπισαν και το όπλο του εγκλήματος, ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο αρνήθηκε να αποκαλύψει στους αστυνομικούς πού το βρήκε.

Οι αστυνομικοί ωστόσο, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το είχε στο παντελόνι του και κυκλοφορούσε με αυτό, όλη την ημέρα, ακόμη και κατά την διάρκεια του προαυλισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης και το θύμα, ήταν φίλοι και είχαν αποδράσει μαζί το 2017. Από ότι φαίνεται, πρέπει να είχαν κι άλλου είδους διαφορές μέσα στην φυλακή, και το φονικό φέρεται να μην έγινε μόνο για την θερμοκρασία στο κελί.

Όπως αποκαλύπτει το enikos.gr, ο Αλβανός κρατούμενος περιέγραψε στους αστυνομικούς, πώς έγινε η δολοφονία. «Λόγω του καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών, είχαμε αποφασίσει όλοι τον τελευταίο καιρό να μην μπαίνουμε μέσα στα κελιά, αφού δεν αντέχαμε την ζέστη. Είχαμε συμφωνήσει να τηρήσουμε όλοι την ίδια στάση. Όταν λοιπόν, μας ζήτησαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να μπούμε στα κελιά, εγώ μπήκα και το θύμα άρχισε να με ειρωνεύεται λέγοντάς μου “γιατί κάνεις το χατίρι των σωφρονιστικών; Τι είπαμε; Δεν είπαμε ότι δεν θα μπαίνουμε στα κελιά;”. Τότε, εγώ εκνευρίστηκα και του είπα “θα κάνω ό,τι θέλω”. Εκείνος, συνέχισε να με ειρωνεύεται, και τότε έβγαλα από το παντελόνι μου το μαχαίρι και άρχισα να τον καρφώνω στο σώμα του. Ένας από την ομάδα του προσπάθησε να με ακινητοποιήσει και τότε, τον μαχαίρωσα και αυτόν».

Σημειώνεται πως, ο νεκρός, κρατούνταν στις φυλακές για παράνομη κατοχή όπλων και το 2018 είχε αποπειραθεί να αποδράσει, ενώ τον μετέφεραν από τα Χανιά με το πλοίο στην Αθήνα, στις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο δεν τα είχε καταφέρει. Παράλληλα, έχει καταδικαστεί για δύο ανθρωποκτονίες, μία ενός επιχειρηματία στην δυτική Αττική το 2018, κατά την διάρκεια ληστείας, και για μία ακόμη, μίας ηλικιωμένης, πάλι, κατά την διάρκεια ληστείας.

Ο τραυματίας της συμπλοκής

Ο άνδρας που τραυματίστηκε στην συμπλοκή είναι από το Κόσοβο και έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ