Φωτιά στην Σέριφο: Υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο – «Όλη η νοτιοδυτική πλευρά του νησιού έχει καεί» – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Η εικόνα της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (29/06) στο νότιο κομμάτι της Σερίφου είναι καλύτερη, ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες και παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή.

Πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά στο νησί, όπου δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Λόγω των ισχυρών ανέμων και της πυρκαγιάς που έκαιγε ανεξέλεγκτα, εκδόθηκαν τρία μηνύματα 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Ράμος και Λιβάδι Σερίφου, Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι προς Χώρα Σερίφου, Λιβαδάκια και Καράβι.

Στις 20:20 αναχώρησε από το λιμάνι της Σύρου το πλοίο «ARTEMIS» που μετέφερε 3 οχήματα και 7 πυροσβέστες. Επίσης, από την Αττική μετέβησαν 22 πυροσβέστες και 11 οχήματα. Στο σημείο, επιχειρούσαν και 4 πυροσβέστες με ένα όχημα, αλλά και υδροφόρες του δήμου, ενώ νωρίτερα, είχαν κινητοποιηθεί και εναέρια μέσα.

Ο δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης μίλησε στο MEGA για τις τελευταίες εξελίξεις. «Η φωτιά είναι υπό έλεγχο, έχει τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά σε όλα τα σημεία. Τώρα κάνουμε απλώς επιτήρηση. Όλη η νοτιοδυτική Σέριφος έχει καεί. Μιλάμε για μια έκταση όπου η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα. Καταφέραμε και ανακόψαμε την μια πλευρά του μετώπου, μας βοήθησε και ο άνεμος που την έσπρωχνε προς την καμένη έκταση, οπότε καταφέραμε να την σβήσουμε και εδώ, πάνω από την παραλία της Βαγιάς και από την πλευρά του Ράμμου, καταφέραμε και την σταματήσαμε», είπε αρχικά.

Δεν έχει γίνει απολογισμός, αλλά σίγουρα κάποιες κατοικίες έχουν υποστεί ζημίες σοβαρές, υπάρχουν αποθήκες γεμάτες με εμπορεύματα που έχουν καεί ολοσχερώς. Επίσης κάποια ξωκλήσια έχουν υποστεί φθορές. Υπήρξαν κάποιες μετακινήσεις ανθρώπων αλλά ο κόσμος μπορεί να επιστρέψει. Δεν έχουμε εικόνα για την προέλευση της φωτιάς. Ήταν πάρα πολύ δύσκολη νύχτα, ήταν πολύ ισχυροί οι άνεμοι. Οι δυνάμεις επιτηρούν σε όλα τα σημεία. Μου είπαν από το υπουργείο ότι σε λίγο θα ξεκινήσουν κάποια ελικόπτερα που θα κάνουν στοχευμένη κατάσβεση», συμπλήρωσε ο κ. Ρεβίνθης.

Στο σημείο παραμένουν 33 πυροσβέστες με 15 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

 



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ