Φως στο Τούνελ: «Τρέχουν» οι εξελίξεις στην υπόθεση των Σπάτων – «Υπάρχει μαρτυρία – Η εικόνα που βλέπουμε για ένα πρόσωπο δεν ισχύει»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που δρομολογούνται στην υπόθεση του θανάτου του Νικόλα Ντουρντουρέκα στα Σπάτα, σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Η αποκρυπτογράφηση, ερμηνεία και αξιοποίηση των πολυσέλιδων σπιράλ ημερολογίων που βρέθηκαν στον τόπο του μαρτυρίου του Νικόλα Ντουρντουρέκα έχουν οδηγήσει σε σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση.

Όλα ξεκίνησαν από μία ιχνογραφία που βρέθηκε ανάμεσα στις σημειώσεις του και παρουσίασε η εκπομπή. Σύμφωνα με την μητέρα του, ανήκει στον μικρότερο αδερφό του που τότε ήταν 6 χρόνων.

Το «Τούνελ» παρουσίασε μια σειρά από νέες τέτοιες ιχνογραφίες που βρέθηκαν στο ημερολόγιο του άτυχου φοιτητή στις οποίες οι ειδικοί αναλυτές που τις μελετούν, εντοπίζουν άγχος ,φόβο, αγωνία, ανασφάλεια και αποκλεισμό.

Προτείνουν μάλιστα αυτά τα έξι σχέδια να συμπεριληφθούν στα υπόλοιπα ντοκουμέντα που θα ερευνηθούν από τις Αρχές καθώς ενδεχομένως αποτυπώνουν γεγονότα με σημασία για την έκβαση της υπόθεσης.

Επισημαίνουν πως συχνά τα παιδιά αναπαριστούν εικόνες που μπορεί να έχουν πέσει στην αντίληψή τους, να έχουν ακούσει, να έχουν δει ή να έχουν βιώσει.

Οι ιχνογραφίες, μαζί με νέα αποσπάσματα από το ημερολόγιο του φοιτητή επίσημα μεταφρασμένα από την αγγλική γλώσσα την οποία χρησιμοποιούσε για να καταγράφει τις βαθύτερες σκέψεις του, έχουν συγκεντρωθεί και κατατέθηκαν στις εισαγγελικές αρχές.

Σε αυτά τα χωρία από το ημερολόγιο διαφαίνονται οι σχέσεις του κυρίως με τη μητέρα του αλλά και με πρόσωπα που η μαρτυρία τους θεωρείται σημαντική.

«Όσο και αν πιστεύω ότι θα έπρεπε να τα πω όλα, ένα μέρος του εαυτού μου είναι χαρούμενο που δεν το έκανα. Τα πράγματα εύκολα θα είχαν ανατραπεί και εγώ θα έβρισκα τον εαυτό μου στο μάτι του κυκλώνα. Ίσως αυτό να έγινε για να μου δείξει ότι είναι ένα θηρίο αυτό που αγαπάω, για να με κάνει να συμπεριφερθώ σαν ένας ήρωας».

Το «Τούνελ» έχει φέρει ήδη στο φως σε μια προσπάθεια να βρεθεί το κλειδί του γρίφου κάποιες από αυτές τις ιδιόχειρες σημειώσεις με ένα πρόσωπο να πρωταγωνιστεί αρνητικά και με ρόλο που ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί.

«Αν μάθουν για μας, θα γίνει χαμός…».

«Είμαι χαρούμενος και υγιής. Δεν έχεις δύναμη πάνω μου και θα σε κάνω να το δεις για να σε αναγκάσω να φύγεις».

Λίγο πριν το τραγικό γεγονός του θανάτου του ο Νικόλας αναφέρεται με σαφήνεια σε εκείνη την ιδιότυπη πιεστική σχέση που αν γινόταν γνωστή θα επέφερε αναστάτωση χωρίς προηγούμενο και θα έκανε κάποιον να χάσει τον ύπνο του.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, μια απροσδόκητη μαρτυρία ανέτρεψε την ροή των γεγονότων που είχαν παρουσιαστεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η μαρτυρία αυτή αποκάλυψε μια διαφορετική οπτική γωνία, αμφισβητώντας την εικόνα που είχε δοθεί προηγουμένως. Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε έκπληξη και αναταραχή στο στούντιο και στους τηλεθεατές.

Δείτε το βίντεο:

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ