Φολέγανδρος: «Ευτυχώς δεν έγινε το μοιραίο, οι 5 τραυματίες μεταφέρονται στη Σαντορίνη» λέει στο enikos.gr ο δήμαρχος για την πρόσκρουση πλοίου

«Θα μπορούσε να ήταν δραματική όλη αυτή η κατάσταση, ευτυχώς δεν έγινε το μοιραίο» τονίζει στο enikos.gr ο Δήμαρχος Φολεγάνδρου, Κυριάκος Μαρινάκης, σχετικά με την πρόσκρουση του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ στο φανάρι του λιμανιού, κατά την διαδικασία πρόσδεσης, την στιγμή που στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι 8-9 μπορφόρ.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (30/06), όταν το πλοίο προσέκρουσε στο φανάρι του λιμανιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν συνολικά 5 επιβαίνοντες, τρία μέλη του πληρώματος και δύο επιβάτες.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, τα τρία μέλη του πληρώματος έχουν ήδη μεταφερθεί με Super Puma στην Σαντορίνη, προκειμένου να εξεταστούν περαιτέρω στο νοσοκομείο της περιοχής, ενώ στη συνέχεια το ελικόπτερο θα επιστρέψει στην Φολέγανδρο, για να μεταφέρει και τους δύο επιβάτες. «Θεωρώ πως είναι καλά στην υγεία τους, αν και έχουν χτυπήσει στη σπονδυλική στήλη, στην ωμοπλάτη, στον αυχένα, στα πόδια. Θα μπορούσε να ήταν δραματική όλη αυτή η κατάσταση. Ευτυχώς δεν έγινε το μοιραίο. Σε περίπτωση που το πλοίο βυθιζόταν, δεν θα μπορούσαμε να σώσουμε κανέναν».

Το πλοίο, με 24 επιβάτες, 29 μέλη πλήρωμα και 7 ΙΧ, εκτελούσε το δρομολόγιο Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ιο-Σίκινο-Φολέγανδρο-Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη. Όπως αναφέρει ο κ. Μαρινάκης, ήταν σε αναμονή να αποβιβαστούν στο νησί, και είχαν ενημερωθεί ότι σε 10 λεπτά το πλοίο θα προσεγγίσει το λιμάνι.

«Ήταν σε ετοιμότητα οι επιβάτες, οπότε δεν κοιμόταν κανείς και την γλίτωσαν, αν και ταράχτηκα, φοβήθηκαν και χτύπησαν. Ενεργοποιήθηκε άμεσα όλη η δημοτική αρχή, το Λιμεναρχείο, καθώς και οι δύο οπλίτες αγροτικοί γιατροί, οι οποίοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους επιβάτες. Πρέπει να επισημανθεί, ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το ιατρικό προσωπικό στο νησί, καθώς δεν έχουμε νοσηλευτή και γιατρό ειδικότητας. Ουσιαστικά, έχουμε τους 2 οπλίτες γιατρούς για όλο το 24ωρο. Έχουμε ζητήσει από το υπουργείο Υγείας προσωπικό, γιατί αυξάνονται οι απαιτήσεις».

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ