Εξαφάνιση παρουσιαστή στη Σύμη: «Δεν ήταν μεθυσμένος, ούτε μαλώσαμε, απλά έφυγε με τα πόδια γιατί βαρέθηκε» – Τι είπε η σύζυγος του στους εθελοντές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC και αρθρογράφου της Daily Mail, Dr Michael Mosley, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (05/06), στη Σύμη.

του Αργύρη Ηλιάδη

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στο enikos.gr, ο πρόεδρος της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ) Σύμης, Γιάννης Βόλας, η γυναίκα του παρουσιαστή, τους ανέφερε πως «ο σύζυγός μου δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ούτε μαλώσαμε. Από την παραλία έφυγε νωρίτερα γιατί βαρέθηκε, και εγώ με την φίλη μου αποχωρήσαμε αργότερα».

Για την επιχείρηση ανεύρεσης του Mosley έχουν «επιστρατευθεί» όλα τα δυνατά μέσα, όπως βάρκες, drones, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, πεζοπόρα τμήματα, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική καθώς και η εθελοντική ομάδα διασωστών της ΕΔΟΚ Σύμης.

Ένα από τα επικρατέστερα σενάρια μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Βόλα, είναι ο άτυχος παρουσιαστής να έχει πέσει στη θάλασσα όπου και παρασύρθηκε από τα δυνατά ρεύματα. «Αν έπεσε χθες είναι πολύ πιθανό να έχει παρασυρθεί μέσα γιατί εμείς κληθήκαμε έπειτα από ώρες», είπε ο ίδιος στο enikos.gr.

Ένα άλλο στοιχείο που προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι, ενώ αρχικά είχε υποστηριχθεί ότι ο παρουσιαστής ξέχασε το κινητό του στην παραλία, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά αυτό βρέθηκε στον χώρο όπου διέμεναν με τη γυναίκα του.

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο σημείο, ο κ. Βόλας σχολίασε ότι, «μας δυσκολεύει πάρα πολύ η ζέστη, τίποτε άλλο. Έχει πάρα πολλή ζέστη, πάνω από 40 βαθμούς».

«Όλα τα ενδεχόμενα και τα σενάρια είναι “ανοιχτά”, διότι με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε να καταλήξουμε κάπου», υποστήριξε ο κ. Βόλας.

Νωρίτερα, μιλώντας στο enikos.gr, o δήμαρχος Σύμης, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, ανέφερε ότι, «ο παρουσιαστής φαίνεται σε κάμερα ασφαλείας να μιλά με μία γυναίκα, στην περιοχή Πέδι της Σύμης, φορώντας μάλιστα διαφορετικό μπλουζάκι από αυτό που φορούσε όταν εθεάθη τελευταία φορά. Στο βίντεο φέρεται να απεικονίζεται ο παρουσιαστής μετά τη δήλωση εξαφάνιση του».

Από το υλικό προκύπτει δηλαδή, ότι ο παρουσιαστής έφτασε κανονικά στον προορισμό του. Αν ισχύει αυτό, καταρρίπτεται το σενάριο της πτώσης από κάποιον γκρεμό κατά τη διάρκεια της διαδρομής του.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, η σύζυγος του, Clare Moseley, αρνείται ότι ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο είναι ο παρουσιαστής.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ