Εύβοια: «Μου είπε ότι θα πάει για καφέ και δεν γύρισε ποτέ» – Ραγίζει καρδίες η γιαγιά του 16χρονου που παρασύρθηκε από νταλίκα

Στη θλίψη έχει «βυθιστεί« η τοπική κοινωνία της Κάρυστο, στην Εύβοια, όταν ένας 17χρονος παρέσυρε και σκότωσε με την νταλίκα του έναν 16χρονο που οδηγούσε μηχανή.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το μηχανάκι με τον 16χρονο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με την νταλίκα που οδηγούσε ο 17χρονος. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από τους δύο νεαρούς δεν έφερε δίπλωμα και επιπλέον ο 16χρονος δεν φορούσε κράνος.

Τα παιδιά γνωριζόντουσαν, αφού ήταν συμμαθητές.

«Άκουσα κάποιον να φωνάζει “Βοήθεια γιατρός!” και βγήκα έξω στο μπαλκόνι και είδα ένα παιδί να είναι στο έδαφος», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο MEGA.

«Ένα αγγελούδι μας έφυγε από τα χέρια»

Ραγίζουν καρδιές τα λόγια της γιαγιάς του 16χρονου, αφού όπως λέει της είπε ότι θα πάει για καφέ και δεν γύρισε ποτέ.

«Εγώ έμενα στην Κάρυστο με το παιδί, το είχα μαζί μου δηλαδή και μου λέει το πρωί: “γιαγιά φεύγω, πάω για καφέ”, του λέω εγώ: “κάτσε ρε παιδί μου να με βοηθήσεις να φτιάξουμε κάτι”, “όχι γιαγιά πάω για καφέ και μετά”. Το παιδί μετά δεν γύρισε, μέσα σε 20 λεπτά έγινε το… Ούτε 20. Μπορεί να τον είχα γλιτώσει αυτή την ώρα αν με είχε ακούσει και έμενε να μην πάει για καφέ αλλά άμα ήταν να γίνει, γιατί έχω περάσει ένα τρακάρισμα τέτοιο», ανέφερε η γιαγιά.

«Ο άντρας μου έπεσε στο σπίτι κάτω στην αυλή, με το αυτοκίνητο το δικό του, δηλαδή μόνος του, έφυγε το αυτοκίνητο τον πήρε και τελείωσε. Δύο φορές, το σπίτι μου… Τον άντρα και το παιδί τώρα, τελείωσε. Αυτούς τους δύο, το παιδί, το παιδάκι μου. Δεν ξέρω, δεν ξέρω τι θα κάνουμε, ένα αγγελούδι, μας έφυγε μέσα από τα χέρια», συμπλήρωσε.

«Όσο για το παιδί αυτό που το πήρε σβάρνα, παιδί ήταν και αυτό και φταίνε οι γονείς του που του δίνανε το φορτηγό, γιατί ήταν ολόκληρη νταλίκα, δεν ήταν μικρό. Ναι το χτύπησε, γιατί δεν σταμάτησε επί τόπου να φωνάξει βοήθεια; Να φωνάξει να… Μπας και σώναμε τίποτα, που το παράτησε μόνο του αβοήθητο», κατέληξε η ίδια.

 

Ραγίζει καρδιές η θεία του 16χρονου – «Λίγες μέρες πριν είχε γενέθλια»

«Ο ανιψιός μου 18 Ιουνίου πριν λίγες ημέρες είχε γενέθλια. Οδηγούσε μηχανάκι, πήγαινε από το σπίτι της γιαγιάς του σε σπίτι φίλου του, πήγαινε για καφέ, έτσι είπε στην γιαγιά του», είπε η θεία του ανήλικου μιλώντας στο Mega.

«Δουλεύει στην επιχείρηση του μπαμπά του όμως, ας είναι 17 χρονών, δουλεύει και οδηγεί νταλίκα, δεν ήταν η πρώτη φορά που οδηγούσε την νταλίκα. Και το άτυχο το παιδί το δικό μας αυτή την στιγμή δεν είναι καν στο χώμα. Το έχουν στείλει για νεκροψία και περιμένουμε να μας το φέρουν απλά να γίνει η κηδεία, να ηρεμήσουμε», είπε η θεία του 16χρονου.

Τις επόμενες μέρες συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στην κηδεία του 16χρονου μαθητή.

Το χρονικό του σοκαριστικού τροχαίου

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην συμβολή των οδών Οδυσσέως και Διονυσίου. Είναι πρωί Πέμπτης, 10 λεπτά πριν τις 12, ο 17χρονος οδηγεί την νταλίκα του πατέρα του χωρίς δίπλωμα και κινείται επί της οδού Οδυσσέως. Στην συμβολή με τη Διονυσίου, περνά χωρίς να σταματήσει.

Την ίδια στιγμή περνά ο 16χρονος με το μηχανάκι του, με την σύγκρουση να είναι σφοδρή. Το παιδί βρίσκεται στην άσφαλτο χωρίς κράνος να αιμορραγεί και ο 17χρονος με την νταλίκα επιταχύνει και γίνεται καπνός.

«Το παιδί που ήταν στο φορτηγό λέει δεν τον είδε. Το παιδί ήταν παράλυτο, δεν κουνιόταν και ήρθε το ασθενοφόρο απλά και όταν σηκώθηκε, έτρεχε πολύ αίμα», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Στο σημείο μαζεύεται κόσμος. Καλούν ασθενοφόρο για να μεταφέρει το αιμόφυρτο παιδί στο νοσοκομείο, ενώ ξεκινά ανθρωποκυνηγητό για την αναζήτηση του 17χρονου που τον εγκατέλειψε.

«Τον εγκατέλειψε ναι, βέβαια λέει ότι δεν τον είδε, αλλά δεν γίνεται ο γείτονας από 10 μέτρα να άκουσε το μπαμ και η νταλίκα να μην είδε ότι χτύπησε ένα παιδί και τον άφησε στον δρόμο. Τον είχε από δεξιά και έπρεπε το φορτηγό να δώσει προτεραιότητα στο μηχανάκι», είπε η θεία του 16χρονου.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ