Ευρωεκλογές 2024: Μπέρδεψαν τον στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο με τον ευρωβουλευτή της Ελληνικής Δύσης – «Δεν ήμουν υποψήφιος»

Δύο ευρωβουλευτές εξελέγησαν με την Ελληνική Λύση στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ο Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης) και η Γαλάτω Αλεξανδράκη.

Λόγω του ονόματος του πρώτου, πολλοί τον μπέρδεψαν με τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ, Φραγκούλη Φράγκο, ο οποίος δέχεται συγχαρητήρια μηνύματα και τηλέφωνα για την εκλογή του με κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, οι πολίτες μπερδεύτηκαν με την εκλογή του ευρωβουλευτή  Εμμανουήλ Φράγκου, ο οποίος «έχει βάλει σε παρένθεση το όνομα Φραγκούλης, καθότι είναι ένα πολύ συνηθισμένο όνομα».

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ έγραψε σε ανάρτησή του στα social media, «δέχομαι αναρίθμητα τηλέφωνα και μηνύματα τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου, με τα οποία με συγχαίρουν για τη δήθεν εκλογή μου με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης».

«Υποψήφιος με το όνομα Φράγκος Εμμανουήλ έχει βάλει σε παρένθεση το όνομα Φραγκούλης, καθότι είναι ένα πολύ συνηθισμένο όνομα (sic). Δεν ήμουν υποψήφιος, δεν υπήρξα ποτέ και παρακαλώ θερμά, όλη αυτή η παρωδία να σταματήσει εδώ», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Φραγκούλης Φράγκος».

Ποιος είναι ο Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης) της Ελληνικής Λύσης

Ο Μανώλης (Εμμανουήλ) Φράγκος γεννήθηκε στην Xίο στις 27 Ιουνίου 1993. Είναι Έλληνας κτηνίατρος, πολιτικός και ευρωβουλευτής (από το 2019) της Ελληνικής Λύσης. Σπούδασε Κτηνιατρική στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με την Ελληνική Λύση υπό το όνομα Φράγκος (Φραγκούλης) Εμμανουήλ και βγήκε δεύτερος από το ψηφοδέλτιο του κόμματος, μετά τον πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο.

Ορίστηκε ευρωβουλευτής τον Ιούλιο του 2019, αντικαθιστώντας τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του ώστε να αναλάβει Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Κατά την κοινοβουλευτική του θητεία, ο Φράγκος είναι μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου (INTA), της Επιτροπής Αναφορών (PETI) και της Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή CARIFORUM-EΕ, ενώ είναι Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων (ENVI) και της Αντιπροσωπείας για τις σχέσεις με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Στις ευρωεκλογές της 9 Ιουνίου 2024, ο Φράγκος (Φραγκούλης) Εμμανουήλ ήρθε πρώτος σε σταυρούς στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης και είναι ένας από τους δύο ευρωβουλευτές που εκλέγει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ