Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ για 43χρονη δικηγόρο: H καταγγελία σε βάρος του ποινικολόγου είναι για εξύβριση και όχι για ξυλοδαρμό

Για την καταγγελία της 43χρονης δικηγόρου σε βάρος γνωστού ποινικολόγου, τοποθετήθηκε το πρωί της Τρίτης (25/6) η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Όπως ανέφερε η κ. Δημογλίδου στον ΣΚΑΪ, η ΕΛ.ΑΣ. έχει λάβει γνώση για το συγκεκριμένο περιστατικό από τον Απρίλιο, όταν και υπήρξε μια καταγγελία για το αδίκημα της εξύβρισης, όχι του ξυλοδαρμού.

Το ίδιο το θύμα ανέφερε πως διερευνήθηκε η καταγγελία, αναζητήθηκε ο φερόμενος ως δράστης, όμως δεν κατέστη δυνατόν να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου, με τη δικογραφία να έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, σημειώνοντας ότι κατά τη δήλωση του θύματος η πράξη έγινε στο πλαίσιο συντροφικής σχέσης, γι’ αυτό μιλάμε για ενδοοικογενειακή βία.

Υπάρχει περίπτωση ο εισαγγελέας να κάλεσε είτε το θύμα είτε τον δράστη και να δόθηκαν συμπληρωματικές καταθέσεις. Στην αυτόφωρη διαδικασία όμως, το θύμα ανέφερε το αδίκημα της εξύβρισης. Δεν ήθελε να εξεταστεί από ιατροδικαστή, δεν ήθελε την εφαρμογή του panic button ούτε να μεταφερθεί σε δομή, ανέφερε η κ. Δημογλίδου, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει καταγγελία για το αδίκημα του ξυλοδαρμού σε δεύτερο χρόνο.

Η 43χρονη μιλώντας στο MEGA την Κυριακή έδειξε τα σημεία στο πρόσωπο και το σώμα στα οποία δέχτηκε, όπως καταγγέλλει, χτυπήματα από τον 69χρονο πρώην σύντροφο, εργοδότη και γνωστό δικηγόρο.

«Τσακωνόμαστε για το οικονομικό κομμάτι κατά βάση και αρχίζει να μου λέει ότι είμαι μεγάλη κ… και ότι δεν έχει δει μεγαλύτερη. Ότι ήμουν ένα δικηγορικό τίποτα, που το πήρε στο γραφείο και το έκανε δικηγόρο. Όταν τόλμησα να αντιδράσω και να πω επί λέξει ότι: ”Δεν σε χάλασε κιόλας, ένα σωρό δουλειές σου έβγαζα”, σήκωσε το χέρι του και με χτύπησε αρχικά. Όλα αυτά με το αυτοκίνητο εν κινήσει, κινδυνεύοντας να σκοτωθούμε», ανέφερε στο Mega η γυναίκα.

Αμέσως μετά το επεισόδιο ο γνωστός δικηγόρος στάθμευσε το αυτοκίνητο και έφυγε. Η 43χρονη γυναίκα κάλεσε την αστυνομία. Μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πειραιά, όπου υπέβαλε μήνυση και στη συνέχεια στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η δικηγόρος φέρει εξοίδηση (πρήξιμο – φούσκωμα) στην αριστερή βρεγματική χώρα, εκχύμωση στον αριστερό βραχίονα και μικροεκχύμωση στην πρόσθια επιφάνεια του αριστερού βραχίονα.

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ