«Είμαι καρδιολόγος και αυτό είναι το καλύτερο φρούτο για μια υγιή καρδιά» – Τι αποκαλύπτει γιατρός

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακών παθήσεων, της κύριας αιτίας θανάτου στις ΗΠΑ. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά την κατανάλωση 4½ φλιτζανιών φρούτων την ημέρα.

«Τα φρούτα παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία, όπως μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και μείωση της αθηροσκλήρωσης, δηλαδή της σκλήρυνσης των αρτηριών», δήλωσε ο Dr. Deepak Vivek, καρδιολόγος στο Orlando Health της Φλόριδα.

Καθώς τα φρούτα έχουν διαφορετική διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία, ο Dr. Vivek και άλλοι καρδιολόγοι αποκαλύπτουν τα αγαπημένα τους φρούτα για την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς.

Το καλύτερο φρούτο για την υγεία της καρδιάς, σύμφωνα με καρδιολόγο

Ο Dr. Vivek δήλωσε ότι λατρεύει τα μήλα επειδή είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών, φυτικών ινών, βιταμίνης C και καλίου και έχουν επίσης χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, οπότε βοηθούν στη μείωση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2. Πρόσθεσε ότι κόβει ένα μήλο σε φέτες για σαλάτες ή το τρώει ολόκληρο ως σνακ. «Διαπιστώνω ότι μου δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να παίξω και επίσης αποτρέπει τις μυϊκές κράμπες», εξήγησε ο Dr. Vivek.

Άλλα φρούτα που προστατεύουν την υγεία της καρδιάς,σύμφωνα με γιατρούς

Ο Dr. Sushant Khaire, καρδιολόγος στο Methodist Le Bonheur Healthcare στο Μέμφις του Τενεσί, δήλωσε ότι λατρεύει τις μπανάνες επειδή είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, βιταμίνη B6, κάλιο, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά. «Οι φυτικές ίνες βοηθούν την πέψη, η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και η βιταμίνη B6 είναι σημαντική για την ανάπτυξη του εγκεφάλου και των νεύρων», σημείωσε ο Dr. Khaire.

Η Dr. Jennifer Mieres, καθηγήτρια καρδιολογίας στο Zucker School of Medicine στο Hofstra Northwell στο Hempstead, δήλωσε ότι τρώει πάντα φρούτα όπως μήλο, αχλάδι ή κεράσια, «κάτι με φυτικές ίνες» ως σνακ μετά το μεσημέρι επειδή είναι χορταστικό και βοηθά στην προστασία από καρδιακές παθήσεις.

Οι φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης, δύο σημαντικούς δείκτες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Ο Dr. Satjit Bhusri, καρδιολόγος στο Upper East Side Cardiology στο Μανχάταν, δήλωσε ότι τα αγαπημένα του σνακ είναι οι ανάλατοι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα. «Φρούτα όπως τα μύρτιλλα, τα σμέουρα, τα μούρα acai και τα μούρα Goji έχουν τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών, τα οποία είναι εξαιρετικά για την προστασία της καρδιάς σας», είπε.

Τα μούρα είναι επίσης το φρούτο που τρώει πιο συχνά η Dr. Joy Gelbman, καρδιολόγος στο Weill Cornell Medicine. Επεσήμανε τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες και την περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ