«Έχω χάσει 39 κιλά τα τελευταία 2 χρόνια» – Οι συνήθειες που βοήθησαν έναν 55χρονο στην σταθερή απώλεια βάρους

Ο Mark Slaughter αυτοαποκαλούνταν ως «αδύναμη και κακή μηχανή» μέχρι τα 30 του. Ο 55χρονος σήμερα άντρας έτρωγε υπερβολικά, δεν γυμναζόταν και κατέληξε να ζυγίζει περίπου 140 κιλά. Αργά και σταθερά έχασε 38 κιλά σε 2 χρόνια, με ρυθμό περίπου 1,5 κιλό το μήνα.

«Έχω χάσει 38 κιλά και δεν πιστεύω ότι θα ξαναπάρω αυτό το βάρος. Έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την μόνιμη αλλαγή της προσέγγισης μου στην διατροφή και την άσκηση. Φρόντισα να χάσω βάρος σταδιακά και με ασφάλεια, συνήθως περίπου 1,5 κιλό το μήνα. Νιώθω υπέροχα. Ήμουν πάντα αρκετά αδύνατος ως έφηβος και νεαρός ενήλικας. Το μπάσκετ ήταν το αγαπημένο μου άθλημα και το έπαιζα κάθε μέρα. Είχα ύψος 1,90. Αποκαλούσα τον εαυτό μου “αδύνατη, κακή μηχανή”», εξομολογείται ο Slaughter.

«Όταν μεγάλωσα και παντρεύτηκα, ήρθε ο εφησυχασμός. Σταμάτησα να γυμνάζομαι στα 40 μου, καθώς εργαζόμουν νύχτες ως σερβιτόρος σε ένα πολυτελές εστιατόριο. Η βάρδια μου ήταν συνήθως από τις 4 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα. Έτρωγα ένα πλούσιο μεσημεριανό πριν τη δουλειά και μετά τσιμπολογούσα τσιπς τορτίγια με σάλτσα όταν γυρνούσα σπίτι. Συνήθως έτρωγα καλής ποιότητας φαγητό όπως μπριζόλες και πολλά μπιφτέκια με τυρί και πίτσα επίσης. Δεν έκανα διακρίσεις», λέει ο ίδιος.

«Στις φωτογραφίες γυρνούσα πλάτη για να μη φαίνομαι τόσο παχύς όσο ήμουν»

«Εν τω μεταξύ, η γυναίκα μου θα έφτιαχνε κάτι υπέροχο, όπως μακαρόνια με σοταρισμένα λαχανικά για εμένα και τους 3 γιους μας. Δεν σταματούσα σε ένα πιάτο. Θα ξαναγέμιζα και δεύτερο και τρίτο γύρο. Έτρωγα σαν να ήταν ημέρα των Ευχαριστιών κάθε μέρα. Ένιωθα άσχημα επειδή είχα καταναλώσει τόσο πολύ φαγητό».

«Η κρίσιμη καμπή ήρθε πριν από 2 χρόνια περίπου. Κοίταξα μια φωτογραφία μου με τον κωμικό ηθοποιό Jeff Ross, γνωστό ως “Roast Master General”. Τον είχαμε δει σε ένα κωμικό κλαμπ στην πόλη μου, το Dallas. Δεν είναι και ο πιο αδύνατος άνθρωπος, αλλά εγώ φαινόμουν σαν γίγαντας. Συνήθως γυρνούσα πλάτη στις φωτογραφίες για να μην μπορούν να δουν πόσο παχύς ήμουν, αλλά αυτή τη φορά δεν μπορούσα να κρύψω το βάρος μου. Ζυγίστηκα και ήμουν 140 κιλά. Τα πράγματα έπρεπε να αλλάξουν. Μέσα σε λίγες μέρες, γράφτηκα στο γυμναστήριο και άρχισα να κάνω ασκήσεις cardio και βάρη. Πλέον, πηγαίνω 3 ή 4 φορές την εβδομάδα».

«Για τη δίαιτά μου, εκπαίδευσα τον εαυτό μου να μην τρώει μέχρι να χορτάσει και έτρωγα πιο αργά. Όταν τρως πιο αργά, αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι χορταίνεις», εξηγεί ο Slaughter.

«Θα πρέπει να είστε επιεικείς με τον εαυτό σας εάν το βάρος σας αυξομειώνεται λίγο»

«Δεν στερούμαι τίποτα, αλλά οι μερίδες μου είναι μικρότερες. Δεν πιστεύω στις αυστηρές δίαιτες όλη την εβδομάδα και στην “επιβράβευση” με ένα μεγάλο γεύμα το Σαββατοκύριακο. Σημασία έχει η ισορροπία και η συνέπεια».

«Η διαλειμματική νηστεία λειτούργησε και για μένα. Τώρα είμαι καθηγητής Λυκείου και τρώω μεσημεριανό νωρίς, στις 11 π.μ. Σπάνια τρώω πριν από αυτή την ώρα ή μετά τις 7 μ.μ. Αν και στην αρχή έχασα περισσότερα κιλά, σταδιακά έχανα περίπου 1,5 κιλό το μήνα. Ήμουν περισσότερο σαν τη χελώνα παρά σαν τον λαγό, και ως αποτέλεσμα δεν ανεβοκατέβαινε διαρκώς το βάρος μου. Περιορίζοντας το φαγητό και κάνοντας άσκηση, έφτασα λίγο πάνω από τα 100 κιλά».

«Είναι μια αργή αλλαγή. Δεν χρειάζεται να φοράω πια μπλουζάκια μεγέθους 3XL. Μπορώ να κινηθώ πιο εύκολα μέσα στην ημέρα. Μπορώ να σταυρώσω τα πόδια μου με διαφορετικό τρόπο από ό,τι μπορούσα ποτέ. Χωράω άνετα σε μια θέση αεροπλάνου. Μπορώ να ανεβώ σκάλες τρέχοντας. Κοιμάμαι πολύ καλύτερα για 7,5 ώρες συνεχόμενα. Ωστόσο, ειλικρινά, δεν ανησυχώ πολύ αν πάρω μερικά κιλά. Πρέπει να είστε επιεικείς με τον εαυτό σας», συμβουλεύει ο Slaughter.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ