Έχασε 20 κιλά όταν εγκατέλειψε τις μοντέρνες δίαιτες και την υπερβολική προπόνηση cardio – «Αυτές οι 2 απλές αλλαγές με βοήθησαν στην απώλεια βάρους»

Μια γυναίκα έχασε 20 κιλά όταν σταμάτησε τις δίαιτες της μόδας και την υπερβολική προπόνηση με ασκήσεις cardio. Η ίδια λέει ότι 2 απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής της, την βοήθησαν να χάσει το περιττό βάρος.

Η Bethany Dobson εγκατέλειψε τις δίαιτες αστραπή και έμαθε πώς να χρησιμοποιεί τη μέτρηση θερμίδων για να χάσει βάρος με βιώσιμο τρόπο. Έχασε 20 κιλά φτιάχνοντας πιο ελαφριές εκδοχές των αγαπημένων της φαγητών και τρώγοντας 4 γεύματα την ημέρα. Λέει ότι το να τρώτε ένα τέταρτο γεύμα το απόγευμα μπορεί να σας βοηθήσει να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερο.

Οι 2 αλλαγές που βοήθησαν την Dobson να χάσει τα περιττά κιλά

Όπως πολλές γυναίκες, η Bethany Dobson μεγάλωσε βλέποντας τη μητέρα και τη γιαγιά της να ακολουθούν τη μια αυστηρή δίαιτα μετά την άλλη. Για πολύ καιρό, πίστευε ότι έπρεπε να κάνει το ίδιο. Αλλά μόνο όταν η 22χρονη Dobson, από το Μάντσεστερ της Αγγλίας, έμαθε για τις θερμίδες, τα μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και λίπος) και την κατανάλωση της σωστής ποσότητας κάθε στοιχείου, συνειδητοποίησε ότι οι δίαιτες της μόδας είναι αναποτελεσματικές μακροπρόθεσμα και ενδεχομένως επιβλαβείς.

Έτσι έκανε 2 αλλαγές στον τρόπο ζωής της που, όπως λέει η ίδια την βοήθησαν να χάσει 20 κιλά μέσα σε λίγους μήνες:

  • έφτιαχνε πιο ελαφριές εκδοχές των αγαπημένων της φαγητών και
  • κατανάλωνε τέσσερα γεύματα την ημέρα αντί για τρία.

Τώρα, ως διαδικτυακή coach απώλειας λίπους και personal trainer, βοηθά και άλλους να χάσουν βάρος με υγιεινό και βιώσιμο τρόπο. «Είχα απλώς μια εμμονή με το γεγονός ότι θα μπορούσα να τρώω σχεδόν ό,τι θέλω, κατά μία έννοια, αλλά εφ’ όσον είναι φιλικό προς τα μακροθρεπτικά συστατικά και προφανώς χρησιμοποιεί καλύτερα συστατικά, μπορεί να είναι κατάλληλο για την απώλεια λίπους», είπε η Dobson.

Η Dobson παραδέχεται ότι ως παιδί ήταν “λίγο πιο γεμάτη” από τα άλλα παιδιά στο σχολείο. Στην εφηβεία, πίστευε ότι έπρεπε να ακολουθεί αυστηρές δίαιτες με βαρετά γεύματα και να κάνει υπερβολικό cardio για να χάσει βάρος. Έτσι, ξεκίνησε προπονήσεις boot camp και τρέξιμο, παρόλο που δεν της άρεσε. Όταν ήταν περίπου 17 ετών, άρχισε να πηγαίνει σε πάρτι, να πίνει και να τρώει λιπαρά έτοιμα φαγητά, με αποτέλεσμα να μην χάσει ποτέ το βάρος που ήθελε.

Τα πράγματα άλλαξαν όταν η Dobson ήταν περίπου 18 ετών και ο νέος της σύντροφος την έφερε σε επαφή με την προπόνηση με βάρη και τις υγιείς μεθόδους απώλειας λίπους. Η Dobson εγκατέλειψε την αντίληψη ότι υπάρχουν “καλά” και “κακά” φαγητά που προκαλούν αύξηση βάρους και κατάλαβε ότι η συνολική πρόσληψη θερμίδων είναι αυτό που καθορίζει αν θα χάσετε, θα πάρετε ή θα διατηρήσετε το βάρος σας.

Σταδιακά περιόρισε τις επισκέψεις πάρτι και προσπάθησε να χάσει λίπος μετρώντας τις θερμίδες της ενώ έτρωγε θρεπτικά φαγητά, συμπεριλαμβανομένης μεγάλης ποσότητας πρωτεΐνης, για να διασφαλίσει ότι βρισκόταν σε ένα ήπιο έλλειμμα θερμίδων (να τρώει λιγότερη ενέργεια από αυτή που καίει). Η πρωτεΐνη βοηθάει στο να νιώθετε χορτάτοι και να διατηρείτε τη μυική σας μάζα. Αυτή είναι η ίδια προσέγγιση που συνιστούν πολλοί διαιτολόγοι για την υγιεινή απώλεια λίπους.

«Ήταν η πρώτη φορά που έχανα λίπος χωρίς να κάνω δίαιτα και να νιώθω πεινασμένη», είπε η Dobson. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχημένης προσπάθειάς της ήταν η δημιουργία ελαφρύτερων εκδοχών των αγαπημένων της φαγητών, όπως μακαρόνια, quesadillas και μπισκότα.

Η Dobson δεν ήθελε να νιώθει στέρηση καθώς έχανε βάρος. «Το φαγητό είναι ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και δεν πιστεύω ότι ακόμα κι αν χάνετε λίπος, θα πρέπει να τρώτε μόνο κοτόπουλο και ρύζι», είπε η ίδια. «Η απώλεια λίπους δεν είναι απλώς διατροφή», δήλωση η Dobson. «Και μου αρέσει πάντα να λέω στους ανθρώπους ότι αν εστιάσετε μόνο στη διατροφή όταν πρόκειται για την απώλεια λίπους, δεν θα φτάσετε πολύ μακριά επειδή η νοοτροπία σας παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτήν».

Γρήγορα ανακάλυψε ότι η υγεία και η φυσική κατάσταση ήταν το πάθος της και έτσι απέκτησε τα προσόντα για να γίνει personal trainer. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, ξεκίνησε να δημοσιεύει στο Instagram δικές της συνταγές χαμηλές σε θερμίδες και πλούσιες σε πρωτεΐνη. Οι followers της αυξήθηκαν γρήγορα και ξεκίνησε τη δική της εταιρεία, καθοδηγώντας άλλους σε θέματα φυσικής κατάστασης, διατροφής, νοοτροπίας και ευθύνης.

«Σταμάτησα να κάνω μόνο cardio και δίαιτα και ξεκίνησα να χάνω λίπος με τον σωστό τρόπο, κάνοντας εντατική προπόνηση για να χτίσω σωστά μυικό ιστό», είπε.

Τα τέσσερα γεύματα την ημέρα βοήθησαν στη διατήρηση του ελλείμματος θερμίδων

Η Dobson άρχισε να τρώει τέσσερα γεύματα την ημέρα αντί για τρία, κάτι που, όπως είπε, την βοήθησε πραγματικά να διατηρήσει το έλλειμμα θερμίδων της. Αυτή είναι μια προσέγγιση που η ίδια προτείνει στους πελάτες της επειδή μπορεί να βοηθήσει να θέσουν την πείνα υπό έλεγχο και να τους αποτρέψει από το να καταναλώσουν λιγότερο θρεπτικά σνακ υψηλής θερμιδικής αξίας.

Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να έχετε ένα απογευματινό σνακ με μια ολικής άλεσης πίτα γεμιστή με κοτόπουλο και λαχανικά, περίπου 300 θερμίδων, που θα σας κρατούσε χορτάτους και ικανοποιημένους. Διαφορετικά, ακόμα κι αν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να φάτε τίποτα μέχρι το δείπνο, μπορεί να υποκύψετε και να φτάσετε σε μπισκότα, πατατάκια και καραμέλες, τα οποία συχνά είναι υψηλά σε θερμίδες και χαμηλά σε θρεπτική αξία. «Ο εγκέφαλός σας καταλαβαίνει ότι τρώτε πραγματικά ένα γεύμα αντί να τσιμπολογάτε συνέχεια, οπότε νιώθετε πιο ικανοποιημένοι μετά», είπε η Dobson.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε ποτέ να φάτε λιγότερο θρεπτικά φαγητά που σας αρέσουν. Οι διατροφολόγοι δεν συνιστούν τον αποκλεισμό τροφίμων επειδή αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερφαγία. Αλλά ο περιορισμός τους μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας. «Πρόκειται για την επιλογή των κατάλληλων υλικών με στρατηγική για τον έλεγχο της πείνας σας», είπε η Dobson. «Αυτό είναι που λειτούργησε για μένα στο παρελθόν».



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ