«Έχασα σχεδόν 36 κιλά και μεταμόρφωσα το σώμα μου με μια εύκολη άσκηση» – Τι αποκαλύπτει 32χρονος πατέρας

Ένας πατέρας τριών παιδιών από τη Νέα Υόρκη ισχυρίζεται ότι έχασε σχεδόν 36 κιλά χάρη σε μια απλή άσκηση: το σχοινάκι. Ο ίδιος περιέγραψε πώς κατάφερε να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση.

«Προσπαθώ να διατηρούμαι σε καλή φυσική κατάσταση, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, καθώς πιστεύω ότι η κίνηση του σώματος παίζει τεράστιο ρόλο στον τρόπο σκέψης κάθε ανθρώπου καθημερινά», δήλωσε πριν από ένα χρόνο ο 32χρονος Joseph Graham Jr.

Ο Graham κατέγραψε τη διαδρομή του για την απώλεια βάρους στον λογαριασμό του στο TikTok. Ο ίδιος απέδωσε την επιτυχία της προσπάθειάς του στα push-ups και τη διαλειμματική νηστεία. Είπε ότι ήταν κάποτε αφοσιωμένος δρομέας, με αποτέλεσμα να χάσει 16 κιλά το 2012. Όταν όμως πέθανε η μητέρα του, το 2019 και τα γυμναστήρια έκλεισαν το 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχασε τον ενθουσιασμό του.

«Άρχισα να τρώω υπερβολικά και να καταναλώνω ζαχαρούχα ποτά και σνακ. Το βάρος μου είχε ανέβει στα 112 κιλά και δεν ήμουν ευχαριστημένος με τον εαυτό μου και τον τρόπο που ζούσα», εξήγησε ο ίδιος. «Ήμουν πιο πολύ απογοητευμένος από το γεγονός ότι τα παιδιά μου με έβλεπαν να καταπέφτω».

Η ιστορία του Michael Graham και η δύναμη της άσκησης

Ο Graham είπε ότι ο αδερφός του, του πήρε ένα σχοινάκι, το 2021 «και απλά αρχίσαμε να κινούμαστε». Η παγκόσμια αγορά στο σχοινάκι εκτιμήθηκε στα 1,95 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με έρευνες, με αυτόν τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί στα 2,62 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2031.

Τα σχοινάκια δεν είναι μόνο οικονομικά, αλλά η άσκηση αυτή μπορεί:

  • να αυξήσει την αντοχή,
  • να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς,
  • να ενισχύσει την ισορροπία και τον συντονισμό και
  • να κάψει θερμίδες.

«Έχει αποδειχθεί ότι 6 εβδομάδες γυμναστικής με σχοινάκι μειώνουν τον δείκτη μάζας σώματος», αποκάλυψε η Michele Olson, επίκουρη καθηγήτρια επιστήμης του αθλητισμού στο Huntingdon College της Αλαμπάμα. «Σε συνδυασμό με μια δίαιτα με μείωση θερμίδων, οι αναφερόμενες αλλαγές στο σωματικό βάρος και το σωματικό λίπος κυμαίνονται από περίπου 1,5 κιλό έως και 3 κιλά σε 8 εβδομάδες».

Από την πλευρά του, ο Graham είπε ότι πηγαίνει για ύπνο μεταξύ 9:30 και 10 μ.μ., έχει περιορίσει την κατανάλωση ζάχαρης και αποφεύγει τα ανθυγιεινά σνακ. Συμβουλεύει όσους ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν να ασκούνται με σχοινάκι να μην αφήνουν τα πόδια τους να σηκώνονται πολύ ψηλά από το έδαφος, να κρατούν τα χέρια τους στο πλάι και να αφήνουν την κίνηση να έρχεται από τους καρπούς. «Δουλέψτε το σταδιακά», συνιστά ο ίδιος.

@theguywiththepinkshoes 2020-2024 (before & after)💪🏾🌸 we all have to start somewhere. when you guys ask me how i learned to jump rope, it was by simply picking up the rope and jumping. these videos may be a minute long, but the process takes time! LOVE EVERY MINUTE OF IT! #JumpRopeJourney #FitnessMotivation #ProgressOverTime #NeverGiveUp #PositiveVibesOnly #ExerciseInspiration #FitnessGoals #JumpRopeSkills #DedicationPaysOff #StayActive #FitnessTransformation #BelieveInYourself #WorkoutMotivation #HealthyLifestyle #MindOverMatter #FitnessJourney #KeepGoingStrong #InspireOthers #FitnessProgress #MotivationMonday #FitnessCommunity #ExerciseChallenge #StayFitAndStrong #FitnessInspiration #PositiveMindset #beforeandafter #fyp #foryoupage #foryou #fitfam #fittok #jumpropechallenge #startsomewhere #viral #viraltiktok #motivation #theguywiththepinkshoes ♬ Soak It Up – Sol Rising



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ