«Έχασα 89 κιλά μέσα σε 1 χρόνο χάρη σε 2 πράγματα» – Όσα αποκαλύπτει 48χρονος πατέρας για την μεγάλη απώλεια βάρους

Ένας άνδρας του οποίου το βάρος είχε αυξηθεί υπερβολικά λόγω της διατροφής που ακολουθούσε, κατάφερε να χάσει πάνω από 89 κιλά σε ένα χρόνο με 2 αλλαγές στον τρόπο ζωής του. Η επιτυχία της προσπάθειας του οφείλεται στο ποδήλατο γυμναστικής και στη λήψη ενός φαρμάκου για την απώλεια βάρους σε ενέσιμη μορφή.

Ο Bryan Spark, 48 ετών, είχε φτάσει να ζυγίζει 209 κιλά και ήξερε ότι έπρεπε να κάνει μια αλλαγή. Σταμάτησε την κατανάλωση αλκοόλ πριν από 10 χρόνια, αλλά αντικατέστησε το ποτό με φαγητό. Ο πατέρας τριών παιδιών από 115 κιλά έφτασε να ζυγίζει 209 κιλά μέσα σε εννέα χρόνια.

Η διάγνωση που οδήγησε στην μεγάλη αλλαγή

Ενώ δεν κατανάλωνε πολλά ανθυγιεινά φαγητά, ο Bryan έτρωγε “τεράστιες” μερίδες και ένιωθε την ανάγκη να τρώει “συνέχεια”. Συχνά άδειαζε και τα πιάτα της οικογένειάς του εκτός από το δικό του. Καταβρόχθιζε γλυκά και σοκολάτες μεταξύ των γευμάτων και έπινε περισσότερα από 2 λίτρα αναψυκτικά κάθε μέρα.

Όμως, μετά τη διάγνωση του με διαταραχή binge eating και υπνική άπνοια, ο Bryan αποφάσισε να αλλάξει. Έλαβε έγκριση για ενέσεις που περιορίζουν την όρεξη και ξεκίνησε να χρησιμοποιεί ένα ποδήλατο γυμναστικής.

Τους επόμενους 6 μήνες, ο Bryan έχασε 56 κιλά. Το απόθεμά του σε ενέσεις τελικά εξαντλήθηκε, λόγω έλλειψης, αλλά ο Bryan συνέχισε. Τους επόμενους έξι μήνες, έχασε άλλα 31 κιλά χάρη στον τρόπο διατροφής και το ποδήλατο και τώρα ζυγίζει 120 κιλά. «Έχω μια πολύ εθιστική προσωπικότητα. Έπινα πολύ και όταν αποφάσισα να σταματήσω το ποτό, άρχισα να τρώω περισσότερο. Έπρεπε να αντικαταστήσω το αλκοόλ και τώρα είμαι σαν εθισμένος με το ποδήλατο. Πήρα κιλά πολύ γρήγορα. Μισούσα τον εαυτό μου, ήταν απαίσιο.

Πριν από δύο χρόνια συνειδητοποίησα ότι είχα πάρει κι άλλο βάρος. Στην αρχή ένιωθα ότι χάνω κιλά αργά, αλλά μετά κατάλαβα ότι έπρεπε να αρχίσω να αγοράζω νέα ρούχα – 3XL, 4XL, 5XL και ξαφνικά 6XL. Ένιωθα πραγματικά ότι χάνω τον έλεγχο. Αλλά τώρα νιώθω φανταστικά. Κάποιος με ρώτησε πώς νιώθω και απλά είπα “πιο ελαφρύς”. Είμαι πιο γυμνασμένος από ποτέ και πνευματικά νιώθω πολύ καλύτερα. Τώρα μπορώ πραγματικά να διαλέγω ρούχα που θέλω να φορέσω», είπε ο Bryan.

Τα 2 πράγματα που βοήθησαν τον Bryan να χάσει βάρος

Ο Bryan μπήκε σε κλινική απώλειας βάρους τον Ιανουάριο του 2023, όπου του χορηγήθηκε ένα φάρμακο που περιορίζει την όρεξη. Παράλληλα, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το ποδήλατο γυμναστικής. «Ξεκίνησα με περίπου 0,6ml για ένα μήνα και στη συνέχεια η δόση διπλασιαζόταν κάθε λίγους μήνες. Κάνεις ένεση στον εαυτό σου καθημερινά στην κοιλιά. Ήταν σχεδόν στιγμιαίο. Ακούγεται τρελό, αλλά καταπολεμούσε άμεσα την πείνα μου. Η ποσότητα που έτρωγα πριν ήταν σοκαριστική, αλλά ένιωθα ότι το φάρμακο κάνει θαύματα. Το ποδήλατο γυμναστικής είναι πραγματικά η βάση όλων. Κάνω 3 μέρες άσκηση, μία μέρα διάλειμμα και αν έχει καλό καιρό, βγαίνω και για ποδήλατο έξω. Έτσι, κάνω δύο προπονήσεις ποδηλασίας την ημέρα. Τώρα κάνω τουλάχιστον 30-45 χιλιόμετρα».

Όταν όμως η παροχή του φαρμάκου σταμάτησε λόγω έλλειψης, ο Bryan ανησύχησε ότι θα ξανακυλήσει στις παλιές του συνήθειες. «Ανησύχησα. Ήξερα με βεβαιότητα ότι αυτό ήταν που με κρατούσε χορτάτο. Όταν σταματήσει το φάρμακο, ο εγκέφαλος σου σκέφτεται ξανά ότι χρειάζεσαι κάτι γλυκό. Τώρα νιώθω ξανά πιο πεινασμένος, αλλά δεν τρώω πια τόσο πολύ. Άλλαξε τελείως ο τρόπος σκέψης μου. Τώρα κάνω τις ασκήσεις μου και δεν βασίζομαι στην ένεση».

Ωστόσο, το ταξίδι του Bryan δεν έχει τελειώσει ακόμα, καθώς ελπίζει να χάσει άλλα 46 κιλά. «Ο στόχος μου είναι πάντα να φτάσω τα 100 κιλά. Τώρα είμαι στα 120», είπε, και πρόσθεσε: «Η απώλεια βάρους μου θα επιβραδυνθεί και έχει ήδη επιβραδυνθεί, αλλά το σώμα μου αλλάζει. Είμαι χαρούμενος που είμαι γυμνασμένος και υγιής. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μου τώρα. Χρησιμοποιώ ένα μικρότερο μπολ για τα δημητριακά μου. Μια χούφτα δημητριακά με ημι-αποβουτυρωμένο γάλα. Για μεσημεριανό, θα φάω δύο ή τρία κράκερς με φυστικοβούτυρο – αν πάω για ποδήλατο – αλλιώς, ένα βραστό αυγό. Και το βράδυ θα φάω το δείπνο μου και θα βεβαιωθώ ότι έχω ένα μικρότερο πιάτο φαγητού».

«Ποτέ δεν ήμουν περήφανος για τον εαυτό μου, είναι δύσκολο για μένα. Αλλά οι αντιδράσεις των ανθρώπων σε αυτό που έχω πετύχει με βοηθούν να έχω αυτοπεποίθηση».

Διατροφή του Bryan πριν την απώλεια βάρους

  • Δύο μεγάλα μπολ δημητριακών με ζάχαρη
  • Δύο λίτρα ζαχαρούχα ποτά και καφέ
  • Τέσσερα κομμάτια ψωμί με πατατάκια και σοκολάτα
  • Συνεχές τσιμπολόγημα
  • Μεγάλες μερίδες ζυμαρικών και κάρυ για δείπνο

Η δίαιτα του Μπράιαν μετά την απώλεια βάρους

  • Ένα μικρό μπολ με δημητριακά με ημιαποβουτυρωμένο γάλα
  • Δύο κράκερς με φυστικοβούτυρο ή βραστά αυγά
  • Μικρά πιάτα δείπνου
  • Πολύ νερό

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ