«Έχασα 76 κιλά έπειτα από έναν χωρισμό που με έκανε να συνειδητοποιήσω την αξία μου» – Η εξομολόγηση 30χρονης για την μεγάλη αλλαγή στη ζωή της

Η 30χρονη Laura Gunn από το Fife της Σκωτίας, νιώθει «απελευθερωμένη» μετά την απώλεια βάρους και δηλώνει πως κατακλύζεται από μηνύματα αντρών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Θα ήμουν παχύσαρκη αν είχα παραμείνει σε αυτή τη σχέση», εξομολογείται η ίδια για τον χωρισμό της από τον πρώην σύντροφό της, που έφερε την μεγάλη αλλαγή στη ζωή της.

Η Laura αναφέρει ότι είχε βολευτεί σε μια 10ετή σχέση με τον πρώην σύντροφό της και δεν ένιωθε την ανάγκη να «εντυπωσιάσει» κανέναν. Είχε φτάσει να ζυγίζει 139 κιλά. Όταν όμως ο αρραβωνιαστικός της την χώρισε, συνειδητοποίησε την αξία της.

Η Laura είχε δοκιμάσει όλες τις δημοφιλείς δίαιτες χωρίς επιτυχία. Έπειτα από εκτεταμένη έρευνα, επέλεξε τη χειρουργική επέμβαση γαστρικού bypass στη Λιθουανία. Η επέμβαση με κόστος 6.500 ευρώ πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2023 και τώρα η Laura ζυγίζει 63 κιλά. Πλέον, νιώθει καλύτερα από ποτέ και είναι ευγνώμων που ο πρώην σύντροφός της τερμάτισε τη σχέση τους.

Η Laura, η οποία εργάζεται ως νοσηλεύτρια εντατικής θεραπείας, δήλωσε: «Αν μέναμε μαζί, δεν θα άλλαζα ποτέ. Θα συνέχιζα να ζω με υπερβολικό βάρος. Μου έκανε τη μεγαλύτερη χάρη. Έχασα τα μισά κιλά μου. Νιώθω απελευθερωμένη και χαρούμενη».

Ο δύσκολος χωρισμός που έφερε την μεγάλη αλλαγή – «Ήμουν συντετριμμένη»

Η Laura ήταν μαζί με τον πρώην σύντροφό της από τα 16 τους χρόνια και ήταν αρραβωνιασμένοι. «Όλα έγιναν πιο εύκολα. Δεν είχα κανέναν να εντυπωσιάσω πια. Είχα κατάθλιψη, αλλά σκεφτόμουν, “Παντρεύομαι, όλα θα πάνε καλά”».

Ανέβαλαν τον γάμο τους το καλοκαίρι του 2020 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τελικά, τον Δεκέμβριο του 2020, χώρισαν μετά από 10 χρόνια σχέσης. «Ήμουν συντετριμμένη, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα ότι ήταν η σωστή απόφαση», εξομολογήθηκε η Laura. Κατάλαβε ότι είχαν απομακρυνθεί και αυτό λειτούργησε ως καμπανάκι για την υγεία της, αφού της χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή για την πίεση του αίματος στα 27 της χρόνια.

Πώς η Laura έχασε το περιττό βάρος και τόνωσε την αυτοπεποίθησή της

Η Laura σύντονα βρέθηκε σε μια άλλη σύντομη σχέση που την βοήθησε να τονώσει την αυτοπεποίθησή της και της έδωσε την ώθηση να ερευνήσει τη χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους. Έκανε ενδελεχή έρευνα πριν επιλέξει την Nordbariatric Clinic στη Λιθουανία και υποβλήθηκε σε γαστρικό bypass τον Μάρτιο του περασμένου έτους.

Στην αρχή, δυσκολευόταν να συνηθίσει την απώλεια βάρους και τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της. Τώρα, όμως, τρέφεται με υγιεινά, σπιτικά μαγειρεμένα γεύματα και πηγαίνει στο γυμναστήριο 3 φορές την εβδομάδα. «Όταν ήμουν πιο παχιά, ντυνόμουν σαν γυναίκα 50 ετών. Δεν ήξερα ποια ήμουν. Δεν μπορούσα ποτέ να κοιταχτώ στον καθρέφτη. Δεν είχα καν καθρέφτες στο σπίτι», είπε η ίδια.

«Ο άνθρωπος με τον οποίο είμαι σήμερα είναι καλύτερος γιατί με κάνει χαρούμενη. Παλαιότερα δεν εκτιμούσα ποτέ τον εαυτό μου». Η Laura αναφέρει επίσης ότι λαμβάνει περισσότερα μηνύματα από άντρες από τότε που έχασε βάρος. «Δεν έχω σταματήσει να δέχομαι μηνύματα στα social media. Σίγουρα οι άντρες μου φέρονται διαφορετικά. Είναι πολύ περίεργο, λίγο τρομακτικό και συνάμα ωραίο. Σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου», λέει η ίδια.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ