«Έχασα 70 κιλά σε 11 μήνες όταν “εθίστηκα” σε μία άσκηση» – Άνδρας αποκαλύπτει πώς βελτίωσε την φυσική του κατάσταση

Ο Daniel Morris παραδέχτηκε πως ένιωθε «φρικτά τις περισσότερες φορές» πριν χάσει 70 κιλά σε 11 μήνες. Ο ίδιος αποκάλυψε πώς κατάφερε να χάσει βάρος χάρη σε μία άσκηση στην οποία «εθίστηκε».

Ο Daniel Morris, ο οποίος ζύγιζε 170 κιλά, είπε ότι συχνά ένιωθε άγχος και κατάθλιψη λόγω των προβλημάτων με το βάρος του. Προτού γίνει διευθυντής φυσικών επιστημών σε σχολείο ειδικών αναγκών και μαθησιακών δυσκολιών στο Nuneaton, ο 32χρονος πάντα ανησυχούσε «για το αν θα ιδρώσει πολύ μπαίνοντας στο κολέγιο ή το σχολείο».

Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε και πώς πήρε την απόφαση για την μεγάλη αλλαγή

Ενώ σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, παραδέχτηκε ότι «ανησυχούσε ακόμη και για το αν χωράει στα καθίσματα της τάξης». Το όνειρο ζωής που είχε να επισκεφτεί τις ΗΠΑ για να περπατήσει στο Grand Canyon φαινόταν ανέφικτο. «Φυσικά, υπήρχε και η ψυχολογική διάσταση του θέματος. Ένιωθα συχνά άγχος και κατάθλιψη», εξομολογήθηκε ο Daniel.

«Κάθε φορά που πήγαινα σε έναν νέο χώρο, παρατηρούσα τους ανθρώπους να μου συμπεριφέρονται διαφορετικά. Ήταν σαν να έπρεπε να με πλησιάζουν με δισταγμό ή να με αποφεύγουν εντελώς. Αλλά ήμουν υπέρβαρος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, που ένιωθα ότι είχε γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μου».

Ωστόσο, κατά το τελευταίο του έτος στο πανεπιστήμιο, ο Daniel αποφάσισε να κάνει μια αλλαγή. «Έπρεπε να ταξιδέψω στην Αμερική όταν ολοκλήρωνα τις σπουδές μου και αυτό αποτέλεσε τεράστιο κίνητρο για να χάσω βάρος», εξήγησε. «Ανησυχούσα για όλα, από το να μην χωράω στα καθίσματα του αεροπλάνου μέχρι το να μην μπορώ να αναπνεύσω στις προγραμματισμένες πεζοπορίες μας στο Grand Canyon».

Πώς έχασε τα περιττά κιλά – Ο «εθισμός» σε μια συγκεκριμένη άσκηση έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έχασε το βάρος, ο Daniel είπε: «Έχανα 6 κιλά το μήνα κατά τους 11 μήνες του τελευταίου έτους μου στο πανεπιστήμιο, οπότε έφτασα στον στόχο μου πριν την αποφοίτηση. Ξεκίνησα με προπονήσεις που περιλάμβαναν περπάτημα, 15 λεπτά στο στατικό ποδήλατο και προπόνηση ενδυνάμωσης. Με τον καιρό, αυτό εξελίχθηκε σε ένα πλήρες πρόγραμμα ενδυνάμωσης και τελικά στην ικανότητα να τρέχω μεγάλες αποστάσεις.

Στην αρχή, αύξησα σταδιακά την απόσταση τρέχοντας για διαστήματα των 30 δευτερολέπτων κάθε φορά. Σύντομα, εθίστηκα. Έτρεξα τον πρώτο μου ημιμαραθώνιο τον Οκτώβριο του 2023 και πέρυσι έτρεξα συνολικά περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα».

«Θέστε μικρότερους και πιο διαχειρίσιμους στόχους που στη συνέχεια τροφοδοτούν έναν μεγαλύτερο στόχο και το πιο σημαντικό, πιστέψτε στον εαυτό σας», είπε ο Daniel.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ