«Έχασα 27 κιλά σε 6 μήνες ενώ έτρωγα τα 4 αγαπημένα μου φαγητά κάθε μέρα» – Γυναίκα αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας της

Πολλοί άνθρωποι συνδέουν την απώλεια βάρους με αυστηρό περιορισμό θερμίδων, αποκλεισμό αγαπημένων φαγητών και επίπονες προπονήσεις. Ωστόσο, οι πιο βιώσιμες προσεγγίσεις μπορεί να διαφέρουν. Υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες ανθρώπων που έχασαν κιλά απολαμβάνοντας καλύτερης ποιότητας εκδοχές των αγαπημένων τους φαγητών.

Η Samantha Costa, η οποία έχασε σχεδόν 27 κιλά σε 6 μήνες μοιράστηκε την δική της εμπειρία. Η ίδια έχασε κιλά σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τα συμπτώματα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS). Ισχυρίζεται ότι οι υδατάνθρακες την βοήθησαν σημαντικά στην απώλεια βάρους, αφού αντικατέστησε τα συνηθισμένα μακαρόνια με ολικής αλέσεως. Η άσκηση αποτέλεσε επίσης καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία της.

Η διατροφή που βοήθησε τη Samantha να χάσει κιλά

«Με αυτή τη διατροφή, έχασα 27 κιλά σε περίπου 6 μήνες», εξήγησε η Samantha. «Η διατροφή που ακολούθησα περιλάμβανε υδατάνθρακες, αλλά αντικατέστησα τους απλούς υδατάνθρακες με ολικής αλέσεως και σιτάλευρο ολικής αλέσεως, επειδή για μένα προσωπικά και για το σώμα μου, αυτό ήταν που λειτούργησε καλύτερα. Ήταν πολύ δύσκολο γιατί είμαι λάτρης των υδατανθράκων, καθώς είμαι Ιταλίδα και λατρεύω τα μακαρόνια. Λατρεύω να τρώω όλα αυτά τα είδη φαγητών, οπότε έπρεπε πραγματικά να προσαρμοστώ».

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες όχι μόνο ελέγχουν την όρεξη, αλλά βοηθούν στην καύση λίπους καθώς χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να διασπαστούν σε σχέση με τους απλούς υδατάνθρακες. Ο οργανισμός υγείας Medicine Net επιβεβαιώνει ότι η τακτική κατανάλωση αυτών των υδατανθράκων, που αφομοιώνονται πιο αργά, συχνά οδηγεί σε απώλεια βάρους παρά σε αύξηση βάρους.

«Συνειδητοποίησα ότι [μπορούσα να χάσω βάρος] τρώγοντας φαγητά που μου άρεσαν, αλλά ήταν λίγο πιο υγιεινά για μένα [και] είχαν λίγο περισσότερες φυτικές ίνες», πρόσθεσε η Samantha. «Αυτό έκανα λοιπόν, έτρωγα ψητό κοτόπουλο, μακαρόνια, τριμμένο τυρί και σάλτσα ντομάτας κάθε μέρα, γιατί αυτό με έκανε χαρούμενη, αυτό με έκανε να θέλω να συνεχίσω».

Η σημασία της ποικιλίας στην διατροφή και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η Samantha

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ η Samantha έτρωγε τα ίδια φαγητά καθημερινά, η ποικιλία ενθαρρύνεται για καλύτερη υγεία του εντέρου.

Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης υποστηρίζεται από τους διαιτολόγους επειδή βοηθά στην οικοδόμηση μυϊκής μάζας και προάγει το αίσθημα κορεσμού μετά τα γεύματα. Η πρωτεΐνη αυξάνει επίσης τον μεταβολικό ρυθμό και επομένως θεωρείται κορυφαία επιλογή για τη στόχευση του ανεπιθύμητου λίπους γύρω από την περιοχή της κοιλιάς.

Αν και οι υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες βοηθούν στην απώλεια βάρους, κάθε ταξίδι έχει τα μειονεκτήματά του. «Προφανώς υπήρξαν στιγμές που τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα είχα προγραμματίσει», είπε η Samantha. «Θέλω να πω ότι η απώλεια βάρους και η πρόοδος στο γυμναστήριο δεν είναι ποτέ γραμμικές. Πάντα [υπάρχουν] στιγμές που έχεις πισωγυρίσματα. Θα υπάρξουν στιγμές που νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Πάντα λέω στους ανθρώπους που με ρωτούν “Πώς αλλάζεις τη νοοτροπία σου;” ότι θα έρθει μια μέρα που κάτι στον εγκέφαλό σου θα αλλάξει».

«Αν λες στον εαυτό σου κάθε μέρα για ένα χρόνο ότι πιστεύεις σ’ αυτόν, τελικά θα ξεγελάσεις το μυαλό σου και θα πιστέψεις στον εαυτό σου», τόνισε η Samantha.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ