«Χάσαμε μαζί πάνω από 50 κιλά με αφορμή ένα ταξίδι» – Zευγάρι αποκαλύπτει το κόλπο για την επιτυχημένη απώλεια βάρους

Ένα ζευγάρι από το Τέξας έχασε συνολικά πάνω από 50 κιλά και αποκάλυψε το μυστικά της επιτυχίας του. Μετά από ένα δωρεάν ταξίδι στη Χαβάη αποφάσισαν να υιοθετήσουν μια πιο υγιεινή διατροφή. Η Ashley Evans και ο Brendan Roche, και οι δύο 34 ετών, μοιράστηκαν την ιστορία τους, η οποία ξεκίνησε από ένα ταξίδι αναψυχής.

Το ερωτευμένο ζευγάρι αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο, εγκαταλείποντας το ανθυγιεινό φαγητό και μαγειρεύοντας πιο υγιεινές εκδοχές των αγαπημένων του πιάτων. Οι δυο τους που ζουν στο Χιούστον εξήγησαν ότι πήραν περιττό βάρος κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. «Παχύναμε αρκετά κατά τη διάρκεια του lockdown», είπε ο Roche. «Μόλις ξέσπασε η πανδημία, παραγγέλναμε τόνους φαγητού και μέναμε μέσα. Δούλευα από το σπίτι και ακολουθούσα καθιστικό τρόπο ζωής».

Στη συνέχεια, ο Roche κέρδισε ένα ρομαντικό ταξίδι σε έναν διαγωνισμό μέσω της δουλειάς του, κι αυτό τους ώθησε να αρχίσουν να επανέρχονται σε φόρμα για να μπορέσουν να δείχνουν καλά στην παραλία. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα πρόγραμμα για τις διακοπές μετατράπηκε σε μια ολοκληρωτική αλλαγή στον τρόπο ζωής τους, είπαν.

«Ξέραμε ότι δεν ήμασταν σε καμία περίπτωση σε φόρμα για να πάμε σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Γης και να το απολαύσουμε», παραδέχτηκε η Evans, η οποία έχει διαβήτη τύπου 1. «Αντί να είμαστε ενθουσιασμένοι, φτάσαμε στο σημείο να ντρεπόμαστε», πρόσθεσε ο Roche.

Το ταξίδι που τους άλλαξε τη ζωή – Οι αλλαγές που οδήγησαν στην απώλεια βάρους

Αφού έμαθαν ότι κέρδισαν το ταξίδι των ονείρων τους, ανέβηκαν στη ζυγαριά και ο Roche ζύγιζε 118 κιλά και η Evans 102 κιλά. Από τότε που ξεκίνησαν μαζί το ταξίδι της απώλειας βάρους, η Evans έχασε 32 κιλά και ο Roche έχασε 23 κιλά. Το ζευγάρι λέει ότι ένας συνδυασμός αλλαγής διατροφικών συνηθειών και άσκησης τους οδήγησε στο σημείο που βρίσκονται σήμερα.

Το ζευγάρι μοιράστηκε επίσης ένα απλό κόλπο για να τρώει πιο υγιεινά και όλα ξεκινούν από το σούπερ μάρκετ. «Αποφεύγω το μεσαίο διάδρομο του σούπερ μάρκετ. Οι πιο υγιεινές επιλογές βρίσκονται στα άκρα», είπε η Evans.

Το ζευγάρι σταμάτησε να πίνει αλκοόλ και πέταξε όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Αντικατέστησαν τα ντόνατς και τα τσιπς με λαχανικά, άπαχο κρέας και ξηρούς καρπούς. Όταν παρήγγειλαν απ’ έξω, επέλεγαν μόνο σαλάτες και smoothies, αν και κατά κύριο λόγο προτιμούσαν σπιτικά γεύματα, αφού η Evans είχε χρόνο να μαγειρεύει.

Η Evans αποφάσισε να ετοιμάσει μερικά από τα αγαπημένα τους πιάτα, όπως Philly cheesesteaks, αλλά με πιο υγιεινό τρόπο. «Αυτές οι μικρές, σταδιακές αλλαγές ήταν αρκετές για να νιώθουμε ακόμα ότι τρώμε αυτό που θέλαμε», είπε η Evans. «Και όταν μαγειρεύεις σπίτι, εσύ ελέγχεις τι βάζεις μέσα στο φαγητό σου», πρόσθεσε.

Η Evans άλλαξε επίσης την ποσότητα φαγητού που ετοιμάζει για να αποτρέψει το ζευγάρι από την υπερφαγία. «Συνήθιζα να μαγειρεύω αρκετό φαγητό για μια οικογένεια έξι ατόμων, και πάντα περίσσευε φαγητό που τρώγαμε και οι δυο μας ασταμάτητα», εξήγησε.

Ο Roche είπε ότι η μεγαλύτερη του πρόκληση ήταν να σταματήσει το τσιμπολόγημα αργά τη νύχτα, αλλά αντί να το κόψει εντελώς, αντικατέστησε τα σνακ του με πιο υγιεινά και τώρα σπάνια λαχταρά αλμυρά φαγητά.

Αλλάζοντας μόνο τη διατροφή τους, στην αρχή έχασαν από 18 κιλά ο καθένας. Στη συνέχεια, γράφτηκαν σε γυμναστήριο, λίγο πριν αναχωρήσουν για το Μάουϊ τον Μάιο του 2023. «Αυτό πιστεύω ότι μας έφερε στο επόμενο επίπεδο», είπε ο Roche για την άσκηση.

Η Evans επικεντρώθηκε στις ασκήσεις cardio ακολουθούμενες από άρση βαρών και είδε βελτίωση στο σώμα της και στον διαβήτη της. Ο Roche έκανε άρση βαρών και έπαιζε pickleball αρκετές φορές την εβδομάδα. Το ζευγάρι συνέχισε να τρώει υγιεινά και να γυμνάζεται μετά το ταξίδι τους.

«Ο γιατρός μου είπε ότι οι τιμές μου είναι άριστες, κάτι που δεν είχα ακούσει για αρκετά χρόνια. Παρακολουθώ συνεχώς τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μου και είδα μια σημαντική αλλαγή μόλις σταμάτησα να τρώω πολλούς υδατάνθρακες. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μου είναι πολύ πιο διαχειρίσιμα και βρίσκονται σε φυσιολογικό εύρος», είπε η Evans. Πλέον χρειάζεται μόνο τη μίση από την ινσουλίνη που χρησιμοποιούσε για να ελέγξει τον διαβήτη της. Ο Roche είπε ότι τώρα έχει περισσότερη ενέργεια από ποτέ.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ