Χαλκιδική: Επί 45 λεπτά οι διασώστες έκαναν ΚΑΡΠΑ στην 13χρονη που χτυπήθηκε από κεραυνό – Το χρονικό της τραγωδίας

Ένα τραγικό γεγονός συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής (28/06), στην παραλία Ποσείδι, στη Χαλκιδική, όπου ένα 13χρονο κορίτσι έπεσε νεκρό, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό. Το παιδί κολυμπούσε στη θάλασσα με τους γονείς του και κάποια στιγμή αποφάσισαν να βγουν στην παραλία όταν ξεκίνησε να βρέχει.

Εκείνη την στιγμή, ωστόσο, έπεσε ο κεραυνός και τραυμάτισε θανάσιμα την 13χρονη, ενώ τραυματίστηκε και η μητέρα της, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο. Οι λουόμενοι προσπάθησαν να την βοηθήσουν αλλά φοβήθηκαν λόγω του κεραυνού και έτσι κάλεσαν το ΕΚΑΒ.

Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ, επί 45 λεπτά του έκαναν ΚΑΡΠΑ οι εκπαιδευμένοι διασώστες. Δυστυχώς το κορίτσι, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με το Mega.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

 «Το κορίτσι είχε ασυστολία από την πρώτη στιγμή»

Για τη διάσωση του 13χρονου κοριτσιού χρησιμοποιήθηκε και ένα μικρό ειδικό όχημα ταχείας επέμβασης, δυστυχώς όμως, χωρίς αποτέλεσμα, ανέφερε στον ΣΚΑΪ και τον Χρήστο Νικολαΐδη ο κ. Κοντός.

«Το κορίτσι απ’ ό,τι πληροφορήθηκα ήταν σε ανακοπή, είχε ασυστολία από την πρώτη στιγμή» επισήμανε ο συντονιστής του ΕΚΑΒ.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι: «Ξεκίνησε το πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο από την Κασσανδρεία … Ταυτόχρονα υπήρχε μια εθελοντική ομάδα στο σημείο οι οποίοι έκαναν ΚΑΡΠΑ. Όταν φτάσαμε το παιδί ήταν σε ασυστολία, συνεχίστηκε η ΚΑΡΠΑ, παραλάβαμε για το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ταυτόχρονα έγινε ανταπόκριση και με το όχημα ταχείας επέμβασης».

«Έφτασε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, και μετά από κάποια ώρα ανακοινώθηκε ότι το κορίτσι είχε καταλήξει. Όταν φτάσαμε, ήταν σε ασυστολία, το δουλέψαμε όσο γίνεται, αλλά δυστυχώς η κατάληξη ήταν τραγική. Υπήρχε ένα σμαρτάκι, όχημα ταχείας επέμβασης που δουλεύει ένας διασώστης. Έχει πάνω όλα τα συστήματα που χρειάζεται για πρώτες βοήθειες , το σύστημα κάνει μαλάξεις από μόνο του χωρίς να δουλεύει διασώστης. Ούτε αυτό βοήθησε», κατέληξε.

Συγκλονίζει ο πατέρας της 13χρονης: «Δεν το χωράει ο νους μου, το παιδί μου δεν σηκώθηκε ξανά»

Όπως ανέφερε στο enikos.gr, ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού, «ήμασταν για μπάνιο και ο καιρός μεταβλήθηκε απότομα. Βγήκαμε από τη θάλασσα και αρχίσαμε να μαζεύουμε τα πράγματα μας, ώστε να αποχωρήσουμε από την παραλία. Είχαμε παραπάνω από 15 λεπτά έξω στην παραλία. Καθώς προχωρούσαμε προς το αυτοκίνητό μας, συνέβη το μοιραίο. Μπροστά ήταν η γυναίκα μου, σε απόσταση ενός μέτρου το κορίτσι μας και αρκετά πιο πίσω εγώ. Ξαφνικά, πέφτει ο κεραυνός και ρίχνει την γυναίκα και το παιδί μου στο έδαφος. Το παιδί μου, όμως, δεν σηκώθηκε ξανά. Ευτυχώς που δεν ήταν πιασμένες χέρι – χέρι, όπως συνήθως».

«Μύριζε καμένο»

«Το παιδάκι μου πέθανε ακαριαία. Ο κεραυνός το χτύπησε και του έκανε μια τρύπα πάνω από το αριστερό φρύδι και βγήκε από το άνω μέρος της πλάτης. Μύριζε καμένο. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που έχει συμβεί, δεν το χωρά ο νους μου. Ήταν ένα άριστο παιδί, εξαιρετικό», κατέληξε ο πατέρας.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, δήλωσε στο enikos.gr ότι, «οι γονείς του παιδιού είναι σε σοκ. Μίλησα μαζί τους και δεν έχουν λόγια να περιγράψουν το τι έγινε. Είναι δικοί μας άνθρωποι, ντόπιοι, από τα Μουδανιά. Έχουν ακόμα δύο παιδιά»

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ