Χαλκίδα: Βασάνισε την 63χρονη ο δράστης της δολοφονίας – «Με αναγνώρισε και την σκότωσα»

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δολοφονία της 63χρονης, από τη Χαλκίδα, ο δράστης της οποίας φέρεται να βασάνισε την άτυχη γυναίκα προτού της καταφέρει τις θανάσιμες μαχαιριές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο καθ’ ομολογίαν δράστης της ανθρωποκτονίας, φέρεται να γνώριζε πως την συγκεκριμένη μέρα η οικιακή βοηθός της ηλικιωμένης είχε άδεια και δεν θα βρισκόταν στο σπίτι, καθώς η κόρη του θύματος – και πολύ καλή του φίλη – του είχε πει πως δεν θα έχει κάποιον να προσέχει τη μητέρα της.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο 39χρονος μπήκε στο σπίτι με τη προσδοκία ότι θα είναι άδειο και όταν είδε μπροστά του την ηλικιωμένη, τα έχασε.

Τότε, την έσπρωξε από τις σκάλες, με την ηλικιωμένη να καταλήγει στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο και ζητώντας βοήθεια. Πληροφορίες του enikos.gr, θέλουν τον δράστη να βασανίζει τη γυναίκα για να σταματήσει να φωνάζει. Τελικά την μαχαίρωσε στον αυχένα, κόβοντας το νήμα της ζωής της.

Ερωτώμενος από τους αστυνομικούς γιατί επέλεξε να τη σκοτώσει και όχι απλώς να αφαιρέσει το χρηματικό πόσο και να τραπεί σε φυγή, ο ίδιος φέρεται να απάντησε ότι, «επειδή με αναγνώρισε».

Άφωνους άφησε τους αστυνομικούς με την απολογία του

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο δράστης φέρεται να ομολόγησε ότι αφού σκότωσε την άτυχη γυναίκα, πήρε τις περίπου 7.000 ευρώ που έκλεψε από το σπίτι της, και πήγε κατευθείαν να τα παίξει σε ηλεκτρονικό τζόγο και συγκεκριμένα σε φρουτάκια. Ο δράστης, που χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως κυνικός, φέρεται να είχε πάθος με τον τζόγο, με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει πολλά χρέη.

«Είχα πάθος και χρωστούσα πολλά χρήματα. Τα χρειαζόμουν» φέρεται να είπε στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών.

«Θόλωσα, πήρα ένα μαχαίρι από την κουζίνα και την μαχαίρωσα πέντε φορές»

«Όλα αυτά τα χρόνια ζητούσα χρήματα από την … (σ.σ. η κόρη του θύματος). Μου έδινε περίπου 250 ευρώ κάθε εβδομάδα. Κάποια στιγμή μου είπε ότι έκρυβε αρκετά χρήματα σπίτι και πήγα εκεί με σκοπό να τα πάρω. Δεν ήθελα να σκοτώσω την μητέρα της. Εμφανίστηκε ξαφνικά η μητέρα της που είχε κινητικά προβλήματα, μπροστά μου, με ένα “Π”. Με αναγνώρισε και τρόμαξα. Θόλωσα, πήρα ένα μαχαίρι από την κουζίνα και την μαχαίρωσα πέντε φορές. Αμέσως μετά, πήρα τα χρήματα που ήξερα ότι έκρυβε μέσα σε ένα γυάλινο βάζο στην ντουλάπα και πήγα κατευθείαν να τα παίξω σε φρουτάκια», φέρεται να υποστήριξε μεταξύ άλλων ο 39χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Πώς οδηγήθηκε το Ανθρωποκτονιών στη σύλληψη του δράστη

Οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή υποψιάζονταν το συγκεκριμένο άτομο ως τον δράστη της δολοφονίας, καθώς είχαν την πληροφορία ότι γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι, ενώ κάτι σχετικό είχε καταθέσει και η κόρη του θύματος.

Έτσι, άρχισαν να αναζητούν στοιχεία σε βάρος του. Αρχικά, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, εντόπισαν δακτυλικά αποτυπώματά του – καθώς είναι σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών – πάνω σε ένα κουτί, το οποίο είχε ψάξει,  μέσα στο σπίτι.

Το σήμα του κινητού του δράστη την ώρα του εγκλήματος, αντιστοιχούσε σε κεραία της περιοχής, όπου βρίσκεται το σπίτι της 63χρονης, ενώ το στοιχείο που τον «έκαψε» ήταν μία κάμερα που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του θύματος, καθώς φέρεται να τον έχει καταγράψει να μπαίνει και να βγαίνει από αυτό, πριν και μετά το έγκλημα.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ