Απόστολος Λύτρας: Το στοιχείο-«κλειδί» που «έδειξε» στις Αρχές ότι ξυλοκόπησε την σύζυγό του – Η ιατροδικαστική εξέταση

Το φως της δημοσιότητας «βλέπει» ντοκουμέντο που δείχνει ότι η Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσα στον πόνο της, τόσο ψυχικό όσο και σωματικό, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να δείξει στις Αρχές πως δεν είχε πέσει από την σκάλα, αλλά είχε πέσει θύμα άγριας βίας από τον σύζυγό της και γνωστό ποινικολόγο, Απόστολο Λύτρα.

Το ντοκουμέντο που παρουσίασε το Star είναι το ερωτηματολόγιο στο οποίο απάντησε τα ξημερώματα της Κυριακής (16/06) η Σοφία Πολυζωγοπούλου. Η ώρα είναι 4:25 και λίγα λεπτά πριν έχει δηλώσει ότι έχει πέσει από τις σκάλες. Η ίδια όμως βρήκε τον τρόπο να ειδοποιήσει τις αρχές ότι είναι θύμα ξυλοδαρμού.

Ουσιαστικά, αυτό που ήθελε η Σοφία Πολυζωγοπούλου ήταν να διασφαλίσει πως ο σύζυγός της δεν θα αντιλαμβανόταν ότι τον είχε ήδη καταγγείλει.

Η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα υποβλήθηκε σε 10 ερωτήσεις και απάντησε αρνητικά στις εννιά. Δεν ήθελε να μεταφερθεί σε δομή, δεν επιθυμούσε να εξεταστεί από ιατροδικαστή και δεν φοβόταν για τη ζωή της. Απάντησε θετικά μόνο σε μία, στην τελευταία ερώτηση, όπου ρωτήθηκε εάν επιθυμεί το panic button, και η απάντησή της ήταν «ναι, επιθυμώ».

Αυτό ήταν το στοιχείο που έδωσε στις αρχές  το μήνυμα ότι έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού και δεν έχει πέσει από τις σκάλες. Στη συνέχεια, ακολούθησε η κατάθεση-«κλειδί» του γιατρού, καθώς και η προσαγωγή του Απόστολου Λύτρα που μετατράπηκε αργότερα σε σύλληψη.

Αποκαλυπτική η ιατροδικαστική εξέταση

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που εξέτασε την Σοφία Πολυζωγοπούλου φαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση να διαπιστώνει και να καταγράφει τραύματα που είναι σχεδόν ταυτόσημα με την αρχική διάγνωση του γιατρού της ιδιωτικής κλινικής.

Όλα αυτά που περιέγραφε ως εκχυμώσεις και κατάγματα φαίνεται να είναι τα ίδια ακριβώς, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

Απόστολος Λύτρας: Ποτέ δεν επινόησα το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε από την σκάλα η σύζυγός μου – Η ίδια το επέλεξε

Νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης, μέσω ανακοίνωσής του, ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας τοποθετήθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση ξυλοδαρμού κατά της συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

«Από την πρώτη στιγμή, που βρέθηκα ενώπιον της Δικαιοσύνης, ζήτησα συγγνώμη για την καταδικαστέα πράξη μου και υποσχέθηκα, στην σύζυγό μου και στα παιδιά μου, να αποτανθώ σε ειδικό συμβουλευτικό κέντρο, ώστε να καταλάβω τί είναι αυτό που με εξώθησε σε αυτή την φρικτή συμπεριφορά.

Αντιλαμβάνομαι την οργή όλου του κόσμου που επί μήνες με παρακολουθούσαν να μιλώ ως υπέρμαχος της καταδίκης κάθε μορφής βίας και, τώρα, με βλέπουν ως θύτη αυτής της ίδιας βίας που καταδίκαζα… Δυστυχώς, ο δημόσιος λόγος σε εκτοξεύει ψηλά με θόρυβο, αλλά σε γκρεμίζει σε μια στιγμή με κρότο…

Όπως υποσχέθηκα, ήδη ξεκίνησα συμβουλευτικό – θεραπευτικό πρόγραμμα και θα τηρήσω μέχρι κεραίας την υπόσχεσή μου να επανορθώσω (όσο αυτό γίνεται) αυτό που έκανα.

Θα ήθελα, μόνον, να τονίσω τα εξής: α) ουδέποτε άσκησα την οποιαδήποτε μορφής βία, λεκτική ή σωματική, στην σύζυγό μου. Αυτό, δεν αναιρεί την απαξία της πράξης μου, πλην όμως σας παρακαλώ να μην αναπαράγονται ψευδείς “ειδήσεις” για δήθεν “άλλες” πράξεις που δήθεν “τέλεσα”. β) Εκτός από εμένα, που δικαίως δέχομαι όλη αυτή την κριτική, υπάρχουν και 3 ανήλικα παιδιά, που τις τελευταίες ημέρες ζουν μια κόλαση. Η ευθύνη δεν είναι οικογενειακή και η κάθε μορφής επίθεση στο διαδίκτυο, σε βάρος μου, δεν είναι δυνατόν να μετακυλίεται σε μικρά παιδιά, λόγω του επωνύμου τους.

Θα τεθώ ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρία που δικαίως θα μου επιβληθεί. Παρακαλώ, όμως, να μην γίνει αυτή η δίκη μέσα από οθόνες, ανώνυμα σχόλια μίσους κλπ.

Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω ότι ποτέ δεν «επινόησα» το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου από την σκάλα • την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια (παρά την διαφωνία μου), για την προστασία των παιδιών μας, διότι αρχικά θεώρησε ότι έτσι θα τα προστατεύσει από την αρνητική δημοσιότητα. Σε κάθε περίπτωση, σέβομαι και υποκλίνομαι στην απόφασή της να καταθέσει τι ακριβώς συνέβη».

Ο Απόστολος Λύτρας και η σύζυγός του φτάνουν στην ιδιωτική κλινική μετά τον ξυλοδαρμό

Ακόμη ένα βίντεο ντοκουμέντο δημοσιεύτηκε από το Mega, όπου φαίνεται η στιγμή που ο Απόστολος Λύτρας καταφθάνει με την σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, στην ιδιωτική κλινική, αφού την είχε ξυλοκοπήσει.

Στο βίντεο φαίνεται το ζευγάρι να περπατάει και να κρατιούνται χέρι – χέρι και η ώρα είναι 1:25 ξημερώματα Κυριακής.

Η στιγμή που φτάνει περιπολικό στην ιδιωτική κλινική μετά την καταγγελία του γιατρού

Παράλληλα, βίντεο ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας, από την στιγμή που φτάνει περιπολικό στην ιδιωτική κλινική, μετά την καταγγελία του γιατρού για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Στις 02:00 φτάνει το περιπολικό στην ιδιωτική κλινική, όπου παραμένει στο σημείο για 24 λεπτά, αφού ο γιατρός έχει καλέσει την αστυνομία, έπειτα από την εξέταση της 37χρονης συζύγου του Απόστολου Λύτρα, σύμφωνα με το βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύει ο Alpha.

Συνολικά 24 λεπτά αργότερα ο Απόστολος Λύτρας αποχωρεί από το νοσοκομείο συνοδεία αστυνομικών, κι αμέσως μετά η προσαγωγή του γίνεται σύλληψη.

«Πόλεμος» ανακοινώσεων υπέρ και κατά της παρέμβασης του Άρειου Πάγου

Σειρά ανακοινώσεων έφερε η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα μετά την ομολογία του ότι ξυλοκόπησε την σύζυγό του.

Η παρέμβαση που προκάλεσε τις αντιδράσεις

Κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της ανακρίτριας και του εισαγγελέα που γνωμοδότησαν υπέρ του να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, παρήγγειλαν χθες η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα, και η εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάζει την σύζυγό του, μετά την απολογία του.

Τού επιβλήθηκαν επίσης οι όροι της υποχρέωσης μετοίκησης από το σπίτι όπου διαμένει με την σύζυγό του και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, ο Απόστολος Λύτρας ζήτησε συγγνώμη από την σύζυγο και τις κόρες του. Ο ποινικολόγος έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, εκφράζοντας «μεταμέλεια γι’ αυτήν την αδιανόητη πράξη». Όπως είπε, ενώπιον της ανακρίτριας ομολόγησε την πράξη του και «ζήτησα συγγνώμη από τη σύζυγό μου, που την υπεραγαπάω, από τις κόρες μου και από όλους».

Ο ποινικολόγος ανέφερε πως σκοπεύει να αναζητήσει τις ψυχολογικές αιτίες της πράξης του, καθώς και «τρόπους να θεραπευτώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια μετέβη χθες, Κυριακή 16 Ιουνίου, στον χώρο του θύματος και έλαβε κατάθεση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σύζυγος του ποινικολόγου φέρεται να επιβεβαίωσε στη δικαστική λειτουργό ότι τα τραύματα που φέρει δεν οφείλονται σε πτώση της από τη σκάλα, αλλά σε ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της.

Φέρεται, επίσης, να είπε ότι ήταν η πρώτη φορά που δέχθηκε βία από τον συνάδελφο και σύζυγό της και πως ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει κάτι μεταξύ τους.

Η κατάθεση της νυν συζύγου του ποινικολόγου, όπως και η κατάθεση της πρώην συζύγου, η οποία είχε προβεί στο παρελθόν σε καταγγελία, αλλά στο ακροατήριο είχε ανακαλέσει, φαίνεται να έπαιξαν ρόλο στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ