Απολογείται σήμερα ο γνωστός ποινικολόγος για ενδοοικογενειακή βία – Τι αναμένεται να ισχυριστεί

Απολογείται στις 8 το πρωί ο γνωστός ποινικολόγος, ο οποίος συνελήφθη και κρατείται από χθες για ενδοοικογενειακή βία, αντιμετωπίζοντας το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του.

Ο ποινικολόγος αναμένεται να επιμείνει στον ισχυρισμό του η γυναίκα του τραυματίστηκε άσχημα όταν έπεσε από τις σκάλες του σπιτιού τους. Ωστόσο, εισαγγελικές πηγές τονίζουν ότι βάσει της κατάθεσης του γιατρού που εξέτασε την 37χρονη, οι ισχυρισμοί αυτοί δεν κρίνονται ως πειστικοί, παρά το γεγονός ότι η γυναίκα – επίσης γνωστή δικηγόρος – δεν έχει υποβάλει μήνυση σε βάρος του.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να έγνεψε καταφατικά όταν ο γιατρός τη ρώτησε αν την χτύπησε ο άνδρας της. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί όταν έμειναν μόνοι με τη γυναίκα στο δωμάτιο του νοσοκομείου, την ρώτησαν αν επιθυμεί την τοποθέτηση panic button στο κινητό της και φέρεται να απάντησε θετικά.

Ο ρόλος του γιατρού ήταν καταλυτικός καθώς κατήγγειλε την υπόθεση στην αστυνομία. Από 1η Μαΐου οπότε και ισχύουν οι τελευταίες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο γιατρός και όλοι οι επαγγελματίες υγείας υποχρεούνται εκ του νόμου να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά στις Αρχές, χωρίς να φοβούνται τυχόν συνέπειες, καθώς έχει θεσπιστεί το ακαταδίωκτο από τους δράστες. Δεν μπορεί κανείς να τους μηνύσει ή να τους κάνει αγωγή.

Η σύλληψη έγινε στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, που αντικατέστησε το άρθρο 23 του Νόμου 3500/2006 «περί ενδοοικογενειακής βίας» και ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο μαζί με τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.

Με τραύματα στο κεφάλι, τη μύτη και τη γλώσσα η σύζυγός του

Σοβαρά τραύματα φέρεται να διαπιστώθηκαν στην σύζυγο του γνωστού ποινικολόγου. Το ζευγάρι έσπευσε σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας, λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής. Εκεί, ο γιατρός διαπίστωσε ότι η γυναίκα ήταν σοβαρά χτυπημένη, με την ίδια να υποστηρίζει ότι έχει πέσει από τις σκάλες.

Ο γιατρός φέρεται να είπε στον δικηγόρο ότι θέλει να εξετάσει την ασθενή, ζητώντας του να βγει έξω από το δωμάτιο. Εξετάζοντάς την, διαπίστωσε ότι τα τραύματά της -ιδίως στο κεφάλι και στο πάνω μέρος του σώματός της- δεν συνάδουν με πτώση, αλλά υποδεικνύουν ανθρώπινη ενέργεια.

Το Mega μετέδωσε συγκεκριμένα, ότι η γυναίκα έφερε σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι, κάταγμα στη μύτη, ενώ έχει τραυματιστεί στη γλώσσα, πιθανότατα από δάγκωμα. Επίσης, έχει και κάταγμα στο ένα χέρι της, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η προηγούμενη καταγγελία

Όπως έγραψε χθες το enikos.gr ο γνωστός ποινικολόγος είχε εμπλακεί στο παρελθόν και σε άλλη μια υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Συγκεκριμένα, στις 16 Οκτωβρίου του 2017, η πρώην γυναίκα του ποινικολόγου και μητέρα των δύο παιδιών τους, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του για ενδοοικογενειακή βία.

Ο ίδιος, κατά πληροφορίες του enikos.gr, δεν είχε συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, και γι’ αυτό είχε οριστεί τακτική δικάσιμος.

Σύμφωνα με το Mega, η δίωξη που του είχε ασκηθεί ήταν πλημμεληματική και πηγές αναφέρουν πως σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί, ενώ σε δεύτερο βαθμό είχε απαλλαγεί. Οι ίδιες πηγές λένε ότι η καταγγέλλουσα δεν στήριξε την κατηγορία στο δικαστήριο κι έτσι υπήρξε αυτή η εξέλιξη της απαλλαγής του.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ