«Ανέστρεψα τον διαβήτη χωρίς να στερηθώ τις αγαπημένες μου τηγανίτες» – Όσα αποκαλύπτει άνδρας που έχασε 18 κιλά σε 6 μήνες

Ένας άνδρας μοιράζεται τη μυστική συνταγή του για τις υγιεινές τηγανίτες, οι οποίες τον βοήθησαν να χάσει πάνω από 18 κιλά, αντιστρέφοντας τον διαβήτη τύπου 2. Πριν από τρία χρόνια, ο Devlin Donaldson πίστευε ότι ο διαβήτης ήταν ισόβια ποινή. Αφού διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 2 μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, ένιωθε απελπισμένος για τη διαχείριση της πάθησής του. «Πίστευα ότι ο διαβήτης ήταν κάτι με το οποίο θα ζούσα όλη μου τη ζωή. Ότι μόλις τον αποκτούσα θα τον είχα για πάντα», εξομολογήθηκε ο Donaldson.

Το Ozempic, η εβδομαδιαία ενέσιμη θεραπεία που τώρα είναι γνωστή για τη χρήση της ως βοήθημα για την απώλεια βάρους, δεν λειτούργησε. Μετά από 10 μήνες χρήσης του φαρμάκου, έχασε μόνο 2-5 κιλά και το σάκχαρο του αίματός του παρέμενε επίμονα σε υψηλά επίπεδα. «Τα είχα κάπως παρατήσει και δεν ακολουθούσα πραγματικά μια υγιεινή διατροφή», παραδέχτηκε.

Πώς έχασε 18 κιλά σε 6 μήνες και έθεσε τον διαβήτη του υπό έλεγχο

Όλα, όμως, άλλαξαν όταν ο Donaldson άρχισε να χρησιμοποιεί μια εφαρμογή “digital twin” για να παρακολουθεί το σάκχαρο του, τη διατροφή, την άσκηση, τον ύπνο και τα φάρμακά του. Μέσα σε μόλις 6 μήνες, έχασε πάνω από 18 κιλά, έθεσε τον διαβήτη του υπό έλεγχο, μείωσε την αρτηριακή του πίεση και τη χοληστερόλη του και σταμάτησε να λαμβάνει πολλά από τα φάρμακά του.

Στην πορεία, ο Donaldson βελτίωσε τη διατροφή του, καταναλώνοντας λαχανικά όπως μπρόκολο και κουνουπίδι και αντικαθιστώντας τα υπερ-επεξεργασμένα σνακ με ξηρούς καρπούς. Και μετά ήταν οι τηγανίτες. Πολλές, πολλές τηγανίτες αλλά με μια υγιεινή τροποποίηση.

Η συνταγή του Donaldson για τηγανίτες φιλικές προς τον διαβήτη αλλάζει τα δεδομένα. Αυτές οι πλούσιες σε πρωτεΐνη τηγανίτες δεν είναι μόνο νόστιμες, αλλά και ωφέλιμες για την υγεία σας. Φτιαγμένες με αλεύρι αμυγδάλου, προσφέρουν πρωτεΐνη και τέσσερις φορές περισσότερες φυτικές ίνες από το κανονικό αλεύρι, χωρίς να αυξάνουν απότομα το σάκχαρο του αίματός σας.

Ο Donaldson μοιράζεται τη συνταγή του για υπέροχα pancakes χωρίς γλουτένη, ιδανικά για ένα νόστιμο και υγιεινό ξεκίνημα της ημέρας.

Υλικά

  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι γάλα πλήρες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού στέβια
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου (225 γραμμάρια)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το γάλα, τη στέβια και το αλάτι.
  2. Σιγά σιγά χτυπήστε το αλεύρι αμυγδάλου μέχρι ο χυλός να γίνει λείος και χωρίς σβώλους.
  3. Προσθέστε τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε.
  4. Ζεστάνετε ένα τηγάνι μαντεμένιο σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.
  5. Χρησιμοποιήστε μια κουτάλα για να ρίξετε την ζύμη (¼ φλιτζανιού) για τις τηγανίτες στο τηγάνι.
  6. Μαγειρέψτε για περίπου για 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να ψηθούν τελείως.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ