Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα, Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Πώς θα είναι η Πέμπτη σου; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος για σήμερα, σύμφωνα με την αστρολόγο Λίτσα Πετρίδη;

Κριός

Καθώς ο Πλούτωνας ξεκινά τώρα τον ετήσιο ανάδρομο κύκλο του, ορισμένοι από τους μακροπρόθεσμους στόχους  θα χρειαστούν αναθεώρηση τους επόμενους μήνες. Σχέδια, υποχρεώσεις και ανησυχίες σχετικά με την κοινωνική σου ζωή, τις φιλίες ή τους στόχους σου μπορεί να έχουν βαριά ενέργεια πάνω τους τις επόμενες μέρες. Ωστόσο, καθώς προχωρά η ανάδρομη πορεία του, τα πράγματα όχι μόνο εξομαλύνονται αλλά και αισθάνεσαι λιγότερο πιεσμένος. Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα συναισθήματα σου και με υπομονή μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις. Είναι μια καλή ημέρα για στρατηγική και παρατηρητικότητα.

 

Ταύρος

Ο Πλούτωνας ξεκινά τον ετήσιο ανάδρομο κύκλο του σήμερα και πρέπει να ξανασκεφτείς ορισμένους από τους μακροπρόθεσμους επαγγελματικούς στόχους μέχρι το Σεπτέμβριο. Αυτός ο ανάδρομος κύκλος διαρκεί μέχρι τις 11/10, αλλά μοιράζεται μεταξύ του τομέα της καριέρας και τις φήμης σου. Έτσι οι επόμενοι μήνες είναι καλοί για αναθεώρηση πρωτοβουλιών σταδιοδρομίας και προγραμματισμού, για σπουδές, νομικά θέματα και  βελτίωση καταστάσεων. Σήμερα είσαι σε θέση  να παρατηρήσεις και να κάνεις στρατηγικές.

 

Δίδυμοι

Οι σημερινή ενέργεια μπορεί να φαίνεται βαριά με τον Πλούτωνα, αλλά αυτή είναι μια στιγμή που απαιτεί βαθύ στοχασμό. Καθώς ο Πλούτωνας ξεκινά τον ετήσιο ανάδρομο κύκλο του, τομείς όπως οι σπουδές, οι οικονομικές υποθέσεις, τα χρέη ή η προσωπική ζωή μπορεί να απαιτούν περισσότερη σκέψη ή στρατηγική τους επόμενους μήνες. Αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να απομακρυνθείς από μια κατάσταση, επιτρέποντας να αποκτήσεις προοπτική και να εντοπίσεις τομείς όπου ήσουν υπερβολικά δεμένος ή σε ένταση. Χρησιμοποίησε αυτή την περίοδο για να αναλογιστείς τις πεποιθήσεις σου ή και γενικά  τη προοπτική σου σχετικά με το μέλλον σου.

 

Καρκίνος

Ο Πλούτωνας ξεκινά τον ανάδρομο κύκλο του και μέχρι τις 11/ 10 επωφελείσαι από μια αναθεώρηση ή επανεκτίμηση των οικονομικών, των συνηθειών, των συνεργασιών και των στενών σχέσεων. Αν το πάρε- δώσε ή η εμπιστοσύνη σε μια βασική σχέση βρίσκεται εκτός ισορροπίας, θα το νιώσεις πιο έντονα τώρα. Επειδή ο Πλούτωνας κυβερνά τον 5ο οίκο σου, οι ρομαντικές σχέσεις ή η αναψυχή και η δημιουργικότητα, ειδικά ότι σχετίζεται με συναισθήματα ελέγχου ή φόβου μπορεί να αναδυθούν. Σήμερα στόχευσε στο να διοχετεύσεις την ενέργεια σου στην παρατήρηση και τη στρατηγική.

 

Λέων

Ο Πλούτωνας ξεκινά τον ανάδρομο κύκλο του σήμερα και θα παραμείνει ανάδρομος για πολλούς μήνες μέχρι τις 11/10. Ενώ αυτό βαραίνει την ατμόσφαιρα και βγάζει στην επιφάνεια προβληματικές καταστάσεις, αυτή η περίοδος  έχει τη δυνατότητα για νέες αποκαλύψεις και ιδέες. Στην πραγματικότητα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης. Ο Πλούτωνας βρίσκεται μεταξύ του τομέα της συνεργασίας και της καθημερινότητας και της υγείας κατά τη διάρκεια αυτής της ανάδρομης περιόδου. Σήμερα παρατηρείς χαρακτηριστικά ανθρώπων και καταστάσεων που μπορεί να μην είχες δει στο παρελθόν.

 

Παρθένος

Τείνεις να αναζητάς παρέα, συνεργασία και ιδεές ή σχόλια σήμερα. Υπάρχουν ισχυρότερα συναισθήματα γύρω από τις σχέσεις. Πιθανότατα να νιώσεις μια ισχυρότερη επιθυμία για γαλήνη, χαλάρωση και ισορροπία από ότι συνήθως. Επίσης σήμερα ο Πλούτωνας ξεκινά τον ετήσιο ανάδρομο κύκλο του και οι προβληματικές καταστάσεις μπορεί να μεγεθύνονται, ιδίως σε ότι σχετίζεται με την εργασία, την καθημερινότητα, την επικοινωνία και την υγεία. Καθώς συνηθίζεις αυτή την ενέργεια, είσαι σε εξαιρετική θέση να αναθεωρήσεις και να επαναξιολογήσεις αυτά τα θέματα καθώς αποκτάς προοπτική.

 

Ζυγός

Λαχταράς περισσότερη τάξη στη ζωή σου σήμερα. Η αποδιοργάνωση και η ανισορροπία διαταράσσουν τη διάθεση σου και κρατάς τον εαυτό σου απασχολημένο με το να διορθώνεις πράγματα. Είναι μια καλή στιγμή για να συντονιστείς σε τομείς της ζωής σου που συνήθως παράβλεπες αλλά χρειάζονται επιπλέον προσοχή. Επίσης σήμερα ο Πλούτωνας αρχίζει την ετήσια ανάδρομη πορεία του. Αυτό μπορεί να σημαίνει μια προσωρινή μεγέθυνση προβλημάτων, επιπλοκών και φόβων που σχετίζονται με εκείνους τους τομείς του χάρτη σου που επηρεάζονται έντονα από τον Πλούτωνα, όπως τα ερωτικά, η δημιουργικότητα, η αναψυχή τα οικονομικά και η ασφάλεια.

 

Σκορπιός

Έχεις μεγάλη ανάγκη για παιχνίδια, διασκέδαση και δημιουργική έκφραση σήμερα και οι ερωτικές σου διαθέσεις μπορεί να είναι πιο έντονες απ’ ότι συνήθως. Ωστόσο ο  κυβερνήτης σου ο Πλούτωνας, ξεκινά το ανάδρομο ταξίδι του, με αποτέλεσμα να αναθεωρήσεις, να επαναξιολογήσεις και να αποκτήσεις μια νέα προοπτική σχετικά με περιοχές του χάρτη σου που επηρεάζονται έντονα από αυτόν τον πλανήτη, όπως τους προσωπικούς στόχους σου, την ασφάλεια, την άνεση, την οικογένεια, την επικοινωνία, τις μετακινήσεις, τις σχέσεις και την προσωπική ζωή σου. Αυτή η ανάδρομη πορεία εμφανίζεται στον τομέα του σπιτιού και της οικογένειας μέχρι την 1/9, όταν επιστρέφει στον τομέα της επικοινωνίας μέχρι τις 11/ 10.

 

Τοξότης

Αναζητάς περισσότερη ασφάλεια και άνεση σήμερα και θα ήταν φρόνιμο να έρθεις σε επαφή με αυτό που έχεις στην καρδιά σου. Επίσης σήμερα ο Πλούτωνας ξεκινά τον ανάδρομο κύκλο του, ο οποίος θα διαρκέσει για πάνω από πέντε μήνες, βάζοντας σε, σε ένα πιο βαθύτερο πλαίσιο σκέψης. Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να ψάξεις βαθιά μέσα σου για απαντήσεις. Το να δεις το παρελθόν είναι μια απαραίτητη διαδικασία που θα σε βοηθήσει να δεις ποια πράγματα στη ζωή σου πρέπει να αλλάξουν. Είναι επίσης μια στιγμή για να κάνεις ένα διάλειμμα από το να πιέζεις τον εαυτό σου σε νοητικό επίπεδο.

 

Αιγόκερος

Είσαι γεμάτος περιέργεια σήμερα, ωστόσο ωφελήσου από την σημασία της παρατήρησης. Ο Πλούτωνας ξεκινά τον ετήσιο ανάδρομο κύκλο του σήμερα και αυτή η αλλαγή κατεύθυνσης σε ωθεί να αναθεωρήσεις τις οικονομικές σου υποθέσεις, τη στάση απέναντι στα χρήματα και τις καταστάσεις, το τι και ποιόν εκτιμάς και την αυτοεκτίμηση σου. Ενώ οι φόβοι και οι ανησυχίες που σχετίζονται με τα οικονομικά και την ασφάλεια μπορούν να μεγεθύνονται, ο ίδιος ο ανάδρομος κύκλος που διαρκεί έως τις 11/10, σε βοηθά να αποκτήσεις προοπτική.

 

Υδροχόος

 Είσαι σε θετικό πνεύμα και δε σου αρέσει να αναλώνεσαι με προβληματικές καταστάσεις σήμερα. Οι  δραστηριότητες που σε προσγειώνουν μπορούν να σε ωφελήσουν πολύ. Επίσης σήμερα, ο Πλούτωνας ξεκινά τον ετήσιο ανάδρομο κύκλο του, επηρεάζοντας εσένα λίγο περισσότερο από τους άλλους, καθώς ο Πλούτωνας βρίσκεται στο ζώδιο σου. Καθώς η αλλαγή αυτή συμβαίνει τώρα, μπορεί να βγουν στην επιφάνεια θεμάτων που δεν έχεις λύσει, φόβοι ή καταναγκασμοί. Ωστόσο όσο περνάει ο καιρός, ο πολύμηνος ανάδρομος κύκλος είναι εξαιρετικός για να απομακρυνθείς από αυτά αρκετά, ώστε να δεις τι μπορεί να σε προβλημάτιζε υπερβολικά.

 

Ιχθύες

Δεν είναι εύκολο να κρύψεις αυτό που νιώθεις αυτή τη στιγμή. Ακόμα κι αν δεν τα αποκαλύπτεις, τα συναισθήματα σου είναι γραμμένα στο πρόσωπο σου. Ωστόσο σήμερα είναι καλό να προβληματιστείς και να παρατηρήσεις αντί να  ξεκινήσεις κάτι καινούριο. Ο Πλούτωνας αρχίζει την ετήσια ανάδρομη πορεία του και με τη μετατόπιση που συμβαίνει τώρα, μπορεί να βιώσεις κάποιους έντονους φόβους, ανησυχίες ή απογοητεύσεις. Να είσαι βέβαιος ότι αυτά πρέπει θα διευθετηθούν σύντομα. Η ανάδρομη πορεία διαρκεί μέχρι τις 11/10 και σε ενθαρρύνει να παρατηρήσεις και να κατανοήσεις τις προσκολλήσεις και τους φόβους σου.

 

Κεντρική φωτογραφία: iStock

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ