Ύπνος: Χειροπράκτης εξηγεί ποια στάση ύπνου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας

Το να κοιμηθείτε καλά το βράδυ δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Η αϋπνία μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως το άγχος, η ανησυχία, οι ασθένειες και ο πόνος, που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου σας.

Επομένως, μερικές φορές μπορεί να μοιάζει με ευλογία το να μπορείτε απλά να κοιμηθείτε καλά τη νύχτα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) συνιστά στους ενήλικες να κοιμούνται από 7 έως 9 ώρες κάθε βράδυ. Όμως, ένας ειδικός προειδοποίησε ότι πρέπει επίσης να είμαστε προσεκτικοί με τον τρόπο που κοιμόμαστε και συγκεκριμένα με τη στάση ύπνου μας.

Ο χειρότερη στάση ύπνου και τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει

Ο χειροπράκτης Dr. Tony Nalda, επικεφαλής του Κέντρου Αποκατάστασης Σκολίωσης στις ΗΠΑ, συμβούλευσε τους ανθρώπους να μην κοιμούνται μπρούμυτα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα στον αυχένα και στην πλάτη, στο αναπνευστικό σύστημα, στη σπονδυλική στήλη και στην καρδιά, είπε ο ειδικός.

Προβλήματα στον αυχένα και στην πλάτη

Ο ύπνος μπρούμυτα επιβαρύνει τον αυχένα σας καθώς πρέπει να γυρίσετε το κεφάλι σας τη μία πλευρά για να αναπνεύσετε. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μυϊκή ένταση, φλεγμονή και πόνο. Ο Dr. Nalda ανέφερε: «Ο ύπνος μπρούμυτα εξαφανίζει τη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής σας στήλης, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει πόνο χαμηλά στην πλάτη. Εάν έχετε ήδη προβλήματα στον αυχένα και την πλάτη, ο ύπνος σε αυτή τη θέση σίγουρα θα τα επιδεινώσει».

Αναπνευστικά προβλήματα και προβλήματα στην σπονδυλική στήλη

Σύμφωνα με τον Dr. Nalda, ο ύπνος μπρούμυτα μπορεί να δυσκολέψει την βαθιά αναπνοή, επειδή η θέση αυτή συμπιέζει το διάφραγμά σας. Εάν αυτό οδηγήσει σε χαμηλότερη πρόσληψη οξυγόνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα διαταράξει την ποιότητα του ύπνου σας. Ο ύπνος μπρούμυτα ασκεί επίσης επιπλέον πίεση στη σπονδυλική σας στήλη, πιθανώς επιβαρύνοντας τους σπονδύλους και τους γύρω μύες.

Καρδιαγγειακά προβλήματα

Ο Dr. Nalda εξήγησε: «Ο ύπνος μπρούμυτα κάνει το σώμα σας να δουλεύει περισσότερο, συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, καθώς πιέζοντας το στήθος σας, δυσκολεύει την κυκλοφορία του αίματος. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων, ειδικά εάν έχετε ήδη προβλήματα. Εάν δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε βαθιά, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση».

Προειδοποίησε επίσης ότι ο ύπνος στο στομάχι αναγκάζει τον λαιμό σας να στρίβει, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ημικρανίες, πονοκεφάλους και άλλα νευρολογικά προβλήματα. Η αφύσικη γωνία μπορεί επίσης να επηρεάσει τα νεύρα, οδηγώντας σε δυσφορία, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα χέρια και τα χέρια, είπε.

Ποια είναι η καλύτερη στάση ύπνου για την υγεία σας

Η Dr. Nalda συμβούλεψε: «Ο ύπνος ανάσκελα είναι καλύτερος, καθώς διατηρεί τη φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης και ελαχιστοποιεί την πίεση στις αρθρώσεις. Εναλλακτικά, ο ύπνος στο πλάι βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και μειώνει το ροχαλητό».

Επιλέξτε ένα στρώμα και ένα μαξιλάρι που παρέχουν το σωστό επίπεδο στήριξης για τη θέση που έχετε επιλέξει. «Η έρευνα δείχνει ότι μεταξύ 7 και 17% των ανθρώπων κοιμούνται μπροστά. Αλλάζοντας τις συνήθειές σας, μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία σας και να κοιμάστε καλύτερα κάθε βράδυ».

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ