Τρομακτικό time lapse βίντεο αποκαλύπτει πώς μια μικροσκοπική μαύρη κηλίδα μπορεί να μεταμορφωθεί σε καρκίνο του δέρματος σταδίου 4

Ένα τρομακτικό βίντεο time lapse αποκάλυψε πώς ένα ελάχιστα ορατό σημάδι μπορεί να μετατραπεί σε καρκίνο του δέρματος 4ου σταδίου.

Ο χειρουργός κεφαλής και τραχήλου με έδρα τη Βιρτζίνια, Dr Chris Chang, δημιούργησε το κλιπ χρησιμοποιώντας γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους για τα πρώιμα στάδια του μελανώματος.

Είπε ότι θα ήταν δύσκολο να δημιουργηθεί το ίδιο κλιπ στην πραγματική ζωή, επειδή πολλοί συχνά δεν παρατηρούν ότι ο καρκίνος του δέρματος σχηματίζεται μέχρι τα τελευταία στάδια.

Το βίντεο δείχνει πώς η κηλίδα μεγαλώνει και γίνεται μελάνωμα σε διάστημα 10 ετών. Το κλιπ κυκλοφόρησε πριν από το καλοκαίρι, με τους γιατρούς να προειδοποιούν τους ανθρώπους να φορούν αντηλιακό για να περιορίσουν τον κίνδυνο καρκίνου – ο οποίος μπορεί να προκληθεί από τη βλάβη από τον ήλιο.

 «Χρησιμοποιώντας τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, αυτή η χρονική ακολουθία δείχνει πώς αναπτύσσεται ο καρκίνος του δέρματος μελανώματος μέσα σε δέκα χρόνια. Ξεκινώντας με κανονικό δέρμα, εμφανίζεται αργή εξέλιξη στο στάδιο τέταρτο του μελανώματος» γράφει ο γιατρός.

«Προφανώς, μια τέτοια χρονική καθυστέρηση δεν μπορεί να επιτευχθεί ρεαλιστικά, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε εάν κάποια δεδομένη περιοχή του δέρματος θα μετατραπεί σε καρκίνο.  Κάποιος με τέτοιες μελλοντικές γνώσεις θα έπρεπε να αρχίσει να βγάζει τέτοιες φωτογραφίες τώρα στο ίδιο σημείο τα επόμενα δέκα χρόνια για να παρακολουθήσει να μετατρέπεται σιγά σιγά σε καρκίνο».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ