Τροφική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία: Τρίχες, σκουλήκια και… πούπουλα στα σχολικά γεύματα – Φωτογραφίες-σοκ

Εικόνες-σοκ βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα σχολικά γεύματα που μοιράζονταν στους μαθητές της Λαμίας, από τα οποία 63 παιδιά έπαθαν τροφική δηλητηρίαση.

Σύμφωνα με το MEGA, που δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες, στις συσκευασμένες μερίδες εντοπίστηκαν τρίχες, σκουλήκια ακόμα και… πούπουλα.

Υπενθυμίζεται ότι, τα γεύματα προετοιμάζονταν στο εργοστάσιο της εταιρείας Γιαννίτση, το οποίο, ύστερα από ξαφνική πυρκαγιά, κάηκε ολοσχερώς. 

Μάλιστα, χθες (20/05), όπως διαπιστώθηκε από το περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ, σε δείγματα των σχολικών γευμάτων, εντοπίστηκε σταφυλόκοκκος.

Τρίχες, σκουλήκια και… πούπουλα

Σε μια από τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο που παρουσίασε το MEGA, μετά από καταγγελία που έλαβε από γονείς, φαίνεται μερίδα φαγητού που παρασκεύασε η συγκεκριμένη εταιρεία και διατέθηκε σε μαθητές, στην οποία βρέθηκε ένα σκουλήκι.

Σε άλλη φωτογραφία διακρίνεται μέσα σε μια από τις συσκευασίες με τα έτοιμα γεύματα, ένα μήλο που ήταν σάπιο.

Σε άλλη φωτογραφία φαίνεται ένα άψητο μπιφτέκι και σε μια άλλη σε μερίδα κοτόπουλου φαίνεται ένα κομμάτι από το φτερό της κότας.

«Η πρώτη φωτογραφία είναι μήλο. Έτσι παραδόθηκε στο παιδί. Πριν έξι μήνες. Είναι σάπιο, είναι ένα σάπιο μήλο το οποίο το έβαλαν μέσα για να το φάει ένα παιδάκι», είπε στο MEGA ο πατέρας που έκανε την καταγγελία.

Γονείς μαθητών είχαν κάνει και στο παρελθόν καταγγελίες για τα σχολικά γεύματα

Μητέρα παιδιού που έπαθε τροφική δηλητηρίαση, μιλώντας στο MEGA, είπε ότι, «δεν είμαστε ικανοποιημένοι σε πολλά επίπεδα. Γευστικά δεν άρεσε το φαγητό, υπήρχαν αστοχίες στα γεύματα των παιδιών. Υπήρξε μπιφτέκι που βρέθηκε πάγος. Η ποιότητά του δεν είναι φρέσκο κρέας, ψημένο. Βρέθηκε κάμπια σε κουνουπίδι, βρέθηκαν κάποια κομματάκια εξωτερικά ίσως από σακούλες. Ήταν μία συνολική δυσαρέσκεια, ακόμα και στην ποιότητα της συσκευασίας, γιατί δεν μπορείς να βάζεις ζεστό φαγητό σε πλαστικές συσκευασίες».

Όπως ανέφερε ο Διονύσης Βορίσης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού Λαμίας, πολλοί ήταν οι μαθητές που πέταξαν το φαγητό λόγω της κατάστασής του.

H εισαγγελική έρευνα

Την άμεση έρευνα για τα αίτια της φωτιάς στο εργοστάσιο τροφίμων στη Λαμία, που φέρεται να εμπλέκεται με την υπόθεση της μαζικής δηλητηρίασης μαθητών, ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

Η κ. Αδειλίνη σε παραγγελία της ενημερώνει ότι ζητά «να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε ολοσχερώς το εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης».

Όπως έγινε γνωστό κατά την χθεσινή πυρκαγιά, το εργοστάσιο αυτό εμπλέκεται με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο δεκάδες μαθητές δημοτικών σχολείων.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ