Θήβα: Συγκλονίζουν οι γονείς του μωρού που πέθανε – «Τι έγινε, υπάρχει ελπίδα;» ρωτούσε τους διασώστες η μητέρα

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Θήβας ο θάνατος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες του μόλις 18 μηνών Μοχάμεντ, ανήμερα του Πάσχα.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της νεκροψίας – νεκροτομής που παραγγέλθηκε, οι γονείς του άτυχου νηπίου μίλησαν στην κάμερα του Alpha, περιγράφοντας τι ακριβώς συνέβη το πρωί της Κυριακής.

«Ούτε η καρδιά του χτύπαγε, ούτε ανέπνεε», ανέφερε κλαίγοντας η μητέρα του και πρόσθεσε: «Το κοιτάω, δεν κουνιόταν. Τα μάτια του ήταν ανοιχτά, δεν κουνιόταν. Το κοιτάω, δεν έπαιρνε ανάσα, τίποτα και άρχισα και του έκανα στο κρεβάτι πρώτα μαλάξεις. Ξύπνησα τον άνδρα μου και πήγα μαζί με το μωρό μέσα και του είπα ‘δεν παίρνει οξυγόνο’».

«Το έβαλα εκεί και άρχισα να προσπαθώ να του δώσω οξυγόνο», σημείωσε με τη σειρά του ο πατέρας του παιδιού, δείχνοντας το σημείο που ακούμπησε τον γιο του. «Η γυναίκα μου πήρε το τηλέφωνο και άρχισε να καλεί ασθενοφόρο κι εγώ άρχισα να του κάνω μαλάξεις, αλλά κατέληξε».

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 11:00 της Κυριακής του Πάσχα, όταν η μητέρα αντιλήφθηκε ότι ο μικρός Μοχάμεντ δεν είχε σφυγμό. Άμεσα στο σπίτι της οικογένειας έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το άτυχο νήπιο κάνοντας προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Το βρέφος διακομίστηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Θήβας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει στη ζωή.

«Ήρθε εδώ το ασθενοφόρο, το άρπαξαν το βάλανε μέσα και ρώταγα, ‘τι έγινε, τι έγινε, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει κάτι’ και μου έλεγαν ‘προσπαθούμε, οι γιατροί προσπαθούν για το καλύτερο’», είπε η μητέρα του βρέφους.

Δείτε το βίντεο:

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ