Τέμπη: Η νέα πολιτική κόντρα και η άγνωστη σύσκεψη λίγες ημέρες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, καθώς το βράδυ της 3ης Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε μία άγνωστη -μέχρι στιγμής- σύσκεψη, όπου συζητήθηκε η διαμόρφωση του χώρου.

Σύμφωνα με το Mega, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο τότε περιφερειάρχης Λάρισας, Κώστας Αγοραστός, ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς αλλά και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής αλλά και εκπρόσωπος της Hellenic Train.

Η πρόταση της πλήρης διαμόρφωσης του χώρου των Τεμπών υπήρξε με επίκληση την άμεση έναρξη των δρομολογίων των τρένων, όπως ειπώθηκε τότε, και έτσι ξεκίνησε από την επόμενη ημέρα η διαδικασία. Ενώ έγινε όλη η διαδικασία μεταξύ 4ης και 6ης Μαρτίου, τα δρομολόγια των τρένων ξεκίνησαν εκ νέου στις 29 Μαρτίου. Ωστόσο, ούτε ο κ. Αγοραστός είχε αναφέρει κάτι στο υπόμνημά του αλλά ούτε ο κ. Τριαντόπουλος είχε αναφέρει κάτι για αυτήν τη σύσκεψη στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, στελέχη της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσαν τη συνάντηση.

Νέα πολιτική κόντρα για τα Τέμπη

Ένα φραστικό επεισόδιο σημάδεψε την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κέρκυρα, καθώς η αδελφή των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη, η οποία σπουδάζει στο νησί, τον διέκοψε, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Λίγες ώρες αργότερα, ο πατέρας της κατήγγειλε πως απομακρύνθηκε βίαια από την φρουρά του πρωθυπουργού.

Με αφορμή το παραπάνω επεισόδιο, ξέσπασε νέος γύρος πολιτικής αντιπαράθεσης με φόντο την τραγωδία των Τεμπών. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ανέφερε: «δεν χρειαζόμαστε την αλαζονεία του 41%, που οδηγεί σε τραμπουκισμό της κόρης μιας οικογένειας που είχε μέλος που δολοφονήθηκε στα Τέμπη, όπως είδαμε χθες στην Κέρκυρα, στην κ. Πλακιά…».

Από την πλευρά της, η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Η φρουρά του κ. Μητσοτάκη απομάκρυνε βίαια από συγκέντρωση της ΝΔ στην Κέρκυρα νέους και νέες που διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά ζητώντας ‘δικαιοσύνη’. Μεταξύ των νέων παιδιών βρισκόταν, μαζί με συμφοιτητές και συμφοιτήτριές της, η αδερφή των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο τρένο, πραγματοποιώντας ειρηνική συμβολική διαμαρτυρία. Δεν έφταναν η συγκάλυψη και οι φραστικές επιθέσεις κορυφαίων υπουργών της ΝΔ στους συγγενείς των θυμάτων, πλέον η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τους αντιμετωπίζει με ξύλο και ύβρεις».

Η απάντηση Μαρινάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε σημερινή του συνέντευξη στο OPEN, ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε ποιοι ήταν αυτοί οι οποίοι φώναζαν».

«Αν δείτε κιόλας και την ομιλία του, είπε: “Αφήστε να μιλήσουν, αφήστε να πουν αυτό που έχουν να πουν”. Ειδικά στην περίπτωση των Τεμπών, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών υπάρχει και αυξημένη ευαισθησία όλων. Δεν υπάρχουν άνθρωποι -πέραν των συγγενών, που δεν συγκρίνεται ο πόνος τους με κανέναν- που πόνεσαν περισσότερο ή λιγότερο από την κοινωνία. Όλοι πονέσαμε για τα Τέμπη. Ήταν ένα τραγικό δυστύχημα. Σε επίπεδο συγγενών και συγκεκριμένα για τον κ. Πλακιά, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει τον πόνο του και την οργή του, το μόνο που θέλει, όπως και όλοι οι υπόλοιποι συγγενείς, είναι Δικαιοσύνη. Εγώ, λοιπόν, σκύβω το κεφάλι, όλοι μας στην κυβέρνηση. Yπάρχει απόλυτος σεβασμός στους ανθρώπους αυτούς  και το μόνο αίτημα, είναι κοινό, είναι πάνδημο. Δικαιοσύνη χωρίς αστερίσκους αλλά αμερόληπτα και χωρίς να καπηλευόμαστε ειδικά προεκλογικά αυτή την υπόθεση».



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ