Τα 3 μαθήματα για την απώλεια βάρους που πήρε μια γυναίκα μετά την απώλεια 23 κιλών – «Έτσι θα χάσετε λίπος και θα αποφύγετε την εξάντληση»

Η Gen Cohen έχασε 23 κιλά πριν από 7 χρόνια και διατηρεί σταθερό το βάρος της μέχρι σήμερα. Στο παρελθόν, είχε δοκιμάσει πολλές δίαιτες-αστραπή, αλλά πάντα ξανάπαιρνε τα κιλά που έχανε. Η ίδια μοιράστηκε τα μυστικά της επιτυχίας της, συμπεριλαμβανομένης και της αλλαγής της νοοτροπίας της.

Τα 3 μυστικά της επιτυχίας της Gen Cohen για την αποτελεσματική απώλεια βάρους

Πριν από 7 χρόνια, η Gen Cohen αποφάσισε να βελτιώσει την φυσική της κατάσταση. Έχοντας δοκιμάσει διάφορες γρήγορες δίαιτες για σχεδόν μια δεκαετία, πάντα κατέληγε να ξαναπαίρνει περισσότερα κιλά από όσα έχανε. Είχε καταλάβει ότι έπρεπε να κάνει μια αλλαγή στον τρόπο ζωής της, εάν ήθελε να χάσει κιλά και να διατηρήσει σταθερό το βάρος της.

Μειώνοντας ελαφρώς την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, καταναλώνοντας αρκετή πρωτεΐνη και ακολουθώντας τον κανόνα 80/20, η Cohen έχασε 23 κιλά μέσα σε ένα χρόνο. Διατηρεί σταθερό το βάρος της τα τελευταία 7 χρόνια.

Η 29χρονη πλέον Cohen, πιστοποιημένη διατροφική σύμβουλος με έδρα το San Diego, μοιράστηκε τα 3 μεγαλύτερα μαθήματα που έχει αποκομίσει από την εμπειρία της για την βιώσιμη απώλεια βάρους. Η προσέγγισή της συμβαδίζει με τις συμβουλές που έχουν δώσει πολλοί ειδικοί υγείας.

Τα 3 «κλειδιά» της επιτυχημένης προσπάθειας της Cohen να χάσει κιλά

  • Αλλαγή του τρόπου σκέψης
  • Συνήθειες που μπορούν να υιοθετηθούν μακροπρόθεσμα
  • Πρωτεΐνη και έλλειμμα Θερμίδων

Η θετική σκέψη βοηθά στο αδυνάτισμα

Η Cohen δήλωσε ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο η προσπάθειά της είχε αποτέλεσμα ήταν ότι άλλαξε τον τρόπο σκέψης της. Είπε ότι η αλλαγή νοοτροπίας, της επέτρεψε να παραμείνει συνεπής στον υγιεινό τρόπο ζωής της. Όπως είπε η ίδια, έπρεπε να πιστέψει πραγματικά ότι μπορούσε να αλλάξει, κάτι που την βοήθησε να συνεχίσει την προσπάθειά της, ακόμα και όταν δεν έχασε καθόλου βάρος τους πρώτους 3 μήνες. Δημιούργησε επίσης έναν πίνακα με το πρόγραμμά της και συμβουλεύτηκε ειδικό θεραπευτή για να ξεπεράσει τα παιδικά τραύματα, να αγαπήσει τον εαυτό της και να σταματήσει να “ξεσπάει στο φαγητό”.

Κάντε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας που μπορείτε να διατηρήσετε μακροπρόθεσμα

Οι προηγούμενες προσπάθειες της Cohen για την απώλεια βάρους ήταν συνήθως βραχυπρόθεσμες, για κάποια γιορτή ή εκδήλωση. Ωστόσο, αυτή τη φορά, το προσέγγισε ως μια αλλαγή του τρόπου ζωής της. Εκανε μόνο αλλαγές που θα μπορούσε να διατηρήσει στο μέλλον. Για παράδειγμα, δεν απέκλεισε από τη διατροφή της τα αγαπημένα της φαγητά και το περπάτημα ήταν η κύρια μορφή άσκησης της. «Αν δεν μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας να διατηρεί τις συνήθειες που σας βοήθησαν να χάσετε βάρος, δεν μπορείτε να περιμένετε ότι θα διατηρήσετε τα αποτελέσματα», δήλωσε η Cohen.

Πρωτεΐνη και έλλειμμα θερμίδων: Δύο σύμμαχοι στην απώλεια βάρους

Ένα έλλειμμα θερμίδων είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους, αλλά η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί επίσης να είναι σημαντική. Η Cohen δήλωσε ότι στόχος της ήταν να τρώει τουλάχιστον 100 γραμμάρια πρωτεΐνης κάθε μέρα. Οι ατομικές ανάγκες του καθενός ποικίλλουν, αλλά η έρευνα δείχνει ότι τα 0,7 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους μπορεί να είναι αρκετά για άτομα που γυμνάζονται. Η πρωτεΐνη σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι και βοηθά το σώμα σας να διατηρεί μυϊκή μάζα ενώ χάνετε λίπος.

Η Cohen επίσης είχε θέσει ως στόχο να πίνει 3 λίτρα νερό και να περπατάει για τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε μέρα. «Εάν μπορείτε να κάνετε αυτά τα 3 πράγματα σε συνδυασμό με έλλειμμα θερμίδων, θα χάσετε βάρος, θα χάσετε λίπος και θα αποτρέψετε την εξάντληση που πολλοί από βιώνουν όταν ξεκινούν γυμναστήριο από το μηδέν ή όταν περιορίζουν αυστηρά τη διατροφή τους από την κατανάλωση οποιουδήποτε φαγητού σε 1.200 θερμίδες την ημέρα», είπε η Cohen.



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ