Συνταγή για muffin με λαχανικά
Τα αλμυρά muffins είναι απολαυστικά και τα λατρεύουν τόσο τα μικρά όσο και ο αγαπημένος σου και σήμερα θα φτιάξεις με λαχανικά.
Συστατικά
- Σπρέι μαγειρικής
- 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια baby σπανάκι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 ολόκληρα αβγά
- 4 ασπράδια αβγού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 175°C.
- Σε ένα αντικολλητικό ταψάκι για muffins με 12 θήκες, ψεκάζεις με μαγειρικό σπρέι.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις το λάδι, την κόκκινη πιπεριά, την πράσινη πιπεριά και το κρεμμύδι για 5 λεπτά.
- Προσθέτεις το σπανάκι και σοτάρεις για ακόμα 2 λεπτά.
- Στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, προσθέτεις το λιωμένο σκόρδο.
- Ρίχνεις αλάτι και αφαιρείς το τηγάνι από το μάτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, σπας όλα τα αβγά και τα χτυπάς καλά.
- Ρίχνεις μέσα τα σοταρισμένα λαχανικά.
- Μοιράζεις το μείγμα στις φόρμες για muffins και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Photo: iStock