Στο εδώλιο ο ψευτογιατρός από τα Καλύβια: 1,2 εκατ. ευρώ είναι το οικονομικό όφελος

Την παραπομπή σε δίκη του αποκαλούμενου ψευτογιατρού από τα Καλύβια, Δ.Τ., ο οποίος φέρεται ότι υποσχόταν σε ασθενείς πως θεραπεύει τη σκλήρυνση κατά πλάκας με βλαστοκύτταρα, αλλά και του Γερμανού ιατρού με τον οποίο συνεργαζόταν, εισηγείται η εισαγγελέας Πρωτοδικών προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΥΡΕΛΗ – ΠΗΓΗ: Realnews

Οπως αποκαλύπτει η Realnews, η εισαγγελέας προτείνει για τον βασικό κατηγορούμενο να δικαστεί για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού και με παράλειψη κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο από κοινού και με παράλειψη κατά συρροή, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αλλά και για απάτη σε βαθμό κακουργήματος, καθώς από τη δράση του αποκόμισε οικονομικό όφελος 1,2 εκατ. ευρώ. Ακόμη, χαρακτηρίζει απολύτως αναγκαία την παρουσία στη δίκη του Γερμανού ιατρού, καθώς υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για τις εις βάρος του κατηγορίες.

Θύματα

Τουλάχιστον είκοσι ασθενείς, αλλά και συγγενείς τους καθώς κάποιοι έφυγαν από τη ζωή, κατέθεσαν στις Αρχές. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο κατηγορούμενος Δ.Τ. χρησιμοποιούσε ιατρικούς τίτλους και ειδικότητες που δεν κατείχε, παρουσίαζε τον εαυτό του ακόμη και ως νευρολόγο, ενώ ήταν φυσικοθεραπευτής, ενώ παρουσίαζε τον Γερμανό ιατρό Γενικής Ιατρικής ως γενετιστή ή νευρολόγο.

Ακόμη, υποσχόταν στους ασθενείς, εκ των οποίων οι περισσότεροι έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας, ότι μπορεί να τους θεραπεύσει ή τουλάχιστον να υπάρξουν θεαματικά αποτελέσματα. «Τα έχουμε θεραπεύσει εδώ και καιρό, δεν υπάρχουν… Εγώ θα σε κάνω καλά, μην ακούς τους γιατρούς», έλεγε ο Δ.Τ. στους ασθενείς του, σύμφωνα με τις καταθέσεις. Σε κάποιες περιπτώσεις έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει ήδη διαγνωσθείσες νευρολογικές παθήσεις, μιλώντας για μια απλή φλεγμονή στο νύχι και απέδιδε την αιτία της ασθένειας σε τσίμπημα από σκορπιό, ενώ δικαιολογούσε τις επιπλοκές από τη «θεραπεία» του σε ηλίαση!

Οι ασθενείς ταξίδευαν στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας προκειμένου να υποβληθούν σε εξέταση pet scan και, όταν επέστρεφαν στην Ελλάδα, ο Ελληνας φυσικοθεραπευτής ή κάποιος συγγενής του ασθενούς έκανε τις ενέσεις με πεπτίδια από βλαστοκύτταρα. Οι χρεώσεις για την ένεση κυμαίνονταν από 10.000 έως 25.000 ευρώ, ενώ σε μία περίπτωση η «θεραπεία» κόστισε περισσότερα από 200.000 ευρώ.

Ο Δ.Τ. ισχυριζόταν ότι τα βλαστοκύτταρα προέρχονταν από άλογο, από έμβρυο μοσχαριού ή από πλακούντα εγκύου από την Κούβα. Ζητούσε από τους ασθενείς να μη διαδίδουν τη συγκεκριμένη «θεραπεία», διότι ήταν σε πειραματικό στάδιο και δεν είχε λάβει άδεια, ενώ υποστήριζε ότι τον κυνηγούσαν οι φαρμακευτικές εταιρείες, ακόμη και το FBI, επειδή τους χαλούσε τα σχέδια. Υποστήριζε, μάλιστα, ότι είχε δολοφονηθεί ιατρός στην Αμερική που εφάρμοζε την ίδια «θεραπεία» με εκείνον.

Διάσημοι «ασθενείς»

Προκειμένου να πείσει τους ασθενείς για τις θεραπευτικές του ικανότητες, ο φυσικοθεραπευτής Δ.Τ. φέρεται ότι διέδιδε πως μεταξύ των ασθενών που είχε βοηθήσει με την επαναστατική θεραπεία με τα πεπτίδια και τα βλαστοκύτταρα ήταν πολιτικοί, καλλιτέχνες και αθλητές.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις θυμάτων του, είχε αναφέρει την Αννα Βίσση, τον Λευτέρη Πανταζή, τον αείμνηστο πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Αλέξη Τσίπρα, παίκτες του Ολυμπιακού, της Μπάγερν Μονάχου και της Στουτγκάρδης, ενώ τα «συμφέροντα» δεν τον άφησαν να βοηθήσει και τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Ελεγε ότι διατηρούσε οικογενειακή σχέση με τον τενίστα Ραφαέλ Ναδάλ, καθώς είχε φιλοξενήσει τον πατέρα του στην Κρήτη.

Ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας, ο οποίος εκπροσωπεί συγγενείς θυμάτων, δήλωσε στην «R»: «Τη δόξα του ψευτογιατρού δρ. Κοντού φαίνεται ότι ζήλεψε ο δεύτερος ψευτογιατρός, ο οποίος σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση καλείται να αντιμετωπίσει ένα βαρύτατο κατηγορητήριο. Η μεθοδολογία κοινή, η διακοπή της ενδεδειγμένης ιατρικής θεραπείας και συνάμα η χορήγηση αγνώστου προελεύσεως σκευασμάτων και ενέσεων οδήγησαν στον θάνατο τα θύματα του δεύτερου ψευτογιατρού. Παράλληλα απέσπασε από τα θύματα και τους συγγενείς αυτών μεγάλα χρηματικά ποσά, υποσχόμενος την πλήρη ίαση η οποία ουδέποτε επήλθε – αντιθέτως επήλθε ο θάνατος. Οι συγγενείς των θυμάτων, τα οποία εκπροσωπώ, περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί παραδειγματικά τόσο ο Ελληνας όσο και ο Γερμανός ιατρός, με τον οποίο ενεργούσε από κοινού και ο οποίος προτείνεται να παραπεμφεί ομοίως».

Αρνείται

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Ελληνας φυσικοθεραπευτής αρνήθηκε τις κατηγορίες. Υποστήριξε ότι πάντα ανέφερε την ιδιότητα του φυσικοθεραπευτή και κατόχου πτυχίου Αθλητιατρικής. Τόνισε ότι για τους ασθενείς που απεβίωσαν δεν υπάρχει αιτιώδης σύνδεσμος με τη θεραπεία του Γερμανού ιατρού, ο οποίος ήταν ο αποκλειστικά υπεύθυνος για τη χορήγησή της, ενώ εκείνος χορηγούσε τα πεπτίδια. Οι Αρχές της Γερμανίας αναζήτησαν τον συγκατηγορούμενό του, ο οποίος διαφεύγει μέχρι σήμερα. Η σύζυγός του κατέθεσε ότι «ο Ελληνας ιατρός ερχόταν πάντα μαζί με τους ασθενείς και τα έγγραφά τους και κατόπιν τα έπαιρνε και πάλι μαζί του στην Ελλάδα. Εμείς δεν τηρούσαμε φακέλους. Ο σύζυγός μου παρείχε μόνο συμβουλευτική θεραπεία. Την παραγωγή των σκευασμάτων παρήγγειλε ο σύζυγός μου σε ένα εργαστήριο στο Αμβούργο».

Δείτε το δημοσίευμα της Realnews

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ