Σταμάτης Φασουλής: «Έλεγα “θα πεθάνω” και ο λόγος ήταν ερωτικός, με βοήθησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε καλεσμένος ο Σταμάτης Φασουλής την Δευτέρα 6/5.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, μεταξύ άλλων, μίλησε για την πορεία στο θέατρο, τις σχέσεις αλλά και τις συνεργασίες του με μεγαθήρια του χώρου.

«Έχω κάνει πολλά στη ζωή μου, για τίποτα δεν είμαι τόσο περήφανος όσο για το “βραβείο “Χορν”. Αναγκαστικά πρέπει να βλέπω νέους ηθοποιούς, παραστάσεις, νέες απόψεις. Ακόμα και όταν είναι εναντίον σου, αν λάμπει το ξεχωρίζεις από χίλια μέτρα μακριά» είπε αρχικά ο Σταμάτης Φασουλής.

Και συνέχισε: «Ξεκίνησε από τον αδερφό του Χορν. Όταν έπαιξα με τον Χορν στο Διονύσια και είπα στον παραγωγό και του είπα “να το αλλάξουμε να το κάνουμε Χορν”. Με τη βοήθεια του Παπανδρέου το θέατρο ονομάστηκε Χορν, ανακαινίστηκε και ο Γιάννης Χορν συγκινήθηκε και μου είπε “θέλω να σου κάνω ένα δώρο”. Αισθάνθηκε ότι το όφειλα στον Χορν. Είχα παίξει μαζί του, έτσι έμαθα τον τρόπο που φέρεσαι στο θέατρο. Τον τρόπο που θα φερθείς μέχρι τον κατώτατο ηθοποιό, τον ταμία, τον θεατή. Ο Χορν είχε μία γοητεία και κάτι αλήτικο μαζί. Μιλούσε μεταξύ γαλλικών και της πιάτσας, καλιαρντών. Είπα το δώρο δεν θέλω να το αγγίξω θέλω να πάει σε νέους ηθοποιούς σαν βραβείο» συνέχισε.

Για τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη ο Σταμάτης Φασουλής αποκάλυψε: «Τη θαύμαζα με έναν ιδιαίτερο τρόπο ξέροντας ακριβώς τι είναι. Με εμπιστεύτηκε μέσω του Δάνη Κατρανίδη. Η εικόνα που έχω για την Αλίκη είναι η τελευταία. Άλλαξα πολλές φορές… Η πρώτη εικόνα ήταν αυτή.

Είχα δεύτερες σκέψεις για την Αλίκη. Νόμιζα ότι με εμένα θα είναι αλλιώς αλλά μου το ξεκαθάρισε αμέσως “κοίταξε Σταμάτη μου, μανάρι μου, δεν θέλω να έρθεις απογευματινή”, γιατί στην απογευματινή έπαιζε αλλιώς, έπαιζε με τον κόσμο. Ήταν διάολος, πάντα έκανε ό,τι ήθελε ο άλλος από αυτήν. Είχε αποφασίσει πως δεν είναι ηθοποιός, αλλά σταρ. Όταν έγινε μύθος εκεί ησύχασε, της πήρε 30 χρόνια να ησυχάσει. Να μην αγωνιώ για το πώς είμαι, τι θα ανεβάσω».

«Βλεπόμασταν σχεδόν 2 φορές την εβδομάδα. Παρόλα αυτά δεν είχε ανοιχτεί ο ένας στον άλλο εντελώς. Το’93 με είδε πάρα πολύ άσχημα και για να με συνεφέρει άρχισε να μου λέει όλη της ζωή με έναν τρόπο που δεν έχω ξανακούσει και δεν έχω υποψιαστεί. Εγώ πρώτος της είπα το πρόβλημά μου “έλεγα θα πεθάνω”, πέρασα άσχημα, ήταν ερωτικός ο λόγος. Μετά από ένα μπουκάλι βότκα και έξι ώρες στον ήλιο άρχισα να μιλάω για το θέμα μου είπε “άκου να δεις…”. Την άλλη ημέρα συνήλθα», κατέληξε ο Σταμάτης Φασουλής.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ