Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Αισθάνομαι ότι είμαι καλή μαμά, όμως πολλές φορές μετανιώνω γιατί τους επιβάλλω ένα πρόγραμμα»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Σταματίνα Τσιμτσιλή στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο, Νίκο Γεωργιάδη.

Η παρουσιάστρια του Happy Day, μίλησε, μεταξύ άλλων, για την προσωπική της ζωή, τον ρόλο της μητρότητας αλλά και για τη σχέση της με τα παιδιά της.

Φαίνεσαι σαν να μην έχεις πουθενά χαραμάδες. Τι είναι αυτό που σε κάνει να «σπας»;

Ο βασικός μου εχθρός σε αυτή τη φάση της ζωής μου, που θα ξεκινούσα ξανά την ψυχανάλυση, είναι το στρες της καθημερινότητας, οι άπειρες υποχρεώσεις που πρέπει να συνδυάσω. Να προλάβω να τα κάνω όλα: το σπίτι, τα παιδιά, τις κοινωνικές εξόδους, τα πάρτι, τα τουρνουά, τις εξετάσεις, τα βιβλία, τα διαβάσματα. Είναι ένα απαιτητικό πρόγραμμα που πρέπει να τηρηθεί και δεν είναι εύκολο.

Είσαι ενοχική μαμά;

Αισθάνομαι ότι είμαι καλή μαμά, αλλά πολλές φορές μετανιώνω γιατί τους επιβάλλω ένα πρόγραμμα ενώ τους αξίζει να είναι πιο ανέμελα. Είναι μικρά παιδιά και δεν ξαναγυρίζει αυτή η ηλικία. Υποχρεώσεις θα έχουν πάντα στη ζωή τους.

Ο προηγούμενος κύκλος ψυχοθεραπείας σε βοήθησε;

Πάρα πολύ, γιατί είχα μια ψυχοθεραπεύτρια που με αντιμετώπισε πολύ έντιμα και ύστερα από ενάμιση χρόνο δήλωσε από μόνη της –ενώ θα μπορούσε να με συναντάει και να πληρώνεται για τις συνεδρίες μας– ότι «αυτά που είχαμε να λύσουμε μαζί τα έχουμε λύσει και είσαι έτοιμη να πορευτείς μόνη σου».

Ποια ήταν η αφορμή για να ζητήσεις βοήθεια;

Ήταν ένας συνδυασμός πραγμάτων, το πένθος για τον θάνατο του μπαμπά μου, η στενοχώρια που είχα και λόγοι που είχαν να κάνουν με προσωπικά ζητήματα.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ