Σε έξαρση τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων – Ποιοι παράγοντες οδηγούν τους νέους σε παραβατική συμπεριφορά

Πολλαπλασιάζονται τα επεισόδια βίας μεταξύ ανηλίκων. Στην Καλαμάτα δύο μαθήτριες της Γ’ Λυκείου πιάστηκαν στα χέρια ενώ οι συμμαθητές τους και οι περαστικοί τις παρακολουθούσαν απαθείς.

«Έχουμε δώσει εδώ και χρόνια στα παιδιά μας ένα κινητό χωρίς ποτέ να τα εκπαιδεύσουμε», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου γονέων Καλαμάτας, μιλώντας στο κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Έξαρση του φαινομένου όπου έφηβοι εκβιάζονται με υλικό που αντάλλαξαν διαδικτυακά καταγράφει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, οι περισσότεροι μαθητές σύμφωνα με τα στοιχεία δεν γνωρίζουν ότι η κατοχή έστω και μίας φωτογραφίας ανηλίκου σε προσωπική στιγμή αποτελεί ποινικό αδίκημα, όπως και ο διαμοιρασμός της.

Ο Απόστολος Καλιαμπός, ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ και διδάκτωρ Ψυχολογίας στο ΑΠΘ αναφέρει: «Η ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας έχει κάνει κάπως τους νέους από τη μια να έχουν πάρα πολλές πληροφορίες, από την άλλη όμως όλες αυτές οι πληροφορίες πολλές φορές τους δημιουργούν σύγχυση».

Οι παράγοντες που οδηγούν τους ανηλίκους σε παραβατική συμπεριφορά βρίσκονται και στο οικογενειακό, αλλά και στο σχολικό περιβάλλον.

Δείτε το βίντεο:

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ