Σε συλλήψεις για δύο διαφορετικές υποθέσεις διακίνησης μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό Σώμα στη Σάμο, το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής.

Στην πρώτη περίπτωση περιπολικό σκάφος της ακτοφυλακής εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με μοναδικό επιβαίνοντα τον χειριστή του, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου. Το περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο 33χρονος Έλληνας χειριστής του συμμορφώθηκε, με αποτέλεσμα το ταχύπλοο να ακινητοποιηθεί. Στη συνέχεια, μετά από υπόδειξη του, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους εντόπισε έξι αλλοδαπούς στην περιοχή «ΜΕΛΙΣΣΟΒΡΑΧΑ», τους οποίους περισυνέλεξε και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέως της Σάμου. Ακολούθως, οι αλλοδαποί παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου. Ο 33χρονος χειριστής, συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”. Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης.

Στην ίδια θαλάσσια περιοχή, βορειοανατολικά της Σάμου το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ένα ακόμη ταχύπλοο σκάφος με μοναδικό επιβαίνοντα τον χειριστή του. Σε αντίθεση με την πρώτη περίπτωση ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη που οδήγησε στην ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη του χειριστή. Ο 32χρονος αλλοδαπός δήλωσε ότι είχε μεταφέρει και αποβιβάσει πέντε  αλλοδαπούς στην ακτή, βορειοανατολικά του νησιού, έναντι αμοιβής. Ο 32χρονος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών¨, του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα¨ και του άρθρου 167 Π.Κ. ¨Απείθεια¨.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το μέσο διακίνησης καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.