Πώς μια γυναίκα έχασε 73 κιλά σε 1 χρόνο με 3 αλλαγές στον τρόπο ζωής της – «Δεν είμαι πλέον διαβητική και νιώθω υπέροχα»

Η Lisa Dove ξεκίνησε το ταξίδι της για την απώλεια βάρους τον Ιανουάριο του 2021 και πέτυχε τον στόχο της τον Μάιο του 2022. Όταν έγινε μητέρα πριν από σχεδόν 2 δεκαετίες, η ζωή της άλλαξε γρήγορα και άρχισε να παίρνει βάρος.

«Απλά δεν είχα χρόνο να πάω στο γυμναστήριο ή να ετοιμάσω τα γεύματά μου. Ήταν απλά πιο εύκολο να περάσω από το drive-through ή να πάρω μια πίτσα, και επιπλέον, ήμουν απασχολημένη με μια δουλειά γραφείου για 10-12 ώρες την ημέρα», είπε η μητέρα τριών παιδιών στο “Good Morning America”. «Έτσι, άρχισε να αυξάνεται το βάρος μου».

Για μια δεκαετία, η Dove είπε ότι πάλευε με το βάρος της και στα 35 της ανέπτυξε διαβήτη τύπου 2

Οι παράγοντες κινδύνου για τον διαβήτη τύπου 2 περιλαμβάνουν το υπερβολικό βάρος και την έλλειψη τακτικής σωματικής δραστηριότητας. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) υπολογίζει ότι περίπου 38,1 εκατομμύρια ενήλικες Αμερικανοί ζουν με αυτή τη χρόνια πάθηση.

«Έπαιρνα τέσσερα διαφορετικά φάρμακα για να διατηρήσω την τιμή της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (A1C) σε υγιές επίπεδο», είπε η Dove. Αλλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, η 49 χρονη Dove, αποφάσισε ότι έπρεπε να κάνει μια αλλαγή επειδή, όπως είπε, δεν μπορούσε να κάνει τα πράγματα που ήθελε, όπως να ανέβει μια σκάλα χωρίς να λαχανιάσει ή να κυνηγήσει τα παιδιά της που έπαιζαν ανταγωνιστικά αθλήματα. «Έφτασα στο μεγαλύτερο βάρος μου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και αυτό ήταν 135 κιλά. Και είπα, “Δεν θα φτάσω τα 136” … και τότε άλλαξα τα πάντα», είπε η Dove.

Οι απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής της που έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα

Η Dove είπε ότι ξεκίνησε το ταξίδι της απώλειας βάρους τον Ιανουάριο του 2021. Άρχισε να αντιμετωπίζει τη συναισθηματική της πείνα συμμετέχοντας σε ένα πρόγραμμα για να βελτιώσει τη διατροφή της, βλέποντας θεραπευτή και εστιάζοντας στη σωματική της δραστηριότητα. «Ξεκίνησα απλά με περπάτημα, έλεγχο των μερίδων και στη συνέχεια, μόλις μπόρεσα να εγγραφώ στο γυμναστήριο, όλα άλλαξαν. Το λάτρεψα», εξήγησε η Dove.

Η Dove ξεκίνησε να γυμνάζεται σε ένα γυμναστήριο κοντά στο σπίτι της στο Vernon Hills, Illinois και συνεργάστηκε με την πιστοποιημένη personal trainer Stephanie Kandzierski για να επανενταχθεί ομαλά στην άσκηση. «Για τη Lisa, μόλις βρήκε τον στόχο της, η αποφασιστικότητά της ήταν τεράστια. Είχε αφοσίωση, πείσμα και αυτοπειθαρχία», δήλωσε η Kandzierski.

«Το άτομο που συνάντησα την πρώτη μέρα στο γυμναστήριο ήταν φοβισμένο, λίγο συγκρατημένο. Έβλεπα τη ζωηρή της πλευρά, αλλά η λάμψη της δεν ήταν εκεί», συνέχισε η προπονήτρια. «Καθώς ο χρόνος περνούσε και η Lisa σημείωνε συνεχή πρόοδο από εβδομάδα σε εβδομάδα, άρχισε να γίνεται ο εαυτός της και να λάμπει πραγματικά».

Στην αρχή, η Dove ξεκίνησε μόνο με περπάτημα και σταδιακά ανέβασε την ένταση με το μηχάνημα elliptical, την προπόνηση δύναμης, την άρση βαρών και επέστρεψε στο cardio, κάτι που συνήθιζε να κάνει όταν ήταν νεότερη.

Σύντομα, η Dove άρχισε να βλέπει περισσότερα από απλές σωματικές αλλαγές. «[Ο ενδοκρινολόγος μου] θα παρακολουθούσε την A1C μου και ήταν εκπληκτικά, και καθώς έχανα βάρος, καταφέραμε να σταματήσουμε όλα τα φάρμακα», είπε. «Τώρα, η A1C μου είναι ακριβώς εκεί που πρέπει να είναι, δεν είμαι διαβητική, ούτε προδιαβητική και δεν παίρνω καθόλου φάρμακα για διαβήτη. Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα».

Μέχρι τον Μάιο του 2022, η Dove είχε χάσει σχεδόν 73 κιλά και είχε φτάσει στον στόχο της. Πλέον, δηλώνει αποφασισμένη να διατηρήσει το υγιές της βάρος και ελπίζει ότι το προσωπικό της ταξίδι μπορεί να εμπνεύσει άλλους που θέλουν επίσης να χάσουν βάρος και να ανακτήσουν την υγεία τους.

«Νιώθω ότι αν η ιστορία μου μπορεί να βοηθήσει έστω και ένα άτομο, αυτό μου αρκεί», είπε. «Γιατί κάποτε, ήμουν κι εγώ εκείνο το άτομο που χρειαζόταν βοήθεια».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ