Πώς ένας άνδρας έχασε 62 κιλά σε 7 μήνες χωρίς να στερηθεί τα αγαπημένα του φαγητά, όπως burgers, πατάτες και παγωτό – «Δεν ένιωθα ότι έκανα δίαιτα»

Ο Bryan O’Keeffe έχασε 62 κιλά σε 7 μήνες αφού μετακόμισε σε ένα απομακρυσμένο Ισπανικό χωριό. Πριν χάσει βάρος, συνήθιζε να παραγγέλνει φαγητό απ’ έξω 5 ημέρες την εβδομάδα, καταναλώνοντας έως και 5.000 θερμίδες σε ένα μόνο γεύμα. Για να αδυνατίσει, ακολούθησε διατροφή με έλλειμμα θερμίδων και μαγείρευε σπιτικά γεύματα χαμηλότερα σε θερμίδες, εμπνευσμένα από τα αγαπημένα του φαγητά απ’ έξω.

Ο ίδιος μοιράστηκε τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε τη διατροφή του, συμπεριλαμβανομένης της εξοικονόμησης θερμίδων για το βράδυ, της εστίασης στην πρωτεΐνη και του μαγειρέματος σπιτικών εκδοχών των αγαπημένων του φαγητών με λιγότερες θερμίδες.

Αφού έχανε και έπαιρνε ξανά κιλά για πάνω από μια δεκαετία τα ίδια 18 κιλά, ο Bryan O’Keeffe από την Ιρλανδία, έχασε όλο το βάρος που ήθελε μέσα σε 7 μήνες το 2022, αφού πήρε την τολμηρή απόφαση να μετακομίσει σε ένα απομακρυσμένο Ισπανικό χωριό, να παραιτηθεί από τη δουλειά του και να διακόψει την επικοινωνία με τους αγαπημένους του. Το αρχικό του βάρος ήταν 154 κιλά.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η βιώσιμη και υγιεινή απώλεια βάρους συμβαίνει με 0,5 έως 1 κιλό την εβδομάδα, αλλά άτομα με περισσότερο βάρος μπορούν με υγιεινό τρόπο να χάσουν πιο γρήγορα τα κιλά, σύμφωνα με προηγούμενη ειδικούς.

Εκτός από το ότι γυμναζόταν πολύ, ο O’Keeffe φρόντιζε να τρώει με έλλειμμα θερμίδων, στοχεύοντας σε περίπου 2.200 θερμίδες και 200 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα, όπως είπε ο ίδιος. Ο O’Keeffe είχε δοκιμάσει προηγουμένως διάφορες δίαιτες της μόδας, αλλά συχνά παρήγγελνε γεύματα απ’ έξω που μπορούσαν να φτάσουν και τις 5.000 θερμίδες. Οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν να μην περιορίζετε τη διατροφή σας καθώς αυτό οδηγεί συχνά σε υπερφαγία. Αντίθετα, η απώλεια βάρους πρέπει να επικεντρώνεται σε υγιεινές και βιώσιμες αλλαγές.

Σε ένα βίντεο TikTok για το ταξίδι του, είπε ότι έχασε το βάρος αλλάζοντας τη νοοτροπία του και εστιάζοντας στην ψυχική ανθεκτικότητα και την οικοδόμηση πειθαρχίας, από το να κολλάει στα νούμερα της ζυγαριάς.

Ένα σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας του O’Keeffe ήταν να σκέφτεται τους λόγους που τον έκαναν να τα παρατάει. Για παράδειγμα, γνωρίζοντας ότι λατρεύει το φαγητό απ’ έξω και τρώει πολύ το βράδυ, ο O’Keeffe αποφάσισε να εξοικονομήσει πολλές από τις θερμίδες του για το βράδυ και να ξαναδημιουργήσει τα αγαπημένα του γεύματα αλλά με λιγότερες θερμίδες – για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τυρί με χαμηλά λιπαρά και ελαφριά μαγιονέζα.

«Συνειδητοποίησα ότι η πειθαρχία μου ήταν λιγότερη τη νύχτα και έτσι ήθελα να εξοικονομήσω όσο το δυνατόν περισσότερες θερμίδες για το βράδυ, ώστε να έχω ακόμα την αίσθηση ότι είμαι χορτάτος διατηρώντας τις θερμίδες μου έλλειμμα», είπε ο O’Keeffe.

@the.okeeffe #weightloss #discipline #transformation ♬ Happy Up Beat (Medium) – TimTaj

Ο O’Keeffe συνήθιζε να τρώει γεύματα 3.000-5.000 θερμίδων

Ένα παράδειγμα μιας ημέρας διατροφής για τον O’Keeffe πριν χάσει βάρος ήταν:

  • Πρωινό: Τίποτα
  • Δεκατιανό: Ένα ή δύο παγωμένα lattes
  • Μεσημεριανό: Μπολ με ποκέ ή σάντουιτς
  • Δείπνο: Δύο μεγάλες πίτσες
  • Μετά το δείπνο: Ένα κουτί παγωτό

Ο O’Keeffe δήλωσε ότι το δείπνο ήταν το γεύμα που “πραγματικά είχε προβλήματα”, αλλά μερικές φορές έτρωγε και μεγαλύτερα μεσημεριανά, όπως μια μπαγκέτα με πανέ κοτόπουλο με τηγανιτές πατάτες και “ένα κουβά μαγιονέζα”.

Ο O’Keeffe είπε ότι τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα συνήθιζε να παραγγέλνει “ένα σωρό φαγητό” ως take-out. «Αν ήταν πίτσα, θα ήταν δύο μεγάλες πίτσες ή ένα μενού για τρία άτομα με ένα γλυκό», είπε ο O’Keeffe.

Συνήθιζε επίσης να τρώει τακτικά ένα κουτί παγωτό, το οποίο μπορεί να περιέχει πάνω από 1.100 θερμίδες.

«Ακόμα και αν μαγείρευα μόνος μου, θα ήταν ένα γεύμα με πολλές θερμίδες», είπε ο O’Keeffe. «Μπέικον, τυρί και μαγιονέζα σχεδόν με τα πάντα».

Εξοικονόμηση θερμίδων για το βράδυ για απώλεια βάρους

Ο O’Keeffe, όταν μετακόμισε στην ισπανική ύπαιθρο, μαγείρευε τα πάντα από την αρχή. Ένα από τα οφέλη του μαγειρέματος στο σπίτι είναι ότι μπορείτε να ελέγχετε πιο εύκολα τις μερίδες σας.

Για να εξοικονομήσει θερμίδες για το βράδυ, δεν έτρωγε τίποτα τα πρωινά. Δεν έκανε διαλειμματική νηστεία σκόπιμα, αλλά τον βοήθησε να πετύχει έλλειμμα θερμίδων, όπως είπε.

Ένα παράδειγμα ημερήσιας διατροφής για την απώλεια βάρους ήταν:

  • 12 μ.μ.: Πρωτεϊνούχο ρόφημα ή βρώμη με πρωτεΐνη (περίπου 200-400 θερμίδες)
  • 5 μ.μ.: Μπέιγκελ με κοτόπουλο, μπέικον και τυρί (500-600 θερμίδες)
  • 9 μ.μ.: Μπέργκερ κοτόπουλου και πατάτες τηγανιτές
  • Πριν τον ύπνο: Μισό κουτί παγωτό πρωτεΐνης με μπράουνι πρωτεΐνης φούρνου μικροκυμάτων

Ο O’Keeffe συνήθως έκανε προπόνηση με βάρη τα πρωινά, οπότε φρόντιζε να έχει αρκετή πρωτεΐνη για να βοηθήσει τους μυς του να ανακάμψουν μετά, ενώ τις μέρες που έτρεχε το απόγευμα, φρόντιζε το απογευματινό του γεύμα να περιέχει υδατάνθρακες για ενέργεια.

«Αν δεν έτρεχα, συνήθως κατανάλωνα μιας σαλάτα κοτόπουλου με blue cheese και κάποιο dressing με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών (μέλι και μουστάρδα ή γλυκό τσίλι και καυτερή σάλτσα) ή μια φριτάτα με chorizo, κοτόπουλο και κατσικίσιο τυρί», είπε.

Ο O’Keeffe συνήθως είχε περίπου 1.200 θερμίδες που του απέμεναν για το βραδινό του γεύμα, όπου γινόταν δημιουργικός φτιάχνοντας “πειραγμένες” εκδοχές με χαμηλότερες θερμίδες των αγαπημένων του φαγητών απ’ έξω, όπως stir-fries, φουσίλι με κοτόπουλο και μανιτάρια ή κάρυ ψαριού.

Περίπου μία φορά την εβδομάδα, ο O’Keeffe αγόραζε μια φτηνή κατεψυγμένη πίτσα που ήταν 630 θερμίδες από μόνη της και πρόσθετε περίπου 200 θερμίδες επιπλέον τυρί από πάνω, όπως είπε. Εάν έτρωγε ένα δείπνο με περισσότερες θερμίδες, θα έτρωγε ένα πιο ελαφρύ επιδόρπιο, όπως γιαούρτι με πρωτεΐνη.

Δεν ένιωθε ότι έκανε δίαιτα

«Το κλειδί για μένα ήταν να μην αισθάνομαι ότι έκανα δίαιτα», είπε ο O’Keeffe. «Αυτό θα με έκανε να την τηρήσω μακροπρόθεσμα και να φτάσω στον τερματισμό».

Είπε ότι έφτασε τον ημερήσιο στόχο θερμίδων του όλους τους μήνες εκτός από δύο, ο ένας ήταν όταν έκανε τρίαθλο σπριντ, οπότε χρειαζόταν περισσότερη ενέργεια, και ο άλλος όταν ήταν άρρωστος, οπότε απλά ήθελε να φάει περισσότερα μικροθρεπτικά συστατικά.

Ο O’Keeffe τώρα μοιράζεται τα μαθήματα που έχει αποκομίσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει γράψει ένα βιβλίο συνταγών που περιέχει τα αγαπημένα του γεύματα για απώλεια βάρους.



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ