Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος

Πέθανε το μεσημέρι της Πέμπτης, σε ηλικία 77 ετών, ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος.

Σύμφωνα με το ilialive, ο Πανταζής Χρονόπουλος αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Υπήρξε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που βρέθηκε στο τιμόνι της πόλης και την κρίσιμη περίοδο των φονικών πυρκαγιών.

Ο Πανταζής Χρονόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του στην Αστυνομία Πόλεων και μετέπειτα στην Ελληνική Αστυνομία. Τον Οκτώβριο του 2002 εκλέχθηκε δήμαρχος Ζαχάρως, θέση που διατήρησε έως τον Ιούλιο του 2010, όπου και τέθηκε σε αργία με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Όντας σε αργία, τον Νοέμβριο του 2010 διεκδίκησε εκ νέου των δημαρχιακό θώκο και εξελέγη, χωρίς να μπορεί να ασκίσει τυπικά τα καθήκοντά του, ενώ εκλέχθηκε εκ νέου δήμαρχος, για τέταρτη φορά και στις εκλογές του Μαίου του 2014. Ωστόσο, τον Νοέμβριο του 2014 η παράταξή υποχρεώθηκε να ορίσει νέο δήμαρχο.

Κατά την διάρκεια της δεύτερης δημαρχιακής θητείας του, ο Πανταζής Χρονόπουλος διοργάνωσε ταξίδι στη Ρωσία για να βρει… νύφες για τους νέους της Ζαχάρως. Αυτό αποτέλεσε την δημιουργία της ταινίας ντοκιμαντέρ «sugar town» με σκηνοθέτη τον Κίμωνα Τσακίρη, κάνοντας τη Ζαχάρω γνωστή στα πέρατα του κόσμου.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ