Πειραιάς: Το «σκοτεινό» παρελθόν του «Πάμπλο», οι νεκροκεφαλές στα πακέτα κοκαΐνης και η διαδρομή του φορτίου

Από το 2011 αναζητείται από τις αμερικανικές Αρχές, ο 64χρονος Έλληνας, αποκαλούμενος και ως «Πάμπλο», ο οποίος μαζί με άλλους 3 συνελήφθησαν για το φορτίο – μαμούθ κοκαΐνης, 200 κιλών, που εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το MEGA, ο 64χρονος είχε μπει στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών εδώ και 13 χρόνια, καθώς είχε πολλές συναντήσεις σε Ευρώπη και Κεντρική Αμερική με άτομα τα οποία συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση «FARC» , την οποία είχε σκοπό να προμηθεύσει με όπλα. Μάλιστα, είχε καταφέρει να δώσει κάποιες ρουκέτες, είχε συλληφθεί στην Κόστα Ρίκα και είχε εκδοθεί στις αμερικανικές αρχές, όπου είχε παραδεχθεί την συναλλαγή.

Ως αντάλλαγμα της παραπάνω συναλλαγής, θα έπαιρνε κοκαΐνη και χρήματα, τα οποία θα προωθούσε στην Ευρώπη.

Ο «Πάμπλο» και 0 «εγκέφαλος» των ναρκωτικών χαπιών των τζιχαντιστών

Επιπλέον, ο «Πάμπλο» είχε στενή επαφή με τον 48χρονο «εγκέφαλο», αλβανικής καταγωγής, επιχειρηματία, ο οποίος συνδέεται με τα χάπια ναρκωτικών (captagon) των τζιχαντιστών. Ο 48χρονος είχε τρία ονόματα και μπορούσε να πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα, πάρα το γεγονός ότι είχαν εκδοθεί εντάλματα σε βάρος του, στο κύριο όνομα του.

Ο Αλβανός στην γειτονική χώρα είχε εταιρεία με λεωφορεία και πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ έχει συλληφθεί ξανά μαζί με κάποιους από τους τέσσερις, στην Τουρκία, για κοκαΐνη.

Η διαδρομή των ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική

Όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ, τα δέματα κοκαΐνης ήταν επιμελώς τοποθετημένα μέσα στο κοντέινερ με τις κατεψυγμένες γαρίδες, αναγράφοντας επάνω «SPARTA». Η συνολική του αξία εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Το πλοίο με το φορτίο ξεκίνησε από το Εκουαδόρ, έκανε στάση στον Παναμά, συνέχισε για Μαρόκο, Ισπανία και έφτασε στην Ελλάδα. Από την χώρα μας, το φορτίο θα μεταφέρονταν στην Αλβανία και από εκεί θα διανέμονταν στην κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

 

Εντοπίστηκε και δεύτερο κοντέινερ με 110 κιλά κοκαΐνης

Στο μεταξύ, το βράδυ της Πέμπτης (23/5) έγινε γνωστό ότι ακόμη ένα φορτίο με κοκαΐνη εντοπίστηκε σε άλλο πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά. Η ποσότητα που εντοπίστηκε είναι 110 κιλά, και ερευνάται εάν το συγκεκριμένο φορτίο συνδέεται με το καρτέλ που διακινούσε 200 κιλά του ίδιου ναρκωτικού, τα οποία εντοπίστηκαν σε κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, για το δεύτερο φορτίο με τα 110 κιλά, θα σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία από αυτή με το κοντέινερ των 200 κιλών.

Ο ρόλος των μελών της οργάνωσης

Τα μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν συντονισμένα με διακριτούς ρόλους ο καθένας.

  • Ο 48χρονος, είχε αναλάβει τη διεύθυνση και κατεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τη χρηματοδότησης της αγοράς και της μεταφοράς, της οργάνωσης της αποστολής των ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, καθώς και την απόκρυψη των ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτια με κατεύθυνση τη χώρα και την περαιτέρω διακίνησή τους,
  • Ο 36χρονος, είχε αναλάβει την ανεύρεση και στρατολόγηση έτερων μελών,
  • Ο 64χρονος, επικοινωνούσε με έτερα μέλη της οργάνωσης που είχαν έδρα στο εξωτερικό για το συντονισμό της προμήθειας και τη χρηματοδότηση των προς διακίνηση ποσοτήτων και
  • Ο 54χρονος, ήταν επιφορτισμένος με την επιχειρησιακή κάλυψη και προστασία του 48χρονου, λαμβάνοντας κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η σύλληψή του.

κοκαΐνη- Πειραιάς

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα, επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κοκαΐνη συνολικού βάρους -510- γραμμαρίων,
  • ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1,5- γραμμαρίων,
  • τα χρηματικά ποσά των -131.675- € και -30- λιρών Αγγλίας,
  • πιστόλι με γεμιστήρα με δεκαπέντε (15) φυσίγγια,
    37 φυσίγγια των 9 mm και -3- φυσίγγια των 7.65 mm,
  • ζυγαριά,
  • 2 μοτοσικλέτες,
    17 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • κάρτα μνήμης (συσκευή usb),
  • 3 ηλεκτρονικές συσκευές γεωγραφικού εντοπισμού (GPS tracker),
  • σφραγίδα κλεισίματος εμπορευματοκιβωτίου και
  • πλήθος σελίδων με ιδιόχειρες σημειώσεις

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ