Πειραιάς: Εντοπίστηκε και δεύτερο κοντέινερ με 110 κιλά κοκαΐνης – Τι εξετάζουν οι αρχές

Ακόμη ένα φορτίο με κοκαΐνη εντοπίστηκε σε άλλο πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά. Η ποσότητα που εντοπίστηκε είναι 110 κιλά, και ερευνάται εάν το συγκεκριμένο φορτίο συνδέεται με το καρτέλ που διακινούσε 200 κιλά του ίδιου ναρκωτικού, τα οποία εντοπίστηκαν σε κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το δεύτερο φορτίο με τα 110 κιλά, θα σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία από αυτή με το κοντέινερ των 200 κιλών.

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί, έπειτα από πληροφορίες που αξιοποίησαν, “ξετρύπωσαν” 200 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες στο λιμάνι του Πειραιά. Η μεταφορά τους γινόταν διά θαλάσσης και αποκρύπτονταν σε εμπορευματοκιβώτια (container) για την περαιτέρω εισαγωγή και διακίνησή τους σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομα κέρδη μεγάλου ύψους.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα όπου, μέσω κατάλληλης αξιοποίησης, ανάλυσης και διασταύρωσης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων και άλλων ανακριτικών μεθόδων, κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η διακρίβωση της δράσης των μελών της οργάνωσης.

Παράλληλα, προέκυψε η επιχειρησιακή δομή και επαγγελματική υποδομή την οποία διέθεταν, η οποία εξασφάλιζε την αδιάλειπτη εγκληματική τους δράση και συγκεκριμένα τη μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, από την οποία αποκόμισαν υπέρογκα παράνομα έσοδα που ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ.

Ο ρόλος των μελών της οργάνωσης

Τα μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν συντονισμένα με διακριτούς ρόλους ο καθένας.

 • Ο 48χρονος, είχε αναλάβει τη διεύθυνση και κατεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα την ανεύρεση των υπό διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών, τη χρηματοδότησης της αγοράς και της μεταφοράς, της οργάνωσης της αποστολής των ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική, καθώς και την απόκρυψη των ναρκωτικών σε εμπορευματοκιβώτια με κατεύθυνση τη χώρα και την περαιτέρω διακίνησή τους,
 • Ο 36χρονος, είχε αναλάβει την ανεύρεση και στρατολόγηση έτερων μελών,
 • Ο 64χρονος, επικοινωνούσε με έτερα μέλη της οργάνωσης που είχαν έδρα στο εξωτερικό για το συντονισμό της προμήθειας και τη χρηματοδότηση των προς διακίνηση ποσοτήτων και
 • Ο 54χρονος, ήταν επιφορτισμένος με την επιχειρησιακή κάλυψη και προστασία του 48χρονου, λαμβάνοντας κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η σύλληψή του.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε ο 48χρονος και στην κατοχή του βρέθηκαν με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση 180 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο κοκαΐνη, συνολικού μικτού βάρους 210 κιλών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες και οχήματα, επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • κοκαΐνη συνολικού βάρους -510- γραμμαρίων,
 • ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1,5- γραμμαρίων,
 • τα χρηματικά ποσά των -131.675- € και -30- λιρών Αγγλίας,
 • πιστόλι με γεμιστήρα με δεκαπέντε (15) φυσίγγια,
  37 φυσίγγια των 9 mm και -3- φυσίγγια των 7.65 mm,
 • ζυγαριά,
 • 2 μοτοσικλέτες,
  17 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
 • κάρτα μνήμης (συσκευή usb),
 • 3 ηλεκτρονικές συσκευές γεωγραφικού εντοπισμού (GPS tracker),
 • σφραγίδα κλεισίματος εμπορευματοκιβωτίου και
 • πλήθος σελίδων με ιδιόχειρες σημειώσεις

κοκαΐνη- Πειραιάς

Με παρελθόν οι δύο συλληφθέντες

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του 48χρονου αρχηγικού μέλους εκκρεμούσε απόφαση κάθειρξης 20 ετών και χρηματική ποινή καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ως υπεύθυνος εγκατάστασης και λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων, όπου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί πάνω από 634.000 δισκία CAPTAGON.

Επίσης, ο 64χρονος είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης στις Η.Π.Α. για την εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Ευρώπη. Σύμφωνα με πληροφορίες των Αρχών Παναμά, το  2012, συνελήφθη στην Κόστα Ρίκα, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του αίτημα έκδοσης των Η.Π.Α., για την εμπλοκή του στην υπόθεση μεταφοράς όπλων προς υποστήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης FARC, με αντάλλαγμα 50 κιλά κοκαΐνης.

Οι έρευνες συνεχίζονται για να διακριβωθεί όλο το εύρος των παράνομων δραστηριοτήτων της εγκληματικής οργάνωσης και τυχόν διασυνδέσεων αυτής με άλλα ομοειδή δίκτυα, καθώς και η ταυτοποίηση άλλων μελών της.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ