Πάτρα: Στις 15 Μαΐου η δίκη με «άρωμα» τρομοκρατίας

Προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών της Πάτρας η ημερομηνία της «εκρηκτικής» δίκης των 6 προφυλακισμένων αντιεξουσιαστών και μιας γυναίκας που κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η δίκη θα γίνει την Τετάρτη 15 Μαΐου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, σύμφωνα με το pelop.gr,  και η ακροαματική διαδικασία αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον, γιατί στην αίθουσα θα πλανάται, συν τοις άλλοις, και «άρωμα» τρομοκρατίας, με δεδομένο ότι οι κατηγορούμενοι εντοπίσθηκαν να κατέχουν μεταξύ άλλων πυροκροτητές και ποσότητα εκρηκτικής ύλης C4 που θα μπορούσε «να κατεδαφίσει το Μέγαρο της ΕΛΑΣ επί της οδού Ερμού»!

Πρόσφατα, μάλιστα, συνελήφθη, όπως είναι γνωστό ένας ακόμη αντιεξουσιαστής, 38 ετών, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης», που εκινείτο στους ίδιους χώρους με τους «7» και ήδη είναι και αυτός προφυλακισμένος στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει τον περασμένο μήνα, αλλά αναβλήθηκε και παρέστη ανάγκη να προσδιοριστεί τάχιστα εκ νέου, διότι υπάρχει κίνδυνος παρέλευσης του 18μήνου για τους 6 προφυλακισμένους, καθώς λήγει στις 17 Ιουλίου.

Ας σημειωθεί ότι η δικάσιμος προσδιορίστηκε παρότι μία μέρα προ της προηγούμενης συνεδρίασης είχαν γίνει γνωστές οι δικαστικές συνθέσεις του μηνός Μαΐου και ως εκ τούτου έπρεπε κανονικά να γίνει ο προσδιορισμός από τον Ιούνιο και μετά. Ωστόσο, εισαγγελικές πηγές υποστήριξαν στην «Π» ότι «είναι σύννομος ο προσδιορισμός ας είναι γνωστή η σύνθεση της έδρας, γιατί είναι υπαρκτός και αιτιολογημένος ο κίνδυνος παρέλευσης του 18μηνου της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων».

Σε σχέση με την προηγούμενη αναβληθείσα δίκη, παραμένουν στην έδρα η πρόεδρος Ουρανία Βασιλειάδου και ο εισαγγελέας Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, ενώ νέοι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων είναι η Ιωάννα Ξυλιά και ο Διον. Γιαννούλης.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ