Πάτρα: Πόσα χρήματα πήραν οι δράστες από το ΑΤΜ της Οβρυάς

Το ποσό των 130.630 ευρώ έλειπε από τα χρήματα που βρίσκονταν μέσα στο ΑΤΜ που ανατινάχθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα, στην Οβρυά της Πάτρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, το πρωί της Τετάρτης η Αστυνομία παρέδωσε στην τράπεζα τις κασετίνες των χρημάτων που δεν κατάφεραν να αποσπάσουν οι δράστες και μετά από υπολογισμούς που έγιναν, φάνηκε ότι έλειπαν 130.603 ευρώ. Αντίθετα, το ποσό των 103.000 ευρώ έμεινε εντός του ΑΤΜ και οι δράστες παράτησαν τις κασετίνες στο σημείο.

Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων ήταν φορτωμένο από την Μεγάλη Πέμπτη το απόγευμα για να εξυπηρετείται ο κόσμος τις ημέρες των γιορτών.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του σχεδίου των δραστών είναι ότι επέλεξαν να «χτυπήσουν» στις 11.20 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, καθώς φαίνεται πως γνώριζαν ότι στις 12 τα μεσάνυχτα κατέβαιναν τα ρολά προστασίας του μηχανήματος.

Επιπλέον, μετά από έρευνες που έκανε η ΕΛΑΣ, η μηχανή διαφυγής που χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκε στην περιοχή του Άνω Πετρωτού. Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, στην Ασφάλεια είναι πεπεισμένοι πως πρόκειται για γνωστή συμμορία που δρα ανά διαστήματα σε όλη τη χώρα. Στο βιντεοληπτικό υλικό που έχει συλλεχθεί δε διακρίνονται τα πρόσωπα των δραστών, αλλά οι Αρχές έχουν βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα από τον σωματότυπό τους.

«Φύγε, πήγαινε παρά πέρα, γιατί θα γίνει έκρηξη»

Μάλιστα, εκείνη την ώρα, στην οδό Δημοκρατίας, όπου βρισκόταν το ATM, κινούνταν αρκετά οχήματα, ενώ σε παρακείμενο χώρο φυλάσσονταν μηχανήματα της ΔΕΔΔΗΕ. Ο ένας από τους δράστες της ανατίναξης πλησίασε τον φύλακα και με περίσσιο θράσος του είπε: «Φύγε, πήγαινε παρά πέρα, γιατί θα γίνει έκρηξη».

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ