Πάσχα: Εργαζόμενοι που δεν… γνωρίζουν αργίες και γιορτές

Άνθρωποι της πρώτης γραμμής που 365 ημέρες τον χρόνο βρίσκονται αδιάκοπα στο καθήκον, ακόμη και σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, ημέρα γιορτινή που η οικογένεια μαζεύεται γύρω από το γιορτινό τραπέζι.

«Όλοι οι διασώστες, όλοι οι νοσηλευτές, όλοι οι γιατροί του ΕΚΑΒ και γενικά όλο το προσωπικό το οποίο εργάζεται σήμερα θα επιθυμούσε να είναι με την οικογένειά του, σαφέστατα παρόλαυτα το καθήκον μας καλεί εδώ πέρα αφενός και αφετέρου θα πρέπει να είναι και κάποιος έξω να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του και συγκεκριμένα στη δουλειά μας να παρέχουμε την επείγουσα προ-νοσοκομειακή φροντίδα σε όποιον τη χρειάζεται», αναφέρει ο Απόστολος Δαμκαλής, αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΕΚΑΒ στην ΕΡΤ.

Γιορτές κι αργίες στο καθήκον και οι πυροσβέστες. Ο Γ. Βουγόπουλος, Ανθυποπυραγος πυροσβεστικού σώματος τονίζει στο ΕΡΤNews, «βρισκόμαστε στο καθήκον είμαστε εδώ 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο δίπλα στον Έλληνα πολίτη για ότι χρειαστεί δεν έχει το επάγγελμά μας ώρες ούτε μέρες πρέπει να βρισκόμαστε εδώ και βρισκόμαστε εδώ».

Μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους και το γιορτινό τραπέζι είναι και οι εργαζόμενοι σε καφέ και φούρνους που παρέμειναν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

«Στην εστίαση δουλεύουμε τις αργίες, το έχουμε συνηθίσει έτσι δουλεύουμε, μας αρέσει να εξυπηρετούμε τον κόσμο νιώθουμε ότι βοηθάμε λίγο ώστε να περάσει κι αυτός καλά ειδικά μια τέτοια μέρα που θα κάτσουν ώρες μπροστά στο αρνί να έχεις συντροφιά τον καφέ σου», λέει σερβιτόρα.

Πιστοί στο καθήκον της δουλειάς και εκείνοι που φροντίζουν να παραμένει η πόλη καθαρή.

Εργαζόμενος στην καθαριότητα εξηγεί: «Δεν είναι εύκολη δουλειά αλλά βοηθάμε και τους συνανθρώπους μας για να είναι και η πόλη καθαρή».

Χωρίς τις οικογένειες τους και οι οδηγοί λεωφορείων και οι οδηγοί ταξί. Ο Φ. Νικολακόπουλος, Γενικός Γραμματέας Συνδικάτου Εργαζομένων αναφέρει: «Είναι δύσκολο η οικογένειά σου να είναι κάπου αλλού κι εσύ να πρέπει να δουλεύεις, όμως εμάς είναι η δουλειά μας είμαστε επαγγελματίες και θα κάνουμε τη δουλειά μας σωστά και θα μεταφέρουμε τους επιβάτες με ασφάλεια στον προορισμό τους».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ