Πάρνηθα: «Ξύπνησα από τις κραυγές των φίλων μου, που τους χτυπούσαν» – Μαρτυρία-σοκ για την άγρια επίθεση εθελοντών

Σοκ έχει προκαλέσει η άγρια και αναίτια επίθεση που δέχτηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής (26/05) εθελοντές στην Πάρνηθα, από ομάδα 7-8 ατόμων. Οι ίδιοι συμμετείχαν σε δράση καθαρισμού της περιοχής από σκουπίδια, όταν κατά δήλωσή τους, οι νεαροί που έφτασαν στο σημείο με δύο αυτοκίνητα, τους χτύπησαν και τους μαχαίρωσαν.

Ο ιδρυτής του Πανελλαδικού Εθελοντικού Κινήματος “Save your Hood”, Βασίλης Σφακιανόπουλος, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό περιγράφει καρέ καρέ την βάναυση επίθεση μιλώντας στην ΕΡΤ. «Ήμουν παρών στο περιστατικό. Διανυκτερεύσαμε 4 άτομα, μεταξύ αυτών ήταν τα θύματα. Κατά τη διάρκεια της διανυκτέρευσης καθώς μας έπιασε νύχτα γιατί βρίσκαμε περισσότερα απορρίμματά από όσα πιστεύαμε ότι υπάρχουν, κατά τη 01:00 το βράδυ εμφανίστηκαν δύο αυτοκίνητα με οκτώ άτομα. Ξεκίνησαν να κάνουν φασαρία αλλά μεταξύ τους στην αρχή, φώναζαν, ήταν μάλλον μεθυσμένοι. Οι δύο φίλοι μου κοιμόντουσαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο χωρίς σκηνή, αυτοί τους τραμπούκισαν αρχικά, προσπαθούσαν να τους εκφοβίσουν. Εγώ ήμουν στο εξωκλήσι, 50 μέτρα μακριά».

«Ρώτησαν αν είναι αναρχικοί, τι ομάδα είναι, από πού κατάγονται. Προσπάθησαν θεωρώ να βρουν αφορμές (σ.σ. για καβγά)» εξήγησε. «Ένας από τους δράστες φώναξε “εμείς είμαστε από το Μενίδι”».

«Φεύγουν με τα οχήματα τους και 10 λεπτά αργότερα αφού πιστεύαμε ότι όλα τελείωσαν επανήλθαν. Εγώ ξύπνησα από τις κραυγές των φίλων μου, τους οποίους χτυπούσαν. Ο ένας εκ των δύο ξέφυγε από την παρέα και ήρθε τρέχοντας προς το μέρος μου φωνάζοντας “Βασίλη βοήθεια, Βασίλη βοήθεια”. Κατέβηκα με ένα δυνατό φακό και μάλλον τους τρόμαξε το γεγονός ότι δεν ήταν μόνο αυτοί οι δύο, ήμασταν κι άλλοι περισσότεροι. Δεν ήξεραν πόσοι ήμασταν και αυτό θεωρώ ότι τους τρόμαξε».

Ο κ. Σφακιανόπουλος τόνισε ακόμη ότι «ο Γιώργος νοσηλεύτηκε άμεσα, αφού του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς φτάσαμε εγκαίρως στο Αττικό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί κατευθείαν αντιμετώπισαν τα τραύματα με πολύ μεγάλη επιτυχία και γρήγορα διέφυγε τον κίνδυνο. Πήρε εξιτήριο».

Τα πιθανά κίνητρα των δραστών

Σχετικά με τα πιθανά κίνητρα των δραστών, ο ιδρυτής του Πανελλαδικού Εθελοντικού Κινήματος “Save your Hood” εκτίμησε: «Το κίνητρο δυστυχώς θεωρώ ότι είναι η τυφλή βία. Ένα σενάριο μπορεί να είναι περί στοιχήματός, (…) να έβαλαν κάποιο στοίχημα, κι αυτό κάπως επιβεβαιώνεται αφού οι μαχαιριές έγιναν από ένα άτομο με το ίδιο αντικείμενο».

Ο κ. Σφακιανόπουλος επισήμανε ότι θεωρούσε πως το σημείο ήταν ασφαλές αφού όπως ανέφερε «στο συγκεκριμένο σημείο είχα διανυκτερεύσει ως πρόσκοπος σε πολύ μικρή ηλικία».

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ