Όλα έτοιμα για το Tsatoumas Street Long Jump στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

λα έτοιμα για τη μεγάλη αθλητική εκδήλωση TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας. Ο ΓΣ Ακρίτας 2016 διοργανώνει μαζί με τον Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια, την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, το σπουδαίο αυτό αθλητικό γεγονός, με κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες στο Άλμα εις Μήκος, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Για πρώτη φορά θα έχει η πόλη της Καλαμάτας την ευκαιρία και δυνατότητα να παρακολουθήσει υψηλού επιπέδου Αγώνες Άλματος εις Μήκος (Ανδρών, Γυναικών, Under20, Under18), με συμμετοχές ελίτ αθλητών και αθλητριών, σε ειδική πλατφόρμα για το άθλημα, που θα στηθεί στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Για την εκδήλωση παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου σήμερα, Δευτέρα 20 Μαΐου 2024, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, ο πρόεδρος του ΓΣ Ακρίτας 2016 Πέτρος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Τουρισμού Καλαμάτας, Γιώργος Λαζαρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Βασίλειος Σιδέρης, και σπουδαίοι αθλητές όπως ο Jules Pommery,(8,17) από την Εθνική Ομάδα Γαλλίας, ο σπουδαίος Ρομπερτ Εμιγιάν με ρεκόρ Ευρώπης (8,86) που είναι και ο προπονητής των Γάλλων πρωταθλητών, και η πανελληνιονίκης Aντριάνα Γκόγκα (6,55) που μάλιστα χθες κατέκτησε μετάλλιο στους Μεσογειακούς Κ23.

Για “κορυφαίο γεγονός της πόλης” έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΓΣ Ακρίτας 2016 Πέτρος Παπαδόπουλος, ευχαριστώντας Δήμο, Περιφέρεια και χορηγούς για το δύσκολο εγχείρημα, καθώς όπως εξήγησε δεν είναι εύκολο να διοργανωθεί εκτός σταδίου το άθλημα με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών. Μάλιστα, πολλοί από τους αθλητές θα λάβουν μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης, από την πλευρά του, επισήμανε τη σπουδαιότητα του γεγονότος καθώς η Καλαμάτα για μια μέρα θα είναι το επίκεντρο στο Άλμα εις μήκος εκτός σταδίου, με το αθλητικό θέαμα να λαμβάνει χώρα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας. Εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του και κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει, καθώς είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν μικροί και μεγάλοι από κοντά σπουδαίους αθλητές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Βασίλειος Σιδέρης υπογράμμισε την έμπρακτη στήριξη της νέας περιφερειακής Αρχής σε τέτοιες αθλητικές εκδηλώσεις, αναφερόμενος και στα προγράμματα εκσυγχρονισμού αθλητικών εγκαταστάσεων που “τρέχει” αυτό το διάστημα η Περιφέρεια, δίνοντας ως ορόσημο το τέλος του 2025 για την επανεκκίνηση στα αθλητικά έργα. Χαρακτήρισε “φιλόξενο προορισμό” την Καλαμάτα για αθλητικές διοργανώσεις, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξη της Περιφέρειας στο να γίνει θεσμός η συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο πρωταθλητής μήκους Λούης Τσάτουμας αναφέρθηκε στις υψηλές επιδόσεις των αθλητών που συμμετέχουν, υπογραμμίζοντας ότι είναι ευκαιρία για τα σχολεία της πόλης να γνωρίσουν το άθλημα, που έρχεται στο κέντρο της πόλης. Για το σκοπό αυτό από τις 10 το πρωί της Τρίτης τα σχολεία της Μεσσηνίας είναι καλεσμένα ώστε τα παιδιά της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και του Γυμνασίου να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα και να  κάνουν άλματα υπό την καθοδήγηση του Λούη Τσάτουμα.

Με τη σειρά τους οι Γάλλοι αθλητές εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την πόλη της Καλαμάτας, τη φιλοξενία, τους ανθρώπους και τον καλό καιρό, χαρακτηρίζοντας την Καλαμάτα ως “αθλητική πόλη”.

Απόψε στο Πνευματικό Κέντρο η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

Να σημειωθεί ότι της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης στην κεντρική πλατεία θα έχει προηγηθεί σήμερα το απόγευμα η επετειακή εορταστική εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με συμμετοχή Ολυμπιονικών και πρωταθλητών, και απονομή τιμητικών πλακετών για τη συνολική τους προσφορά στον αθλητισμό και την κοινωνία. Επιπλέον, θα βραβευθούν παιδιά του Γ. Σ. Ακρίτας 2016 για τα σημαντικά τους επιτεύγματα στους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου.

Οι αγώνες TSATOUMAS STREET LONG JUMP έχουν ενταχθεί στο Καλεντάρι των Αγώνων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου / ΣΕΓΑΣ, στο Καλεντάρι της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου με το σήμα Bronze Continental Tour γεγονός που σημαίνει ότι οι επιδόσεις των συμμετεχόντων είναι αναγνωρισμένες και μπορούν να τους δώσουν βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ΠΑΡΙΣΙ 2024.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι αθλητές που θα συμμετέχουν:

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

18.30 – Εορταστική Εκδήλωση, Βραβεύσεις, Ομιλίες, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας (Πλατεία Β. Γεωργίου)

10.00 – Τα σχολεία της Μεσσηνίας είναι καλεσμένα, με σκοπό να έχουν την ευκαιρία παιδιά της 5ης και 6ης Δημοτικού και του Γυμνασίου να κάνουν άλματα υπό την καθοδήγηση του Λούη Τσάτουμα

16.00 – Αγώνας άλματος εις μήκος, Ηλικιακή κατηγορία Κ18 – Κ20 Γυναικών

17.30 – Αγώνας άλματος εις μήκος, Ηλικιακή κατηγορία Κ18 – Κ20 Ανδρών

19.00 – Αγώνας άλματος εις μήκος, Γυναικών

20.30 – Αγώνας άλματος εις μήκος, Ανδρών

22.00 – Απονομές Μεταλλίων

MEN LIST – TSATOUMAS STREET LONG JUMP

1. RUSWAHL SAMAAI (RSA) 8.49

2. ANVAR ANVAROV (UZB) 8.22

3. ARNOVIS DALMERO (COL) 8.20

4. JULES POMMERY (FRA) 8.17

5. AUGUSTIN BEY (FRA) 8.16

6. ERWAN KONATE (FRA) 8.12

7. CHAN MING TAI THEOPHILUS (CHI) 8.12

8. NIKOLAOS STAMATONIKOLOS (GRE) 7.86

9. ANTONIOS STILIANIDIS (GRE) 7.80

10. VASILIOS MARTINAKIS (GRE) 7.74

11. CHRISTOS CHITAS (GRE) 7.60

12. DIMITRIS GIALOURIS (GRE) 5.31 (κατηγορία ΑΜΕΑ Τ.37)

WOMEN LIST – TSATOUMAS STREET LONG JUMP

1. SAGNIA KHADDI (SWE) 6.95

2. FLORENTINA-COSTINA IUSCO (ROU) 6.92

3. TILDE JOHANSSON (SWE) 6.73

4. MAELLY DALMAT (FRA) 6.61

5. ANNIE MATUSZEWICZ (POL) 6.51

6. RAMONA VERMAN (ROU) 6.49

7. VASILIKI CHAITIDOU (GRE) 6.49

8. OXANA KORENEVA (GRE) 6.43

9. ANDRIANNA GKOGKA (GRE) 6.40

10. NATALIA BESI (GRE) 6.38

11. MARIA STEFANOPOULOU (GRE) 6.37

12. ANASTASIA SARLANI (GRE) 6.30

13. NIKOLIA POIRAZIDI (GRE) 6.04

ΑΓΩΝΑΣ Κ18 – Κ20 ΑΓΟΡΙΑ

1. Ιωήλ Κουλιέρης

2. Αργύρης Γκέκας

3. Σταύρος Δαμασκηνός

4. Κωνσταντίνος Παπασυκιώτης

5 Φίλιππος Λένης

6. Βαγγέλης Γκουλιός

ΑΓΩΝΑΣ Κ18 – Κ20 ΚΟΡΙΤΣΙΑ

1. Ευαγγελία Αντωνοπούλου

2. Παναγιώτα Λαμπροπούλου

3. Έλενα Παναγιώτου

4. Δέσποινα Παιδιού

5. Ελένη Μαμά

6. Γεωργιανά Τσιαγαδούρα

7. Βάλια Παυλάκακη

8. Σταυρούλα Πολιουδάκη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ