Νέες αιχμές του Μητροπολίτη Κέρκυρας κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας στο αναστάσιμο μήνυμά του εξαπέλυε νέες αιχμές κατά του κ. Κασσελάκη, χωρίς πάντως να τον κατονομάζει, υπονοώντας εμμέσως πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κακώς θεωρεί τον εαυτό του μέλος της Εκκλησίας.

«Κάποιοι, ελαφρά τη καρδία, θεωρούν πως έχουν δικαίωμα να θεωρούν τους εαυτούς τους μέλη της Εκκλησίας, ενώ κάνουν το μεγάλο σφάλμα να τη θεωρούν ως μια θρησκευτική ιδεολογία και μόνο, κατάλοιπο του παρελθόντος, συνήθεια και παράδοση, χωρίς να θεωρούν ότι χρειάζεται να υπακούουν σε αυτήν, να τηρούν τις εντολές τον Θεού και της πίστεως, να σέβονται τους κανόνες και τα όρια που η Εκκλησία βάζει», τόνισε ο κ. Νεκτάριος, σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, ο οποίος σε άλλο σημείο… περιέλαβε και τον Σπύρο Μπιμπίλα, καθώς και άλλα πρόσωπα τα οποία φωτογραφήθηκαν ως απόστολοι.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τις φωτογραφίσεις παριστάνοντας αποστόλους, είπε:«Υπερπλεόνασε η ασέβεια στο όνομα της ελευθερίας. Το διαπιστώσαμε και στην πρόσφατη κίνηση ηθοποιών, με επικεφαλής βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι υποδύθηκαν τους δώδεκα απόστολους, μόνο και μόνο για να ειρωνευτούν την πίστη μας. Δεν είναι τέχνη η προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος του λαού. Δεν είναι τέχνη η ειρωνεία προσώπων, τα οποία για τον λαό και την ιστορία μας έχουν χαρακτήρα ιερότητας».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ